Zašto je kozje mleko moje iznenađujuće liječenje svježa gelova kosa | BA.inspinre.com
Ljepota

Zašto je kozje mleko moje iznenađujuće liječenje svježa gelova kosa

Zašto je kozje mleko moje iznenađujuće liječenje svježa gelova kosa

U redu. Priznajem. Sam krio od vas. Ali, u moju odbranu, učinio sam to za tebe! Vidiš, ono što se dogodilo...

Oko godinu dana, moja djevojka Dottie od Threadmill (znate, onaj koji čini saten-postrojilo, heklane kape za nas prirodno djevojke... I to je to doba godine) poruka me na Facebook-u:

"Ja sam imao kosu otkrovenje! Želite li čuti o tome? Ja sam u zadnje vrijeme cowashing, i dodao jedan hidratantnu sastojak za to, i Wowee, kosa mi je super! To je bio eksperiment koji je zapravo radio. Moja kosa je u "topline" ja ću to danas radi najmanje dva puta! (tako sam uzbuđen zbog novog otkrića kosu... Ne znam da li je to odobrila stvar za prirodnu kosu...., ali to je svakako stvar za moje! !!!)

Možda je neko drugi pomisao na to prije mene, ali za mene, to je moja otkriće.... A ako je zaista nova stvar, želim da ga imaš! (Ako je to dobro za vas).

load...

Koza mlijeko losion... Sačinjene od strane Etsy prijatelj. Dodala sam 1 dio od mojih omiljenih bez sulfata uređaj sa 1 dio losiona koza mlijeko, a oko 4 dijela vode, Shake It Up! Dodao je liberalno, opran kroz kosu, i ozbiljno Shelli, ovo je najbolji moja kosa je ikada pogledao bez stila agenata, ili topline agenti!

Moja kosa je meka, ali je definicija, a lokne nisu neposlušnu, ali oni su refined.I'm bukvalno pingy sa mojim otkriće! "

Nepotrebno je reći, bio sam zaintrigiran. Tako je počeo da malo istraživanje! Pogledajte neke od onoga što sam otkrio:

Prema kose 101, koristi od kozjeg mlijeka su:

 • Čine kosu mekom i upravljati.
 • Dobro za suho vlasište i posebno za uvjete peruti.
 • Omekšava kosu i izglađuje nickove ili ogrebotine preko vlas kose.
 • Čini vlasište zdraviji i manje skloni suhoće.
 • Kada se doda drugi vlage bogatim sastojcima može napraviti hidratizirana kosa i popustljive i izuzetno zdrava.
 • Kozje mlijeko se može dodati šamponi, uređaja ili koristiti sa drugim hranljivim sastojcima kao duboko uređaj ili uz čaj kao ispiranje ili dodan u vašu shea, mango ili kakao maslaca priprema za kosu i kožu.

Sada, ovdje je mjesto gdje stvari postaju vrlo zanimljivo. Dottie prijatelj morao uzeti pauzu od davanja mlijeka njene kozje, tako da nisam bio u mogućnosti da se dočepam bilo. Ali, u Serendipitous preokret, moj prijatelj na poslu mi je rekla da je njena kćerka, koja je farmer, upravo kupio starački koza i da će mi dati malo mlijeka kad se beba koze su odbijene. Brzo naprijed da se godinu dana kasnije (lol) i napokon sam dobio 3 zamrzivač torbe pune neke autentične, ravno-off-the-farmi, čist kozje mlijeko! (Ali, u međuvremenu, ja sam počela koristiti Curl Prep Sweet Buttah. LOVE Pogodi četvrti sastojak je? Da. Kozje mlijeko.)

Dakle, još krajem septembra ili otprilike, u eksperimentisanje počelo. Nakon prvog korištenja, nisam primijetio ništa posebno neverovatno. Ali, dan nakon pranja, primijetio sam manje prolivanja i lom. Ista stvar dogodila nakon drugog upotrebe... I treći. Četvrti upotrebe, kosa mi se činilo malo sjajnija i definitivno jači, sa drastično smanjen radnike (ili lom u zavisnosti od slučaja možda bio).

load...

I sada smo došli do toga da je trebalo ovoliko dugo da vam kažem o super rezultate su dobiti od kozjeg mlijeka uređaj. Vidiš... Ovo je stvarno vodenasta. I nekako ljepljiv. Dakle, moja prva tri tretmana s njim nije bilo slatko, iako su bili efikasni.

 • Eksperiment # 1: kozje mlijeko solo - drippy, pomalo ljepljiv, nered.
 • Eksperiment # 2: kozje mlijeko miješati sa punomasnog jogurta - deblji, ali ipak malo drippy i ostavio bijeli, lisnatom ostatak, čak i nakon dva ispiranja.
 • Eksperiment # 3: kozje mlijeko miješati sa Sally je GVP Matrix Biolage regenerirajući balzam i meda - ujednačene, bez ostatka, ali teško miješati i dalje nije sasvim u redu.

Dakle, na kraju, ja sam malo istraživanje o kozmetičkim zgušnjavanje agenata i odlučio kupiti neke guar guma iz Amazon. Koristio sam ga da mlijeko uređaj koze maska ​​prošlog vikenda i to je bio ljubavnik LY !! Nakon korištenja tretman kao i svoje duboko uređaj, ja sam moj novi go-stilu, Aloe Vera Gel Braid n 'Twist n' Curl (BnTnC - Mislim da sam upravo smislio novu prirodnu kosu akronim !! LOL!) I imao najviše zadiviti-A-KUGLICE rezultate ikad na skinem sljedeće popodne!

Dakle, ovo je moj lako, peasy, recept:

DIY Goat Milk & Honey uređaj maska ​​za kosu

Sastojci:
 • 1/4 c. Kozje mlijeko (2 kockice leda otopljen *)
 • 1 žlica meda
 • 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja (EVOO)
 • 1 kašičice Vatika ulja (Virgin kokosovo ulje se također može koristiti)
 • 1/4 kašičice guar guma
Uputstva:
 1. Pomešajte mleko koza, med, EVOO i Vatika ulje (koristio sam kašiku, ali mikserom ili pjenjačom se takođe može koristiti).
 2. Polako umešajte guar guma.
 3. Dozvolite mješavina "hidrat" za 15-30 minuta (to je kad zgusne).
 4. Pour uređaj u aplikatorom boca (opcionalno).

Idi za tvoj !!

Kako se prijaviti
 1. Prijavio sam masku kozje mlijeko nakon pranja, uređaj, i otpetljava kosu.
 2. Ostavio sam ga na oko sat vremena sa svojom Toplota gužve, 
 3. Hladi i zapečaćena, a zatim vlaga stilu.

Sutradan...

Tako da... Kozje mlijeko je, kao, moj najnoviji sveti gral.

Da li ste ikada koristili kozje mlijeko kao tretman za kosu? Kako / ste ga koristite? Koje su prednosti, ako ih ima, da li ste videli da ga koristite?

Ovaj post je napisao Shelli od Hairscapades za CurlyNikki.

load...