To je ono što svaka žena želi da zna o padu kose | BA.inspinre.com
Ljepota

To je ono što svaka žena želi da zna o padu kose

To je ono što svaka žena želi da zna o padu kose

Prije nego što sam otišao prirodno, nisam baš uzeti moje zdravlje kose ozbiljno. Spavao bih bez šal, nositi uske rep za dana na kraju, i potpuno zanemariti bilo prolivanja bez drugi pogled. Sada kada sam uložio toliko vremena, energije i novca u moje kovrče i spirale to je sasvim druga igra. Ako imam bilo prolivanja ili lom, moram odmah doći do dna to - Čak sam fotografirati moje prolijevanja to usporediti sa prethodnih dana pranje i vode evidenciju o tome šta proizvoda sam koristio svaki put. Nikakvih iznenađenja, to nije igra ovdje!

Naša Curly Q & A forum dobija mnogo pitanja o broju zatvorenih i otvorenih pada kosa pa sam odlučio da odgovorite na nekoliko koji dolaze prilično često u jednom postu. Idemo!

Zašto više kose ispasti svaki put kad operem i otpetljati?

Pa, čini se kao da tretira kosu dobro. Dnevna vlaga je od suštinske važnosti i prst raščešljavanje kose najbolje je kada se radi o prevenciji prolivanja i lomljenje. Više volim da počnem sa prstom raščešljavanje, prvi. Tada, ja ću doći za široki češalj zub - ali ja spasim Denman Četka za distribuciju proizvoda, a ne za otpetljava.

load...

Kako mogu reći razlika između šupu kose i lom?

Primijetit ćete da šupe dlake imaju tendenciju da budu duže - o punoj dužini vaše kose - i pokazuju bijele sijalice. Lom, s druge strane, dio je vlas kose, tako da dlake su kratke i Wispy.

Kaže se da je prosječna osoba baca od 50 do 100 vlasi dnevno, pa ako čekate da otpetljati posle nedelju dana ili tako, to je puno kose! Kao što sam rekao, ja fotografišem moja prolivanja Da bi dobili ideju o tome šta je "normalno" za moju namotaja. Takođe, volim da se počastiti profesionalni salon iskustvo nekoliko puta godišnje da se vidi koliko je pao za moju kosu radi kada stručnjak radi na raščešljavanje kose da biste bili sigurni ja ostajem na pravom putu sa održavanjem.

Ako ste naišli lom to nije kraj svijeta; možda samo treba trim čak i stvari, a onda započeti režim koji uključuje posebnu pažnju na svoj kraj, hidrataciju i brtvljenje ih svakodnevno.

Zašto vidim više šupi dlaka nakon skidanja zaštitne stil?

Jedan čitalac pita: "Imam lud rasterećenja. Zaštitna stil uzeti-padovi me baciti više, zašto je to tako? "Mnogo je pao nakon zaštitnih stil je potpuno normalno. Na 50 do 100 vlasi ste baciti dnevno nisu otpuštaju jer vaša kosa je upletena, pod periku, itd Umjesto prirodno pada, šupu, dlake su upravo gnijezde ispod zaštitne stilu.

Ako i dalje mislim da je kosa pada je ekstremno, vlaže kosu dok je u režimu zaštitnu stilu. Sprej ostaviti-u uređaja su odlični za ovo.

Dao sam sebi trim i sada sam pao za više nego što je normalno. Šta se desilo?

Još jedan čitalac pita: "Moja kosa je rasterećenja puno u protekla dva mjeseca. Šta mogu učiniti da ga zaustavi ili kontrolirati? Dao sam sebi trim u pokušaju da zaustavi lomljenja ali moja kosa baca mnogo. I prst otpetljati i na kraju je moje kupatilo je pokriven u mojoj kosi. Moji cimeri to iritira jer kad sam otpetljati moja kovrdžava kosa ide svuda. Je li to normalno? "

Prolivanja je potpuno normalno i lom lako se može popraviti s trim i režim koji uključuje noćne hidrataciju i brtvljenje svojim krajevima. Što se tiče ovog povećanja u prolijevanje, to je nešto što ćeš morati da se više istraživanja. Prošao sam kroz fazu kao što je ovaj i to ispraviti sebe: ja sam koristio sve-prirodne proizvode, ali imam osjećaj da je to zbog novog dijeti sam pokušavao.

load...

Kondenzirati svoj rutinski koriste manje proizvode i daje kosi apsolutni najbolji tretman možete. Ako i dalje doživljava više prolijevanja ili lom nego što je uobičajeno, pogledajte profesionalni trichologist koji mogu procijeniti kosu i vlasište. Sa pažnjom i kvalitetu proizvoda, vaša kosa treba napredovati i biti prekrasna nego ikad!

Da li imaju površinu zabrinutosti u vezi sa svojim prirodno kovrčavu kosu? Mi smo tu da pomognemo - slobodno ga objaviti u našem Curly Q & A odjeljak za zajednicu da odgovori.

load...