Prirodno plava kosa širom sveta | BA.inspinre.com
Ljepota

Prirodno plava kosa širom sveta

Prirodno plava kosa širom sveta

Kosa je jednostavno zapanjujuće. Ljudsko tijelo i mehanizme kojima se prilagođava svom okruženju su um fantastičnih, a naše kose, teksture, poroznost i sve ostalo igra masivan ulogu u tome koliko dobro uspijemo u određenoj sredini (ili barem to se prije nego smo počeli žive u ovim klimatiziran pokrivena kutije).

Svi mi volimo i njeguju kosu, ali to je tako lako zaboraviti koliko je čaroban ove mrtve stanice raste iz izvan naše vlasišta zaista jesu.

Unesite Melanezije, rodom grupa ljudi koji žive na sjeveroistoku Soloman ostrva Australije poznate po svojim prekrasnim tamnu kožu i prirodno plavu kosu. Da, to je u redu. Oni ne sport plete, perike, ekstenzije, trajna boja, privremena boja, neke čudne kane reakcija, ili bilo što drugo neko koristi kako bi dobili plavuša izgled koji je tako tipično za Kavkaza uvjeravanja. Deset posto od tih otočana zapravo došla do njega, naravno.

load...

Čudna kombinacija ima naučnici pitate o tome kako takva kombinacija boja razvija tokom vremena. Prema Global Financial Newswires, mnogi naučnici su dugo mislili da je njihova plava kosa bila rezultat ishrana bogata ribom, možda bijeljenje suncem i slanom vodom, ili podsjetnik na povijesne odnose na ostrvu sa ljudima evropskog porijekla.

U stvari, plavuša Melanezije imaju plavuša koja je jedinstvena samo za njih. Prema studiji u kojoj su naučnici u odnosu 43 plava kosa ostrvljana do 42 tamna ostrvljana kosa, plava Melanezije imaju varijantu rodom gen nazvan TYRP1 da igra važnu ulogu u melanina biosintetički put. Ova varijanta je potpuno odvojena od onoga što uzrokuje plavu kosu u Evropljani, a čak i ne postoje u Evropskoj genetski set.

Šta je lijepa u ovom fascinantnom otkriću, jer tako savršeno izjavio je autor studije, Sean Myles, genetičar u Nova Scotia Poljoprivredne College, je da je "to je odličan primjer konvergentne evolucije, gdje se dovodi isti ishod o strane potpuno drugačiji način. "

I to čini kosu svih tekstura, vrste i boje potpuno jedinstveno i apsolutno prekrasan.

load...