Recite mi, da li je ovaj sastojak dobar ili loš | BA.inspinre.com
Ljepota

Recite mi, da li je ovaj sastojak dobar ili loš

Recite mi, da li je ovaj sastojak dobar ili loš

Rotora zajednica se sastoji od ljudi sa različitim životnim stilovima koji vole različite estetike i imaju kosu s konfliktne naravi. Isključivo u svrhu znanja za njegu kose je da se pomogne drugima donose odluke o održavanju i stil. Čitajući o sastojcima i režimi su korisni, ali pravilno primjenjujući znanje je najvažnija. Traže savjete od stručnjaka i svjedočanstva od drugih možete početi svoje putovanje, ali onda su prepušteni ploviti tvoj put, koji bi mogao biti ispunjen nevoljama izneverenih očekivanja ako ne sluša kosu.

Dobro protiv loše sastojke?

Bolje nego da mislim da su određeni sastojci su dobri ili loši, upoređujući ih je bolji pristup. Silikoni su bolji... Za ljude koji očistiti tjedno. Natrijev lauril sulfat (SLS) je gore nego kokamidopropil betaina... Za nekoga traže efikasan i blaže sredstvo za čišćenje. To je sve o iskustvu. Vaše perspektive na proizvode, režimima, a aplikacija bi trebao biti jedinstven za vaš želje i potrebe. A ravnoteža mora biti uspostavljena. Odličan primjer je pčelinji vosak. Pčelinji vosak nije loša sastojak; To jednostavno ne može biti idealan za svoj prepoznatljiv potrebe kosu.

load...

DIY često se potvrđuje kao elita put ka za njegu kose, ali stručnost formulatori proizvoda i kozmetički kemičar je izuzetno vrijedan. Gdje sastojci potiču i kako su izdvojene, formulisana i očuvan pitanja. Svi arganovo ulje i shea Baterse nisu iste kvalitete, tako da postoji potencijal da postane frustriran kada se pokušava formulirati svoju proizvode i očekujući da se ona dobro ili bolje nego komercijalne ili profesionalne proizvode nastupiti u nastojanju da se "najbolje" pristup za njegu kose. Sve ima prednosti i mane.

Slušajte svoje kose

Nemojte podleći rasplamsavanje straha. Kada čitate o sastojcima, ocijeniti da li je informacije odnose se na vaše potrebe. Je sedmični čišćenje sa šampon radi za vas? Ne? Onda razmislite o korištenju ko-pranje uređaj. Da li koristite topline alata (npr pregib štapić, fen, stan željezo) redovno? Ugrađenim zaštitu od toplote je visoko preporučuje da se smanjila mogućnost oštećenja topline. Niko ne zna svoju kosu bolje od tebe, tako da slušaju. 

A Lot of Grey, A Little Black & White

Kako kaže sestra Scientist, studije o parabena su u toku i neuvjerljivim dok sulfata su overgeneralized, a važno je priznati da. Postoji više snage i manje stresa je utvrđivanje što radi za vas. Jedan od razloga zašto toliko identificirati svoje putovanje za njegu kose kao "borba" je zbog toga što oni mogu biti na polarnim krajevima spektra; ste vjerojatno radite previše ili rade premalo. Pregledajte svoje režim i vidite šta vam nedostaje ili se može raditi u višak. Najveći uzrok oštećenja je zanemarivanja i preko manipulacije. Prihvatite sive i slobode u njemu kako bi se utvrdilo što je najbolje za vas!

load...