Može li pšenica obrnuti sivom kosom? | BA.inspinre.com
Ljepota

Može li pšenica obrnuti sivom kosom?

Može li pšenica obrnuti sivom kosom?

Konzumiranje pšenične trave na redovnoj osnovi je dokazano da preokrenu sijede kose natrag u svoju prirodnu boju.

Svježe pšenične trave sok je super zdrava i pruža toliko prednosti za vaš organizam. U stvari, trošeći ga na redovnoj osnovi je dokazano da preokrenu sijede kose natrag u svoju prirodnu boju.

A studiji iz 2006. Godine iz Instituta za citologiju i genetiku otkrio da oksidativni stres i oštećenja DNK mogla biti smanjena za antioksidativne enzime kao što su katalaze. Ova studija je takođe pokazalo da dijetetskih proizvoda za povećanje aktivnosti katalaze u mitohondrije jetre kod štakora dovela je do smanjene mitohondrija disfunkcije i usporili proces starenja kod ovih životinja.

Ako vas zanima kako to može da se desi, prema tradicionalnoj kineskoj medicini, kosa pigmentacija utiče na kvalitet krvi i snagu bubrega. Ako je vaša kosa je otišao sive, bubrege i treba krvi da se ojača. Hrana koja to ostvariti uključuju pšenične trave i hranu sa visokim sadržajem klorofila. (Napomena: hlorofil je termin koji se koristi za nekoliko usko povezana zelene pigmente naći u cijanobakterija i hloroplasti algi i biljaka.)

load...

Šta je pšenična trava?

Uprkos onome što možda mislite, to je sasvim drugačije od trave na travnjaku. Pšenične trave se odnosi na mlade trave zajedničkih postrojenja pšenica, Triticum aestivum. Listovi su namamili ili sušeno u prah za ljudsku (ili životinja) potrošnje. Često je dostupan u soku barovima i smoothie restorani i uzima sam ili mješovite voća i / ili povrća pića. Imajući uraditi "snimke" od pšenične trave sebe, ja ću reći da nema ukus baš poput tebe očekuje od vrlo zelene i biljnih slično, ali su koristi isplati. Ako dobijete prah da se miješaju u smoothie, čak i ne probati ga!

Pšenične trave sadrži značajne količine katalaze i druge korisne antioksidanse. Pšenične trave je u stanju preokrenuti sijede kose i usporava cijeli proces starenja. Ona pomaže u podmlađivanja ćelija, a time usporava proces starenja.

Ispunjen sa aminokiselinama, vitaminima, klorofil, nutrijenti, i žive enzime, pšenične trave je superhrana sa tona zdravlje. Sastoji se od impresivan niz hranjivih tvari koje pojačavaju i pomladiti sve od naših ćelija i tkiva na naše organe i tjelesne sisteme. Molekularnu strukturu pšenične trave i krvi su vrlo slični koji omogućava našim tijelima da odmah apsorbirati ovih hranljivih materija.

Pšenične trave je moćan čišćenja i detoksikacije agent. To je bogata proteinima, daje značajno povećanje u razinu energije i poznato je da izliječiti mnoge vrste poremećaja krvi. Sve u svemu, osim svoje 70% klorofila šminke, pšenične trave se sastoji od 19 aminokiselina, 92 minerala, 13 vitamina i 80 enzima koji omogućavaju telu da funkcioniše na najvišem nivou. Istaknuti naučnik Dr. Earp-Tomas kaže da je "15 kilograma pšenična trava je ekvivalent od 350 kilograma šargarepe, zelena salata, celer i tako dalje."

Šta još pšenična trava učiniti za svoje zdravlje?

Koristi od pšenične trave ide daleko izvan uljepšavanje i anti-aging, kao što su unazad sijede kose. Visokog sadržaja klorofila od pšenične trave, kao i aminokiselina, minerala, vitamina i enzima omogućiti pšenične trave da pruži širok spektar zdravstvene koristi i kurativne prednosti, kao što su:

load...
  • Bori tumora. Studije pokazuju da pšenične trave sok ima snažan sposobnost da se bori protiv tumora bez uobičajene toksičnosti droge.
  • Detoxifier. Pšenične trave štiti jetru i krv, i neutrališe otrovne tvari kao što su kadmij, nikotin, stroncij, živa, i polivinil klorid. 
  • Pomaže u borbi protiv stanica raka. Sadrži tečni kiseonik. Ovo je od vitalnog značaja za mnoge procese tijela. Pšenične trave štiti organizam protiv ćelija raka - ove ćelije ne može postojati u prisustvu kisika.
  • Krv graditelj. Važan aspekt klorofila u pšenične trave je njegova izuzetna sličnost sa hemoglobina, na spoj koji prenosi kiseonik u krvi. Kada se klorofila apsorbira u ljudskom tijelu, on se pretvara u krv, koja prenosi hranjive tvari do svake ćelije u organizmu.

Tvrdnja nekih zdravstvenih praktičara koje možete udvostručiti svoj crvenih krvnih zrnaca samo potapanjem u klorofila. Renomirani nutricionista i autor zdravlja Magic Kroz Chlorophyll iz živih biljnog života, Dr. Bernard Jensen, utvrdio da pšenična trava i zelene sokovi su najsuperiornijem krvi graditelja. Jensen navodi nekoliko slučajeva u kojima je bio u mogućnosti da udvostruči crvenih krvnih zrnaca u roku od nekoliko dana samo tako što pacijenti potopiti u klorofila vode za kupanje. Čak i brže rezultate zgrade krvi doći kad god pacijenti troše pšenične trave sok i drugi klorofila bogata redovno sokova.

Vratimo se pšenične trave i eventualno unazad sijede kose.

Pšenične trave donosi neprobojan linija obrane protiv bolesti. Potpuno prirodan i moćan detoksifikaciju, pšenične trave štiti jetru i pročišćava krv neutralizacijom otrovnih tvari, kao što su kadmij, nikotin, stroncija, živa i polivinil klorid.

Redovno konzumiranje pšenične trave može pretvoriti vaše sijede kose natrag u svoju prirodnu boju. Popije jednu čašu pšenične trave soka dnevno. Prosječna doza je 1 do 2 unci fluid sveže ceđenog soka jednom dnevno (ili 3 do 4 puta dnevno za detoksikaciju); ili 1 žlica pšenične trave u prahu (1 do 3 puta dnevno); ili 7 do 10 tableta pšenične trave (500 mg) na dan. Možete dobiti neke online ili na vašoj lokalnoj trgovini zdrave hrane, kao Swansons.

load...