Od srednje škole do koledža: Prelazak na način na koji mislite | BA.inspinre.com
Ljepota

Od srednje škole do koledža: Prelazak na način na koji mislite

Od srednje škole do koledža: Prelazak na način na koji mislite

Jeste li ikada gledao samog žanra sebe da i misao Facebook sjećanja prikazuje, "O moj Bože, bio sam čudno" ili "šta sam mislio?" Pa, to ima tendenciju da mene... Puno biti. Povjerenje da "glo up" je vrlo realna.

Biti tinejdžer je neugodno faza u životu, a ja sam bez sumnje bio koljena duboko u toj fazi. Bio sam clueless o svemu. Moje anatomija je pretvara u tijelo "za odrasle", ali ne baš u isto vrijeme. Imao sam zaljubljena u nekog novog svaki mjesec. Ja sam imao svoj krug prijatelja, ali je i dalje ljubazan osoba u cjelini. I stalo previše o onome što drugi misli o meni. Nikad nisam želio da me neko ne sviđa (iako se to dogodilo, bez obzira). Sve ove osobine su specifične za idiosinkraziju tinejdžerskog haube, međutim, mislim da bih bio u stanju da se krećete kroz ovaj period života imali siguran prostor bio na raspolaganju da me u to vrijeme.

load...

Tri lekcije koje mi je u obliku

Svemir nije bez mene; moja naivnost je oštećen mjesec i po dana u moj prvoj godini na fakultetu, i saznao sam tri važne lekcije koje mi je oblikovana u žena sam danas.

1. Prestao sam brigu ono što drugi mislili o meni.

Odrastao sam u tradicionalnoj verskoj latin domaćinstva, što je značilo da je ugled bio sve. Ako neko vidi mi ništa nije radio kao trivijalne kao razgovor sa dječak, taj podatak će se automatski naći put do mojih roditelja (plus svemira), tako da mi je dobiti u nevolji, jer je kćer bogobojazne roditelji treba ni na koji način biti pobratimio sa suprotnim polom. Osim, naravno, bila je stara milion godina i spremna da se uda.

Ovaj način razmišljanja ugušena mom odgoju i prenijeti svoj koledž godina, dok sam imao dovoljno. Ekstremnim životnim situacijama morao da me šamar u lice kako bi se probuditi i shvatiti da ja ne živim ni za koga. Ja sam jedini koji ima autonomiju, agencija, i vlast nad moj život-autonomiju celom telu, agencija preko moje postupke, a vlast nad svojim odlukama.

2. Prestao sam ugodno svima.

Mrzio sam što je neko ljut na mene. Sama pomisao dobiti nikoga uzrujan bio toliko kida živce da ne dozvolite mi da govorim moj um ili izraziti svoje emocije, čak i ako sam ja taj koji bude povređen. Uvijek sam bio "dobrog i poslušne" kćer ili student, uglavnom zbog toga što nisam htio da se u nevolji, ne zato što sam vjerovao u ono što sam se naučio. Nisam hteo da će izazvati bilo koji stres ili bijes na roditeljima, stoga sam uradio sve što je tražio od mene.

I na kraju izašao iz te kutije u kojima sam bio prisilno smještena u, i naučila da kažem ne. Nisam je stavljen na ovu zemlju da bude ograničena na fiksni put. Sljedeći svoje srce i biti dobar kćerka se međusobno ne isključuju. Ja dozvoljeno izlaziti i odučiti je druţenja koje dobro ne sjediti s moje duše, ipak, to ne znači da nisam dobar kćer. To jednostavno znači da sam svoje i da imam glas.

3. Ja sam rekao "jebi standarda društva."

Jednom sam postao svjestan svega onoga što je ranije navedeno, shvatio sam da sam drugačija. Ja nisam bio tip žene kojima je stalo da se uklopi ili u skladu sa pravilima. Djevojke uče od malih nogu da muževnost dolazi sa slobode, i ženstvenost dolazi s ograničenjima, a to je bila idealna da je neće dobiti živio od strane mene. Moja odjeća ne mora da se pridržava bilo smjernicama. Se oblačim da se osjećaju kao boginja kad vidim svoj odraz u ogledalu. Nevinost nije isto što i moje vrijedi ili potvrditi čitav moj životni rad. Noć nije žena neprijatelj. Nastala je jednako kao dan i to će se uzeti u i poštovan kao takav. Moje tijelo nije nemoralno. Ne bi trebalo da živim svoj život pod strah od muškaraca ponaša kao životinje, već bi trebali znati da se ne konzumiraju Žena tijelo kao komad mesa.

load...

Kao što sam putovao kroz ovaj put tranzicije, postao sam pravi sebi jer sam saznao da je autentičnost počinje kada jedan pusti strah kako drugi vide vas. Ako sam znala sve ovo na 15, 101 pusta noći bi bilo da ne postoji.

Sada se uvijek imati na umu: "Ako bilo ženski oseća da treba nešto izvan sebe da legitimne i potvrditi njeno postojanje, ona je već poklanja svoju moć da se samostalno definiranje, njena agencija." - zvono kuke.

Šta lekcije koje oblikuje u svojim tinejdžerskim godinama? Udio tvoj u komentarima!

Šta je sledeće?

To su 7 Latina ikone koje je otvorio put za feministkinje poput mene.

Nikada nije maltretiran za kosu? Ovdje su kovrčava djevojka clapbacks možete koristiti kada maltretiraju. 

Self Love Takes rad. Na ovaj način afirmacije mi je pomogao da volim sebe. 

Sviđa ono što vidite? Za više članaka kao što je ovaj, prijavite se na naš newsletter!

load...