Ovako ste često trebali dobiti svoje pletenice instalirane | BA.inspinre.com
Ljepota

Ovako ste često trebali dobiti svoje pletenice instalirane

Ovako ste često trebali dobiti svoje pletenice instalirane

Sa temperaturama hlađenje, zaštitna stilova postala go-to za mnoge naturals što je dovelo do pitanja o pravilno održavanje.

Koliko često treba da se instalira pletenice?

U velikoj mjeri, koliko često vam kosa pleteni ovisi o stilu i kosu. Istini za volju, neki od nas imaju stvarno tanku kosu koja će prekine u krut vjetar, tako srerujemo sa nastavcima, bez obzira na to koliko često, ne dolazi u pitanje. A ako je to slučaj za vas, niti naše kose su toliko dobro da nisu u stanju da se nosi sa težinom od proširenja. Zvuči kao ti? Instalirati svoj pletenice koristeći metodu kukičanje pletivom. Međutim, ako niti su u mogućnosti da obrađuju to, možete instalirati pletenice u kosi onoliko često koliko želite, pod uslovom da preduzmu sljedeće smjernice u obzir.

  1. Pokušajte zadržati svoj pletenice u ne duže od 8 nedelja na vrijeme za optimalan vlasište i zdravlje kose.
  2. Ostavite ih u za najmanje nedelju dana od ugradnje tako da vaš skalp ima priliku da diše.
  3. Pripremimo svoju kosu za srerujemo s intenzivnim dubokim tretmanima uređaj koji poboljšavaju snagu i vlage vaše kose.

Kako mogu održavati moje prirodne kose dok se nosi pletenice?

Kao primamljiva jer bi to moglo biti, srerujemo jedan kosa nije to popraviti i zaboraviti nekako nositi. U cilju održavanja ili poboljšanja zdravlja vaše kose dok nosite pletenice ili bilo koje druge zaštitne stil, morate nastaviti da vlaže kosu i vlasište. A domaći kosa spritz je odličan za tu svrhu i vjerovatno možete napraviti jednu prilično lako sa sastojcima koje već imate pri ruci.

load...
  • Pranje kose, dok je upletena ili savijen je stvar preferencija, ali izbora ne perite pletenice ne znači da ne može i dalje imati čistu vlasište. Jedan od načina da zadrži svoj skalp od prljavštine i proizvoda nakupljanje je da očiste vaše vlasište sa hamamelisa.
  • Ako želite oprati pletenice bez izazivanja kovrče, učinite to dok se nosi čarapa kapa je odlična opcija. Morate biti spremni da održite pletenice dok ih nosite i iako svoju rutinu ne mora biti razrađen, morate osigurati da vaše kose ostaje hidratizirana i skalpa je zdrav i čist. Pogledajte ovaj video od YoursNaturally11 za više pletenica smjernice.

Koliko dugo treba da držim pletenice u?

Tanya Šljunak od East Coast Salon rekao buke koja 12 tjedana treba da bude maksimalno vreme bilo koja osoba drži svoje pletenice u. Prema Mane Addicts pisac Kadia Blagrove, 2 mjeseca bi trebao biti vaš cut off point, i to samo ako osvježavajuće svoj kosa kao što ide.

Evo istine:

Međutim, dugo držati pletenice instaliran je lični izbor stvari kao što su nivo aktivnosti i kako održavati njih će igrati ulogu u koliko ste u mogućnosti da ih drži u. Rekao bih da je najbolje da se pogriješilo na strani oprez i zadržati tvoje pletenice u ne duže od 8 nedelja dok vaše kose i vlasišta pokazuju nikakav znak nevolje. Ako primijetite bilo loma ili uporno nježnost onda je to dobra ideja da se vaše pletenice kako bi smanjiti bilo kakvu štetu.

Samo zapamti ovo: vaša zaštitna stil će raditi samo ako to učinite!
load...