Kako zadržati kosu moisturiziranu u ljetnoj vrućini | BA.inspinre.com
Ljepota

Kako zadržati kosu moisturiziranu u ljetnoj vrućini

Kako zadržati kosu moisturiziranu u ljetnoj vrućini

Kako mogu zadržati svoju kosu vlažni u ljetnih vrućina? Pokušao sam kokosovo ulje bez uspjeha. Pokušao sam avokado masku, kao i banana / meda / maslinovog ulja mješavina, ali mi je kosa i dalje osuši nakon što van. Ja pokušati nositi šešir, ali ja ne želim da to često zbog straha od oštećenja moje kose. Isto tako, ja radim od 5 do 6 dana u tjednu.

Odgovor

Prvo, možda želite da ugradi hidratantnu kremu. Ulja zadržava vlagu, ali oni ne daju vlagu. Većina ulja će vam pomoći da zadrži vlagu koja je već u kožu i kosu, ali ne može vlaže na vlastitu. Ljeto može biti sušenje sa vrućine, pa evo nekoliko savjeta za čuvanje vaše kose hidratizirana cijelog ljeta. Kosu maske su odličan početak, ali to dodatni trikovi će vam pomoći da hidrira kosu.

Voda je najbolji ovlaživač

Pruža priroda izvor # 1 od vlage za naš organizam i naš niti. Ništa nije bolje od vode, a dok su mnogi pogrešno pretpostavljaju da ulja su hidratantne kreme, to jednostavno nije istina. Vlažilac sastojaka kao što su aloe vera, med i glicerin su odlični za privlačenje vlage i ublaživali isušivanja, tako da provjerite vaše liste sastojaka. Takođe trebate koristiti kreme na bazi vode (voda će biti na vrhu njihove liste sastojaka) ili jednostavno primijeniti vode direktno na kosu prije dodavanja ulja ili serum za brtvljenje u vlage.

load...

Koristite putna veličina boca

Nose oko malog spritz bocu hidratantne kreme kako bi kosa savitljiv tijekom dana, kao što smo ponekad je potrebno da se za obnavljanje kako bi kovrče hidrirana i meka. Uvijek sam nositi jedan, posebno u letnjem periodu. Napuniti sa:

  • Voda
  • Koji se ne ispire (koristiti više ili manje odsustva-u zavisnosti od toga šta treba vašu kosu)
  • Nekoliko kapi vašeg omiljenog ulja 

Spritz i pečat noću

Kad god sam primetio moje niti su sve žedan, ja obavezno SPRITZ mojoj kosi sa mješavinom destilovane vode i lavande i umasirajte ga u prije odlaska u krevet.

Seal kosu prije dodavanja Styler

Neki od nas pratite metodu LOC (tekućine + ulje + vrhnje), dok drugi vole LKZ (tečnost + krema + ulje) metode. Pokušajte dodajući brtvilo (ulje) pre nego što dodate svoj Styler pomoći pečat u vašem vlaga povećati nivo hidratacije.

Ljeto elementi mogu biti vrlo sušenje

Sunce, vjetar, klor i slana voda može sve opustoši vaše vlasi. Mi imaju tendenciju da budu van više i da se uključe u vodi-play u toplije mjeseci, pa budite oprezni štiteći kosu kad možeš. Nose sunce kape, primijeniti uređaj za kosu prije kupanja, i koristiti proizvode za kosu sa UV zaštitom. Svi oni savjeti će vam pomoći zadržati svoju kosu više hidratizirana.

Prebaciti na ljetni režim

Mnogi od nas se prebacili iz naše teži proizvoda na lakši one u ljetnim mjesecima. Dosta kovrdžav kretati od gelova za stajling kreme, koji imaju tendenciju da budu više hidratantna formula za oblikovanje. Lakši za oblikovanje ne može dati držite koji će trajati nedelju dana, ali je njihova formula na bazi vode će biti više za hidrataciju.

Osvježiti kosu tokom sedmice

Pošto ste razraditi često, možda ćete morati da jednom ili dva puta osvježiti kosu nedelju dana da uklonite sve proizvode koji su znojio se i za uklanjanje vlasište naslage. Radije nego da koristi šampon, isperite blagim ko-pranje ako ćete da očiste nekoliko puta tjedno. Nikada neće biti strah od vode za kosu i vlasište, i znaju da vode će biti vaš najbolji prijatelj ovog ljeta kako bi kosa hidratizirana.

load...
load...