Psihologija curly girl | BA.inspinre.com
Ljepota

Psihologija curly girl

Psihologija curly girl

Poslušajte grupu kovrčave djevojke pričaju o svojim kose i možda misliš da si u sredini grupe za podršku.

"Tražio sam da mi je kosa kovrdžava i neuredan, i umjesto toga je moja kosa sjeckani do pet centimetara dužine", rekao je jedan pisac NaturallyCurly.com je CurlTalk forumu.

"Imao sam punu lom na moju krunu dok sam glupo je moje kovrdže ispravila moj stilista koji je insistirao potrebna moja 'užasno' kosa pripitomljavanje!", Prisjetio drugi. "To je bila tako strašno iskustvo koje nisam ponovo ne ide u salon za dvije godine."

Uz mnoštvo noćne more salon iskustva, mnogi su izdržali djetinjstvo ispunjeno nadimke kao što su Božo i Frizzball. Nije ni čudo da su mnogi kovrdžave žene imaju teška vremena grli svoje kovrče.

load...

Mnoge žene su odrasli u porodicama u kojima curlphobia preovladava. Djeca mogu dobiti negativne poruke rano o svojim kovrče i Kinks od tetke, bake i ostala rodbina. Kovrdžava ili kinky kosu u prirodnom stanju mogu se smatrati "bad hair", dok je gubitnik kovrče ili ravna kosa hvale-kulturni fenomen koji strip Chris Rock obratio u svom filmu "dobru kosu."

"Ja kažem svojim stilistima da kada žena ulazi sa glavom kovrdžave kose, imate glavu kose sa dušom", kaže New York City stilista Ouidad, poznat kao "Kraljica kovrčama." "Žena sa pravim kosa je tijelo sa glavom kose. "

Stilista mogu igrati ključnu ulogu u pomaganju kovrčava klijentima prihvate svoju teksturu.

Prva stvar bilo stilista treba da uradi je da se uvjeri svojim klijentima o njenoj kosi i pomažu joj vidjeti njegovu ljepotu. Često, neko sa kovrdžave kose čak i ne znaju da imaju prirodnu pregib obrazac dok joj stilista govori.

Nakon konsultacija da budete sigurni da i vaša stilista imaju slične očekivanja i nešto posebno važno s kovrčave klijenta sljedeći korak je za stilista da vam rez pregib za poboljšanje.

Proizvodi-i obuku kako koristiti ih-je ključni korak u učenju da volite svoje kovrče. To uključuje šamponiranje, kondicioniranje i oblikovanje proizvoda. Budite sigurni da znate kako da ponove svoj novi izgled kod kuće.

Dobar stilist može imati efekt život-mijenjanje na kovrdžave djevojka.

"Godinama sam se pitao" Je li to loš minival? ' ili "Žao mi je, moramo čekati za upravitelja da se vratim, jer ne znam šta da radim sa tim, i morao sam da ponekad rezali svoju kosu nakon strašne rezovi ne-curl-poštovanje", prisjeća se jedan NaturallyCurly.com član. "Konačno sam našao stilista koji zna šta da radi, kako se to radi, i uvijek je spreman (i stanju !!) promijeniti ako je to potrebno. Konačno!"

"Imati nekoga ko razumije kovrčava / valovit obrasce raditi s mojom kosom, zapravo da vidim obrazac moja kosa na način da nikada ranije nisam vidio", rekao je drugi član NaturallyCurly.com.

load...
load...