Saveti za blogiranje kose i ljepote od stručnjaka | BA.inspinre.com
Ljepota

Saveti za blogiranje kose i ljepote od stručnjaka

Saveti za blogiranje kose i ljepote od stručnjaka

Svake godine, South by Southwest spusti na naš grad donosi tehničari, izvršni direktori, poduzetnici, i kreativaca. Skoro dvije sedmice, Austin domaćini i olakšava ploče, umrežavanje, koncerte i filmske projekcije. Da, i besplatan tacos. Puno slobodnog tacos.

Ove godine, bili smo uzbuđeni da prisustvuju Naravno Socijalni panela i naučiti najbolje prakse za kosu i ljepotu blogging! Panel je moderirao loc'd dama Franchesca "Chescaleigh" Ramsey YouTube, a panelisti su bili supergrupa dama koji su na vrhu svojih društvenih medija igre: Patrice Yursik od Afrobella, Kristin Braswell, glavni urednik od Carol kćerke Prelazak pokreta, Myleik Teele, osnivač / CEO curlBOX i Jamala Johns, osnivač / fotograf iza le zavojnice. 

Ako bilo koji od vas razmišlja o kose ili ljepotu blogging, ovdje su glavne lekcije koje sam naučio na SXSW!

load...

Ljepota Blogging Savjeti

Autentičnost pobjeda

Svih pet dame složili - ključ zaista se uključe sa svojim čitateljima ili gledateljima i izgraditi zajednicu oko vašeg brenda je da budemo iskreni prema sebi. To je gdje je magija se događa. Na primjer, Myleik koristi Instagram da dijele komade njenog života, a mi da je upoznam sve više i više sa svakim fotografija! Franchesca je glumica i komičar i njen smisao za humor uvijek sjaji kroz u kosi video! Svi možemo reći kada neko ne sama biti, zar ne?

 

Biti pravi navijač u prostoru

Kakav vlogger ne gleda druge vloggers? Kako možete pokrenuti neverovatan prirodne kose blog ako niste i ljubitelj drugih pisaca u blogosferi? Ne idi u online medijima samo za internet slavu. Ovaj se vraća kao autentična! Uključe sa svojim kolegama u zajednici: kolaboracije, gost poruke, i komentar na društvenim mrežama video ona-ikre '!

Razmislite o tome kako se kritikuju proizvode

Afrobella i Myleik i interakciju posebno sa brendovima proizvoda za kosu. Afrobella pokušava proizvoda za pregled, dok Myleik nudi pretplatu servisiranje proizvoda za kosu da mnogi kovrdžav komentar na njihovom Youtube kanala. Ako želite da se u kosu ili ljepote razmatranje proizvod, zar ne bash proizvode! Postoji konstruktivan način za kritiku brend i pružiti svojoj zajednici sa iskren povratne informacije. Brendovi shvatiti da neće svi vole svoje proizvode - to je u redu! Ali kada brend gleda kroz svoje prošlosti video i najave si nepristojan i negativne, oni verovatno neće poslati proizvode svoj put. Kao Myleik rekao, "Bashing jedan brend udarati u cijeloj industriji."

To nije uvijek o proizvodima, ali lični stil i izražavanja

Jamala Johns stvorili su jednu od naših omiljenih izvora za hairspiration - le zavojnice. Mogli bismo se kretali kroz tu lokaciju za dana! Ona nas je podsetio da je prirodna kosa nije samo o proizvodima i tehnikama - to je dio nas i naše osobni stil. Njene fotografije snimili raznolikost u prirodnim kovrče, namotaja, i talasa i ljudi koji ih rock! Kosa je samo jedan dio puta se predstavljamo svijetu. Fotografije Myleik postova na curlBOX Instagram su dobar primjer kako prirodne kose može se ugraditi u glammed od smisla za modu!

load...
load...