Marketplace innersense | BA.inspinre.com
Ljepota

Marketplace innersense

Marketplace innersense

Kada Gregory Starkman i Judie Maginn odlučili stvoriti organske kozmetička kompanija, su remizirali na više od 40 godina kombiniranog iskustva u industriji šampone, zajedno sa strašću za razvoj sigurnije, toksin-free proizvode.

Rezultat je Innersense Organic Beauty, 18 mjeseci stara kompanija posvećena pružanju potrošačima s blag, ali efikasno proizvoda za kosu i tijelo, dok dijeljenje organske filozofije i prakse da žive zdravije.

Nedavna studija od strane Radne grupe za životnu sredinu pokazuje da žene koriste u prosjeku devet proizvoda za osobnu njegu svaki dan, izlažu 126 jedinstvene kemijske sastojke. I 25 posto žena koristi 15 ili više proizvoda dnevno.

load...

"Bili smo iznenađeni ove brojke", kaže Maginn. ". Naš cilj je bio da se formulira proizvode koji su bili kao nježan moguće za one potrošače koji traže zdravije alternative Nastojali smo da se sve oštre, iritirajuće sastojke i zamijeniti ih nježnim, organskih sastojaka -. Stvaranje koncentrisane, ali blage formule"

Iako je Evropska unija zabranila više od 1.000 sastojaka, samo dvadesetak sastojci su zabranjeni u SAD-u, kaže Maginn. Svi Innersense proizvodi su razvijeni u skladu sa Evrope strože propise, kaže ona.

Odlazak Innersense proizvoda u CurlMart!

Maginn, najstariji od osmero djece, odrastao rezanja ili oblikovanje kose prijatelja i rođaka. Nakon srednje škole, ona je odlučila da prisustvuje Barber College protiv volje njenih prijatelja i obitelji. Njen uspjeh ju je da joj dozvole kozmetologije i započne karijeru kao stilista. Dok je radio u salonima, ona stekla je diplomu u Poslovna informatika, kasnije uzimajući joj MBA marketinga iz DePaul Univerziteta. Radila je u kompanijama kao što su Helene Curtis, Redken i Matrix, predvodeći neke od najuspješnijih lansiranja proizvoda kompanija.

Njihovi putevi prvo palo na Inovativni Styling Options (ISO) u ranim 1990-ih, gdje Štarkmana bio direktor prodaje i Maginn bio direktor marketinga. Čak i nakon što su otišli na druge kompanije, oni ostali u kontaktu putem industriji događaja.

Oni su razgovarali o ideji stvaranja organske kompanija šampone i isključivanje godinama, čak i kada im posao odveo u različitim gradovima. Zatim, kroz serendipity, obojica su završili u Kaliforniji i odlučili da naprave svoju ideju u stvarnost uz pomoć anđela investitora i posvećenost svoju ideju. Oni su pronašli dobar laboratoriju koji je radio sa mnogo firmi prirodnih i organskih proizvoda i razvili svoje linije, službeno pokretanje Innersense prošle godine.

Ime kompanije dolazi iz mudrog psihologa koji savjetovati Starkman i njegova supruga, Joanne. Kao roditelji djeteta s posebnim potrebama, oni su zabrinuti da oni ne bi uvijek znao šta da radim. Psiholog im je rekao da "vjerovati svoj unutarnji osjećaj." I jesu.

Innersense trenutno ima tri proizvoda kože i šest za kosu. Jedan od najpopularnijih proizvoda ove kompanije je bilo mirno Mirno kontrolu kovrča. Maginn kaže da su vidjeli potrebu za hidratantnu stajling proizvod koji bi mogao prirodno definirati kovrče i boriti kovrdžanje.

load...

Dva nova proizvoda će biti lansiran u junu - a pomada i šlag Texturizer. Oba proizvoda. Koji su obogaćeni s certificiranim organskim maslinovim uljem, bit će posebno dobro za kovrče i Kinks, kaže Maginn.

Ogromna površina za rast Innersense je spa industriji, gdje mnogo naglasak u prošlosti je bio na njegu kože, a ne za njegu kose.

"Rijetko da li je bilo dobre profesionalne preparate za kosu koji su prirodni i organski", kaže ona. "Za njih, to je bila izgubljena prilika. Mnoge žene su uzimali svoje vlastite proizvode u spa za svoju kosu."

Maginn kaže Innersense uzima holistički pristup proizvodima. Osnivači su bili inspirisani da uključuje niz jednostavnih rituala meditativne brigu o sebi da dozvolite da korisnik fokus na aplikacije i koristi svakog proizvoda.

"Mislimo da naše kompanije kao svesti i kulture", kaže Starkman.

load...