Savjeti za izbor proizvoda bez surovosti | BA.inspinre.com
Ljepota

Savjeti za izbor proizvoda bez surovosti

Savjeti za izbor proizvoda bez surovosti

Kupovina za okrutnost-free proizvodi mogu biti korisno, ali često ogromna. Nekoliko kompanija označiti svoj proizvod kao "okrutnost-free", kada je, u stvari, testiranja na životinjama ili okrutnost prema životinjama je uključen u proizvodnju. Pa kako znaš kad je proizvod zaista životinja prijateljski?

Šta li okrutnosti-Free Mean?

Ovo izgleda kada standardi kompanija razlikuju od standarda potrošača. Prema Grupe za obrazovanje životinja povezana pitanja, kako bi proizvod koji će zaista biti "okrutnosti-free" Mora:

  1. Nije su testirani na životinjama
  2. Ne sadrži sastojke koji su testirani na životinjama
  3. Ne sadrži životinjske sastojke

Nažalost, iako mnoge kompanije uvijek ne ispunjava ove standarde, oni i dalje postaviti "okrutnosti-free" oznaku na svoj proizvod u svakom slučaju. Proizvodi nose oznake na kojima je pisalo: "Ovo proizvod nije testiran na životinjama" kada su u stvarnosti sami sastojci testirani na životinjama.

load...

Imajte na umu da je kompanija "okrutnosti-free" nužno ne zaposli dobavljač okrutnosti-free.

Common životinjskih sastojaka

  • Amino kiseline
  • Vosak
  • Benzojeva kiselina
  • Kolagen
  • Lanolin
  • Stearinska kiselina
  • Triglicerida

Provjerite Sastojci

Proizvod koji je zaista životinja prijateljski neće koristiti sastojke od životinja. Međutim, mnoge kompanije da, u stvari, koristiti životinje sastojke s obzirom da su obično jeftinije i dostupnije nego sintetičkih ili povrća-izvedeni sastojaka. Prije nego što kupite proizvod koji tvrdi da je "okrutnosti-free", navodi se u odnosu na sastojke da budu sigurni u njegov sadržaj.

Potražite Leaping Bunny

Ne postoje zakoni koji uređuju označavanje okrutnosti-free proizvoda, tako oprezni prilikom kupovine. Kompanije mogu staviti "okrutnosti-free" na svoje proizvode kako bi se žaliti na mase, bez potrebe da ispuni svim standardima. To je zato što ne postoje zakoni koji izvrši kompanija između stvarnih standarda okrutnosti-free.

Je CCIC je grupa od osam grupa za zaštitu životinja koji su došli kako bi zajedno napravili Leaping Bunny logotip. Oni su jedna od Najpouzdanije organizacija se bori za prava životinja. Ako vidite Leaping Bunny, to znači da nema testiranja na životinjama je sprovedeno od strane društva ili njegovog supplier.However, Koalicija za potrošačke informacije o kozmetici (CCIC) završi u dubinu, na licu mjesta, revizije pred potvrđuje kompaniju kao " okrutnosti-free ".

Final misli

Na kraju, da li vaše istraživanje prije ulaganja u bilo koji proizvod koji tvrdi da je "okrutnosti-free". Istražiti sastojaka, proizvođača i dobavljača vaših proizvoda.

To nije lak zadatak, ali sigurno je vrijedan jedan, i uz malo znanja, naši krzneni prijatelji će biti sigurniji u narednim sutrašnjem.

load...