Problemi zaštitnog stila | BA.inspinre.com
Ljepota

Problemi zaštitnog stila

Problemi zaštitnog stila

Kao prirodni kovrdžave djevojka, za njegu kose zahtijeva puno vremena i truda, tako da imaju priliku da preskoči osvježavajuće, definiranje i oblikovanje lokne je zasluženi poslastica. Ako želiš da se manje manipulacije, zaštitna stilovi su također odličan način da se podstakne rast kose.

Međutim, zaštitna stajling nije uvijek glatko, ja sam zajedno stavim lični lista dos za i protiv nošenja kutija pletenice, obrta, Bantu čvorova, pletenice auta ili bilo koje druge zaštitne stilu.

DOS zaštitnih Styling

Da vlaže na redovnoj

Ova tačka je usmjeren na dugoročne zaštitne stilova. Ako je vaša kosa ušuškan, možete pretpostaviti da ne treba da ga hidrataciju, ali to je daleko od istine. Kao što je vaše kovrče su još uvijek skloni suhoće, koristite detangling hidratantne kreme ili ostaviti u uređaj koji je na bazi vode u spreju tako da je lako doći do korijena između pletenice ili obrta. Kada sam imao instaliran moj zaštitni stil, to se ja jednom dnevno ili svaki drugi dan.

load...

Da pokušaj u jabučni ocat za ispiranje

Ako patite od osjetljivu kožu, ovo je vrlo važno. U shop-kupio kosu možete dodati u svoj zaštitni stil se prska s hemikalijama da ga sačuva, dok u pakovanju, koje mogu iritirati kožu glave ili kože (imao sam svrbi vrat i lice na vrijeme). To se može spriječiti ako se očisti kosu u jabučni ocat (kao što bi svoju kosu) i suha prije nanošenja. Pročitajte kako NC je video proizvođač koristi ACV da očisti svoju kosu.

Nemojte ih držati u dovoljno dugo

To je važno da se u kutiji pletenice ili obrta u više od 4 tjedna kao skalp treba da se prilagodi stilu; kad ih prerano odvesti dolje, vi stavljate tonu pritisak na vlasište, što dovodi do oštećenja i lom. Dozvoliti da vam kosa rasti tokom mjeseca ili tako - to će, naravno, učiniti zaštitne stil gubitnik. Over-manipulacija je veliki krivac za gubitak kose, tako izbjeći ovo po svaku cijenu.

Nemojte koristiti LOC / LKZ Način

I pobrinite se da nanosi onoliko vlage moguće kada nosi zaštitnu stilu. Najbolji način da to učinite je slijedeći način LOC / LKZ. Mislim da je to moje pletenice ili twist-outa imaju mnogo više na ovaj način, a ja mogu produžiti stil nedelju dana ravno!

Da li je predtretman

Noć prije stavljanja moja kosa u zaštitnu stil Uvek proverite da li da dam kosu dubinski dan pranja, uključujući i čišćenje sa šampon, tretman proteina, i duboko uređaj sa grijanom kapu. I stil u labave obrta uz dopuštenje-u na bazi vrlo lagana vode - ne želite masna, proizvod nagomilavanje kosu prije instaliranja vašem stilu.

Uživaju svoj zaštitni stil

Uzmite veliku količinu slika i pokazati ovaj stil! Možda ste kao ja i ne planiram imati zaštitni stil za neko vrijeme, tako isprobati različite stilove, idite na događaje da pokaže svoj novi izgled i uživati ​​u odmor od kovrče.

NaturallyCurly Sr. Copywriter @ GerilynHayes | Photography Dahlia Dandashi

U Don'ts zaštitnih Styling

load...

Ne zaboravite na rubovima

Zaštiti one koji su ivice, devojke! Kada dobiješ pletenice ili obrta vrši stilista, pobrinite se da im kažete da napišite ivica out. Jednom sam osjetio neke spaljivanje i rekao stilista; ona sretno popustio pletenicu i armirano da sam je opet reći da sam ikada osjećati kao da su preuske. Vidio sam zaštitne stilova prouzrokovati velike gubitak kose i prorjeđivanje u druge žene zbog ovoga. U potrazi za rub krotitelj? Ovaj je najprodavaniji u Shop NaturallyCurly.

Ne dozvoliti da se izgradi

Proizvoda Build-up nastaje kada koristite previše uređaj i oblikovanje, što može dovesti do bijele, debele film (ili pahuljice) na koži glave i često može izgledati kao perut. Dok je nosio zaštitnu stilu, izbjeći koristeći teške gel; Koristio sam samo tečnost odsustvo sukoba sa sprej vrha do izbjeći čvrstom rukom aplikacija.

Ne spavam bez štiti kosu

To je bitno, jer će biti najvažniji faktor zadržati svoj zaštitni stil tražim svježe i urednije što je duže moguće. Ja uvijek spavam na mom satena jastučnicu i pobrinite se da će završiti na vrhu moje glave sa satena šal (da držim ivica u taktu). Bez uzimanja ove korake, od vas će završiti sa stilom popuštanja brže i frizzies iskakanje zaštitnih stila.

Ne uzimajte niz stilu, dok je mokro

To je uvijek problem kada je pokušao da biste dobili savršen twist-out ili pletenicu out - Ja sam tu grešku napravio mnogo puta. Kao što sam bio u žurbi, rezultat dolazi sa mnogo manje definicije i mnogo više kovrdžanje. Kada je kosa potpuno osuši, to daje vremena za kosu da upije proizvoda i oblik teksturu da obrtima ili pletenice će stvoriti.

Ne zaboravite da pranje kose

Iako vaša kosa je lijepo ušuškan - daleko od očiju, daleko od srca - i dalje morate oprati kosu! Ne ostavljajte loš uvojcima nedeljama bez čišćenja; Pažljivo perite skalp koristeći sprej za kontrolu kako mokrim ostatak kose dobije.

Ne slušaju neuki i negativne komentare

Odlazak na radnom mjestu sa zaštitnim stil može uzrokovati uznemirenost; Primijetio sam da kada sam imao moju kutiju pletenice u svakome na poslu je zapanjen kako je moj "kosa rasla preko noći." Morao sam se doslovno na cijeli ured koju kutiju pletenice su, kako su radili i Startna konstantna pitanja i komentare na promjenu kosa svaki trenutak da objasnim! Većina su bili pozitivni, ali sam imao radnik iz moje lokalne Hair Shop mi reći da me voli bez pletenice (što nije lijepo čuti kad znaš da ih ima, a vi ćete biti ih nosi dugo vremena). Ja samo savjetujem da zanemari komentare i rock svoj zaštitni stil s povjerenjem - glava na mrežu i pogledajte sve Naturals širom svijeta koji su također ljulja istom stilu kao i vi. Osjećat ćete se puno bolje!

Da sumiramo

Sve u svemu, kada je učinjeno ispravno, nosi zaštitnu stil je tako veliko iskustvo. Osjećat ćete se kao nova žena, a sve bez oštećenja i uz promovisanje zdrav rast kose!

Žele više?

Pročitajte sljedeći Šta čini Zaštitna stil ZAPRAVO Zaštitna

Pročitaj Gdje Dobijte Afro teksturom dlake Pletena u Londonu

Pratite Shannon na Instagram @UKCurlyGirl

Za više korisne članke poput ovog, prijavite se na naš newsletter!

load...