Kako vam zeleno pranje prevara u kupovinu prirodnih proizvoda | BA.inspinre.com
Ljepota

Kako vam zeleno pranje prevara u kupovinu prirodnih proizvoda

Kako vam zeleno pranje prevara u kupovinu prirodnih proizvoda

Za mnoge u zajednici prirodna kosa, kao prirodno nije samo trend, ali dio života koji zahtijeva transparentnost od brendova koje koriste. To je ne čudi da su mnogi od prirodno kovrčava zajednica drži da domaći pravni lijekovi kosu zbog nedostatka povjerenja iz pojedinih brendova.

Prirodna vs. Organic

Osim toga, pojam prirodni se baca oko labavo - kada mnogi vjeruju da je to organski. Ona je postala rupu u označavanje ljepote. U SAD-u, kako bi dobili USDA organski oznaka, ovi standardi moraju biti ispunjeni:

100% Organic: može se koristiti za označavanje bilo koji proizvod koji sadrži 100 posto organskih sastojaka (bez soli i vode, za koje se smatra prirodnim).

Organska: može se koristiti za označavanje bilo koji proizvod koji sadrži najmanje 95 posto organskih sastojaka (bez soli i vode). Do 5 posto sastojaka može biti ne organske poljoprivredne proizvode.

load...

Kada oznaku navodi da je napravljen s organskim ___, to je dozvoljeno za proizvod koji sadrži najmanje 70 posto organski proizvedene sastojke (osim soli i vode), ali ne može službeno koristiti USDA organski oznaka.

FOTO BY

Kako započeti sigurno kupovinu za ljepotu

EWG je Skin Deep kozmetika baza je dizajniran za pružanje informacija i zaštite zdravlja potrošača i životne sredine od potencijalne opasnosti i zdravstvenim rizicima u svojim kozmetičkim i osobne proizvodi za njegu. Ova web stranica je oborio u kategorije kao što su sunce, šminke, njege kože, kose, noktiju, miris i još će vam pomoći da lakše kretanje na fokus. Www.ewg.org/skindeep

Think Dirty App (dostupan u iTunes Store) je mobilna aplikacija koja vam omogućava da pretražite i skenirajte barkod vaših proizvoda brzo provjeriti sastojke dok ste u kupovinu. To daje "prljavog meter" rejting, popis sastojaka, kao i njihove omiljene bere kao alternativa. Aplikacija vam omogućava da kreirate liste prljave proizvoda, čisti proizvode i ono što je na polici kupatilo će vam pomoći da se utvrdi njihova sigurnost.

Zašto pitanja sajam pokret

Svrha trgovine pokreta sajma je da pomogne proizvođačima u zemljama u razvoju ostvariti bolje uslove trgovanja i za promociju održivosti. Kompanije kao što su Alaffia, koja ima brendove kao što su Lepa kovrčama i svakodnevni Coconut, dobili njihov sajam certifikacija od strane "plaćaju fer cijenu ili plata u lokalnom kontekstu, pruža jednake mogućnosti za zapošljavanje, uključivanje u ekološki održive prakse, pružajući zdrave i sigurne uvjete za rad , biti otvoren prema javnosti, i smanjenje broja posrednika između proizvođača i potrošača ".

Kupovine od brend koji je certificiran slobodnoj trgovini će promovirati i pomoći u izgradnji u razvoju kako bi postali više samopouzdani. Dr. Bronner je još jedan brend koji je dobio pohvale za fer trgovinske prakse u zemljama kao što su Palestina, Izrael, Šri Lanke, Kenije, Gana, Ekvadora i Paragvaja. U nastojanju da se sajam kokosovo ulje, stvorili su projekt Serendipol koji je pomogao Šri Lanka nakon velikih cunamija 2004. Godine.

To nije lako ostati na vrhu što brendova iskrena. Međutim, uzimanje nekoliko dodatnih trenutaka da obrazujete o tome kako čitati etikete, utvrditi razlike između prirodnih i organskih, a znajući da su vaši proizvodi sajmu možete dovesti jedan korak bliže da postane svestan i društveno odgovoran kupac.

load...

Koje su neke od svojih omiljenih sajam prirodne kose marke?

Javite nam dole u komentarima.

load...