Prednosti kurkuma za kosu | BA.inspinre.com
Ljepota

Prednosti kurkuma za kosu

Prednosti kurkuma za kosu

Svim našim curry ljubavi kovrdžav, ovaj ide za vas!

Ayurvedska medicina nam daje puno velikih mogućnosti za kosu i sveukupno zdravlje da biraju iz naše curl-prihvatljivih proizvoda i režime. Dok mi ne prave razliku kada je u pitanju 'neizgovorljivi' komponenti u proizvode, tu je definitivno nešto što treba reći i za udaljavamo od laboratoriji i uzimanje pogled na ono što priroda ima da nam ponudi u smislu njegu kose rješenja-specifično o gubitku kose. Danas u centru pažnje je na kurkuma!

Kurkuma je korijen u istoj porodici kao đumbir, a bogat je jedinjenja zove curcuminoids. Ovi prirodni fenoli se smatra da zaustavi hiperprodukcije DHT, kemijske preračunata testosterona koji tijelo prirodno proizvodi, što dovodi do gubitka kose na nivou folikula. Nedavna studija objavljena u Biospectrum Life Science Institute Journal se bliži pogled na taj odnos između DHT i kurkumin. Kako se navodi u dijelu izvještaja objavljenog na HairGrowthSOS "Studija je obuhvatila pretvarajući faktor rasta beta 1 (TGF-beta1). Ovaj protein je povezan sa folikulu dlake upale i gubitka kose, a također postaje aktivan u prisustvu androgena uključujući dihidrotestosteron (DHT). Kad je DHT dodat epidermisa ćelije ljudskog, razine TGF-beta1 povećao. Međutim, kada su kasnije tretirani kurkumin, nivoi TGF-beta1 smanjen. Ovo ukazuje na to da kurkumin može smanjiti upalu kroz TGF-beta1 suzbijanju i, u njemu , možda će biti u mogućnosti da uspješno tretiraju komponenta gubitka kose koji se odnose na upalu. " Još jedna korist od jedinstvenog jedinjenja koja se nalaze u kurkuma je da se stimulira vitamina D apsorpciju, koja je također povezana sa rast kose.

load...

Međutim, slično kao njen uticaj na druge u vezi bolesti upale kao što je artritis i čireva, žiri je još uvek o tome da li ili ne kurkuma, ili njegov aktivni spojevi su stvarno u stanju da zaustavi gubitak kose na svoju ruku. Kliničke studije viši nivo su provedene i rezultati, nažalost, nisu definitivno dokazano jedan ili drugi način.

Fotografija ljubaznošću Jaleesa M. Instagram @saythelees

Dok prednosti kurkume za kosu i dalje za raspravu, to ne znači da ne treba da se u o korištenju ga u svakodnevnom životu! To je začin koji se koristi u većem delu jugoistočne Azije medicine, hrane i ljepota režima stoljećima nakon svega. Mogu 1 / 3. Svjetskog stanovništva biti sve u redu? Mi svakako ustručavajte se reći da!

Postoji kurkuma dodataka na raspolaganju da pomogne dodati ovaj super začin u ishrani. Međutim, budući da kurkuma nije rastvorljiv u vodi, uzimajući ga sa jutarnji čaj kao kapsula ne dozvoljava creva u potpunosti apsorbirati svojstva na isti način kao i kuvanje sa uljima i ostale masnoće, pa posipanje neke začin na hrana je bolji način dodavanja kurkume u svoju rutinu. Čak i oni od nas sa svim-bijele sheme boja u kući ne može tvrditi sa dobrim kari. A ako uočite vaše kose izgleda sve bolje, a naučnici pokušavaju da pronađu definitivan odgovor za taj aspekt začin, onda smatram da je dodatni bonus na već okus! Možete pronaći i kurkuma u proizvodima za lokalnu upotrebu ljepote poput My Honey dječjeg Tip 4 dlake Creme i Reshma je hidratantna sapun i anti-aging maska.

Spremni dati zlatnog začin Pokušajte u svoju rutinu? Javite nam dolje!

load...