Pre nego što obojite svoju kovrdžavu kosu | BA.inspinre.com
Ljepota

Pre nego što obojite svoju kovrdžavu kosu

Pre nego što obojite svoju kovrdžavu kosu

Ako ste u vezi da boji kosu, bilo da idete na salonu ili sami učiniti kod kuće, možda želite da se na trenutak i pročitajte kroz ove savjete i istine o boje kose i procesa bojenja.

Kosa bojanje

Sta Dye blizini lokne?

Od kosa je vlakana, poput vune, to je u paketu i zaštićen zanoktica. Postoje tri sloja koji čine pramen kose. Vanjski sloj, zanoktica je oštećena u toku bojenja.

Oštećenje kutikule sloj može biti sušenje, izazvati gubitak kose i dovesti do grube izgled sa nedostatkom sjaj i sjaj.

U svojoj knjizi "Vi: Biti Lijepa," Dr. Mehmet Oz objašnjava da "umjetnih boja na kosu, bez obzira da li je izbjeljivanja ili bojenja to je ekvivalent od umjetnih boja u hrani - to može da izgleda kao prilično kao može biti, ali to nije uvijek najzdravije stvar koju možete učiniti u glavu. "

load...

Prije nego što bojom

Prije nego što bojanje kose, budite sigurni da ste odmah oprati kosu prije procesa boje.

Koristeći vruće ulje ili tretman duboko uređaj jedan ili dva dana prije nego što vaša aplikacija boja također može pomoći kako bi zaštitili svoje niti i vlasište. Ideja je da se zadrži što više prirodnih ulja u kosi i vlasišta je to moguće, da se postigne bolje, čak i boja.

VIŠE: Kako boji Tip 4 dlake 

Prosvetliš Curls

Kao i svi-over boja, munja i bijeljenje uticati i na kosu zanoktica i izazvati još veću štetu, suhoće i tupost. Sa svakim aplikacija, šteta će se pogoršati.

Kosa će trajno izgubiti sjaj i njene sposobnosti za držanje boje. Možete očekivati ​​povećanu kovrča i suhoće na lokne.

Stalni vs. Polu-trajna boja

Zapitajte se koliko dugo želite da se boja trajati i koliko promjena koju tražite. To će odrediti vrstu boja za korištenje. Polutrajna boja je manje štetna opcija jer oblaže vanjski sloj Strand za razliku od otvaranja zanoktice. Da ne sadrži amonijak ili peroksid, dakle, može služiti samo da potamni kosu. Lightening se ne može postići sa polu-trajna boja. Polutrajna boja obično pere se nakon četiri do šest tjedana.

Ako ste u potrazi za više dramatične promjene, onda želite da koristite stalnu boju. Za sive pokrivenost, to je ujedno i bolja opcija. U zavisnosti od vaše kose i sivih, možda ćete morati da ponovite postupak za bojenje svakih šest do osam tjedana.

VIŠE: 5 za bojenje kose Savjeti za Long Lasting Color

Održavanje

To može biti teško, ali pokušajte i čekam da oprati kosu za 2 dana nakon procesa boja. Kada ste spremni za pranje, budite sigurni da imaju šampon i regenerator na ruci koji je napravljen za obojenu kosu. Ovi šamponi i regeneratori mogu biti blaže na novo obojene kose i pomažu da se održi tonove i nijanse vaše nove boje.

load...

VIŠE: Da li vam je zaista potreban boju sigurna šampon?

Prirodna alternativa

Kao kovrdžav smo hiper osjetljiva na vlagu i oštećenja, tako da mnoge žene su tražili manje štetna alternativa boje za kosu. Henna je popularan izbor među kovrdžav jer ne sadrži oštre amonijaka i peroksida, a može čak imati neke pogodnosti poput dodao debljine i sjaj.

VIŠE: Brzo Henna tretman za kosu CurlyNikki a

load...