Moja duboka rutina tretmana za kosu kosu, zaštitne stilove | BA.inspinre.com
Ljepota

Moja duboka rutina tretmana za kosu kosu, zaštitne stilove

Moja duboka rutina tretmana za kosu kosu, zaštitne stilove

Koristeći duboko tretman prije dobiti kutiju pletenice, plete, i druge zaštitne stilova instaliran je imperativ za žene sa prirodno kovrčavu i teksturom kose.

Zadržati dužine, udružimo snage sa dubokim tretmanima prije ugradnje pletenica.

Prije nego što moja opsesija s kutijom pletenicama, bio sam strastveni Bantu Knot korisnika. Volim način na koji oni izgledaju. Oni također drže glavu hladno ljeti. Za to vrijeme u zamršen habanja, ne bih primijeniti duboko tretman moj tip 4 namotaja, osim ako su oni bili super suho. A ne ispire sa kose bi bilo dovoljno.

Sa quickness, saznao sam da je to hands-off metoda nije dovoljna za kutiju pletenice. U stvari, morao sam da se niz moje ljubičaste pletenice ranije nego što sam htio. Ovo je bilo jer nisam primijeniti duboko tretman mojoj ravnanje kose i premijera moje lokne noć prije sam dobio pletenice instaliran. Između ostalog (ahem saten jastučnice vrijedi odlaska u prodavnicu za).

load...

U redu. Dobro, naučena lekcija!

Ako su nosili zaštitne stilova, ali oskudevanja na dubokoj tretman prije instalacije, Pazite riječi ja kažem! A pošto smo svi pregib prijateljima ovdje, molim te reci mi kako premijer vaše kovrče prije dobiti zaštitne stilova u komentarima ispod ili @gerilynhayes.

Pre nego što ove pletenice, pratio sam duboko tretman režim ispod.

Dolje navedene, sljedeće su moje preporuke duboko proizvod tretman za coily kosu prije postaje zaštitnim stilova. Proizvodi sam izabrao premijera moje coily kosu za oblikovanje i dugotrajan kutija Braid habanje:

Voda je najbolji prijatelj curl-a: Kovrčava kosa Solutions H2O boca vode - Ako nisi dobila čekanju ove sprej već, zaustaviti ono što radite i stavite u online korpu odmah. Ovo je bez premca najbolji zamagljivanja sprej na tržištu. Za ublažavanje moje kovrče, jednostavno pumpa vodu oko 6 puta u otvorenim pokretu. Zatim sam preći na sljedeći korak:

Očisti one kovrdže: Femme Noire Dirty Curl za čišćenje i uređaj Clay - Tko može odoljeti mirisu čokolade? Ko može odoleti čišćenje Chocolatey i uređaj gline za kovrčave kose? Nisam ni mislio tako! Ako ste ljubitelj debelih, bogatih gline koji hidratizira kovrče, vi ste u prilično poslastica! Lagano cijeđenje gline u mojoj kosi, od kraja do korijena, bio sam u mogućnosti da se oslobodi skalp krhotina dok hidratantnih moje lokne u isto vrijeme. Čak sam napustio gline na mom kovrče za oko 3 minuta prije ispiranja van.

Hajde da se duboko: SheaMoisture Mongongo i konoplje ulja visokog poroznosti vlage-Seal maska ​​- Sada za preporuku ste čekali! Možda dobro znaju da sam ljubitelj ovog posebnog maska, kao što sam već pisao o tome u prošlosti. Iako se nije formuliran kao tipična duboko tretman, svojim moćnim sastojci su zašto sam koristiti ga kao takvog. Ulje od semena konoplje je priroda kosu omekšivač i strengthener. Zvuči kontradiktorno, ali je istina! Volim kako meka moja kosa oseća nakon tretmana 30 minuta. Naravno, kada prekriven kapa za tuširanje vaše lokne će ubirati najviše koristi.

load...

Zadržava vlagu s uljem: Kurlee Belle Kurlee Tropska ulja Blend - Postoji pregršt ulja i mješavine koje smatram nezamjenjiva. Jedinstvena formula Kurlee Belle je jedan od njih. Osim da je mirisao poput svježeg buket cvijeća, ne izgleda teško na moje kovrče. Od kovrče potrebno ubaciti za styling, volim da se prijave ovog ulja u rubrikama tako da osoba srerujemo moja kosa sutradan će imati premazane uvojci za rad.

Držite kosu zanoktice zadovoljan sa neutralizaciju odsustvo-u: Design Essentials Almond i avokada raščešljavanje kose koji se ne ispire - Trebao bi samo znam da ću biti koristeći ovaj odsustvo-u za bilo koju razloga. To dodatno poboljšava mekoću kovrče koje su imale duboko tretman primijeniti na njih. Ona također pomaže da zadrži kutikulu stan da zadrži hidrataciju.

All smiles! Foto: @casandra_jk

Pred-instalacija duboko tretman režim koji sam stvorio adresama moju zabrinutost sa držim kovrče hidratizirana dok u zaštitnu stilu. Ona također pomaže mi upravljati proizvod nagomilavanje koje mogu dovesti do svrbi vlasište.

Za više savjeta za zaštitne održavanje stila, prati me na Instagram @gerilynhayes! Nemaju IG račun? Hajde da se poveže na Twitteru @ gerilynhayes!

Kao i uvek, ostati upletena gore!

load...