Vrijeme je da prelazite svoj režim kose na proleće | BA.inspinre.com
Ljepota

Vrijeme je da prelazite svoj režim kose na proleće

Vrijeme je da prelazite svoj režim kose na proleće

Volim miris proljeća. Iz cvetova i suncu Beaming, proljeće je jedan od mojih omiljenih doba! Sa svakom sezonske promjene, svoj režim kosa treba da se promeni. Sada je dobro vrijeme da se inventar vašeg zdravog režima kosu i počne tranziciji je za proljeće vremena. Sa povećanjem temperature, što je radio u zimu možda neće raditi za proljeće. Pogledajmo neke proizvode da vam pomogne u tranziciji se definirati i glatko kao kovrče.

Proizvodi

Iste proizvode koje koristite u zimskim mjesecima vjerojatno će se promijeniti. Za mene ne volim da koristim nikakve teške Baterse ili ulja u proljeće mjeseci. Teška Butters i ulja su bili sjajni za pomoć za brtvljenje u vlage u zimi, ali za proljeće odlučuju za lakši kreme i ulja kao što su ulje sjemenki grožđa i bademovog ulja. Takođe, volim koristiti gelove za oblikovanje u to vrijeme, jer je stvarno pomaže da se smanji frizz. Sviđa mi se koristeći plače borovnica Bliss kontrolu kovrča Jelly.

load...

Deep Stanje

Možete pronaći i da ne treba da duboko stanje vaše kose onoliko često koliko ste radili za vrijeme hladnijih mjeseci. Ja duboko stanje sedmični u zimi, ali u proljeće se često mijenjaju svoje duboko uređaj sesije na dva puta nedeljno. To je zato što sam saznala da ne treba toliko vlage kao i ja u hladnijim mjesecima, tako da mogu da ih raširiti. I dalje duboko uslov za do 30 minuta sa parom. Moje duboko uređaji izbora su TGIN Honey Miracle maska ​​za kosu i Mielle Organics Babassu nafte i Mint duboki regenerator.

Pre-Poo

Ovo je korak koji sam i da je ne treba da urade sve što je u toplijim mjesecima. U zimu, prethodno pooing je odličan za pomoć kosu da zadrži vlagu zbog nižim temperaturama. U proljeće, ako ja prije poo kosa mi to nije toliko dugo kao i ja u zimskim mjesecima, što je oko jedan sat ili tako. U proljeće, mogu pre-poo mojoj kosi 15-30 minuta prije pranja i postići velike rezultate. Takođe sam se odlučiti za pre-pooing samo ispiranja se uređaj sam protiv miješanja ulja s uređaj.

Šampon

Ako ste jedan od oprati još tokom zime možete prebaciti svoj režim u šamponiranja kosu još u proljeće. Perem kosu tjedno. U toplijim mjesecima, to je presudno da koristim šampon umjesto ko-pranje, jer se znojim puno, što uzrokuje više naslage na moje vlasište. Co-pranje jednostavno ne uradi to za mene kada je u pitanju uklanjanje naslage proizvod kao dobar sulfat-free šampon radi. Moj omiljeni šampon za korištenje je Design Essentials avokada i badema sadrži sulfat, šampon.

Stil

Styling moju kosu u toplijim mjesecima može biti malo muke ponekad. Moje twist izlaza i pletenica outa ne traju gotovo dok u toplijem vremenu, jer mi je kosa buja zbog vlage. Volim ga, jer iako volim velika kosa, ali definicija u mom stilova ne traje kao što je slučaj u zimi. Volim da nosim kosu u srednjoj pecivo i na zaštitnu stilova.

Ne morate u potpunosti remont svoj režim svake sezone, možda ćete morati napraviti nekoliko promjena proizvod i to je to. Prelazak svoj režim za proljeće ne mora biti težak proces. Ne otežavaju sebi. Nastaviti da prati svoj režim i podesiti neke stvari ako je to potrebno.

load...

Pročitaj Next: Što trebate znati o dlake maslac i ulja

load...