Nova linija proizvoda inspirisana transakcijalnom porodicom | BA.inspinre.com
Ljepota

Nova linija proizvoda inspirisana transakcijalnom porodicom

Nova linija proizvoda inspirisana transakcijalnom porodicom

Izrael Segal klinci su inspiraciju za svoje proizvodne linije.

"Idem u dućan i bio sam šokiran da da je dosta proizvoda su iste stare proizvode koji su bili tamo kad sam bio tinejdžer-sulfata, parabena petrokemikalija ili čak prirodne hemikalije koje jednostavno ne bi radio na sve" kaže Segal.

Pročitajte o još transracial porodice.

Segal je proveo posljednjih 25 godina kao stilista u modnoj i ljepote industrije, tako da mu je u pozadini i vezama pomogao mu pronaći najbolje moguće hemičara i perfumists. Umjesto dajući im finansijska ograničenja koje rezultiraju u jeftiniji, proizvodi niske kvalitete, Segal je ograničenja su sastojak specifične. Nijedan od nekvalitetan punila ulja, bez pora-začepljenja masti. Oni mogu dobiti posao u kratkom roku dodavanjem neposrednoj sjaj, ali to nije dobro za dugoročno zdravlje vlasišta i kose, rekao je on.

load...

Free Your Mane proizvoda

"Ja tako povezivala stavljanje Miracle Grow u travu-it'll napraviti svoj cvijeće izgledaju prilično, ali nakon toga vaša zemlja će ostati bez svih svojih prirodnih hranjivih tvari", kaže on.

Segal je radio sa svojim timom za tri godine, ugađati i testiranje proizvoda u raznim salonima, kao i na svoju kćer.

"Nisam čak ni kosu pleteni-Hteo sam kosu kako bih mogao testirati proizvode!", Rekao je on.

Free Your Mane ima šest proizvoda za pomoć u svim aspektima našeg režima kose. Od čišćenja do otpetljava i stil, Free Your Mane drži četiri ključne sastojke u skladu cijeloj liniji: ulje slatkog badema, ulje semenki nara, argana ulje, i baobab ulja. Ova četiri biljem raditi na omekšavaju, zaštiti i njeguje kosu bez masne osjećaj.

Izrael Segal i kćer Nola.

"Konačno sam imao proizvode postrojili da je to bio sam divlje ponosan", kaže on.

Free Your Mane, sada dostupan za kupovinu sa svoje internet stranice, a ne jednostavno inspirisana njegova djeca-on zapravo koristi sve proizvode na njegovu kćer. On je priznao da visoko teksturom kose ne dobije prirodna ulja iz kože glave, tako da ne sadrži sulfat šampon nježno čisti. Dok je kosa mokra, on finger češljeve ili koristi širok zubima češalj za otpetljati sa uređaj. U Hidratantna maska ​​za kosu je duboko tretman uređaj za popravak vrlo suhu kosu.

"Stilu joj kosu, obično to guraju u rep pomoću uređaj pomada za kosu, oblače krajevima biti kovrčava sa Reviving sprej i koristite Daily raščešljavanje kose kao pomalo ostaviti da joj kalemova pop" On kaže.

Uz Free Your Mane, Segal počeo SE% EN, neprofitni podjela Nola Industries, Inc., nazvan po svoju kćer. Sedam posto profita linije će se vratiti na postojeće neprofitne organizacije koje služe African American zajednice. Segal je strastveni o američkim usvajanje, naravno, i želi da to bude fokus.

load...

"To je ludo da će neko ići 5.000 milja daleko da usvoje dijete kada ima oko 70.000 klinci u hraniteljske ovdje u LA-u županiji na miru", kaže on.

SE% EN također planira da podrži obrazovanje HIV / AIDS-a i podržati HollyRod Fondacije za autizam.

"To su stvari koje su blizu i dragi u moje srce i mi smo otvoreni za sugestije razvijamo", kaže on.

Kao roditelj, Segal osjetio potrebu da zadrži higijene i ljepote sigurno, rekao je on. On je želio da pruže svoju djecu s alatima kako bi pomogli svojim prirodnim teksture cvjetati i nada Free Your Mane će omogućiti svima nama da učine isto.

load...