Kako stajati kosa nakon treninga bez tuširanja | BA.inspinre.com
Ljepota

Kako stajati kosa nakon treninga bez tuširanja

Kako stajati kosa nakon treninga bez tuširanja

Za pranje ili ne pere

Naravno, čini se da nemate dovoljno vremena svaki dan da očiste, stanje, i osušite kožu glave i kosu - Potpuno se slažem; Radim od gotovo svakodnevne u trajanju od najmanje 40 minuta, a rade puno radno vrijeme. Ali, ako se znojite teško ili jednom kosi počinje smrdi, važno je da ga oprati! Osloboditi svoj skalp eventualnih bakterijskih, gljivičnih, ili proizvod nagomilavanje da je začepljenje pora. Ako niste znoje toliko, možda nećete osjetiti žele ili trebaju oprati vlasište tako često.

Ako se odlučite za šetnju, sjednici teretanu ili joge je mnogo lakše nego ide na trčanje ili se bave nekom vrstom intervalni trening visokog intenziteta (HIIT). Imam dva razdvaja rutine: jedan za dane kad znam da je moj trening će biti svjetlo utjecaj, i jedan za dane veliki uticaj

Moja rutina za lake utjecaj sesije

Možete lako vježba kovrdžave kose ako su ti tijelo na strunjačama. Šta zabrlja kovrdže može biti vaša konstanta odskakanje nazad dok skokova i trčanja; Ako vaše tijelo ne kreće puno, i dalje možete upravljati da bi tvoja definicija pregib netaknuta, čak i za vrijeme tegova ili joge.

load...
Zapamtite, nema čvrsto konjski rep.

Trudim se da ne ometam uvijanje obrazac ili povući previše čvrsto na svojim korijenima. Ja twist moju kosu labavo i prilagoditi ga s nekim kandža klipova ili "balon kose kravatu", tako da ja ne dobijem udubljenje ili ispružena, mlitava kovrče.

Takođe koristim za glavu da držim bebu dlake utvrđene (ja koristim Sačuvajte Do glavu, ali to je potpuno porediti sa svakom drugom pamuk za glavu, tako da bilo koji drugi za glavu može raditi).

 

Nakon što sam izaći iz tuš teretanu, ja lagano otpustite za glavu, tresti moje lokne, sprej za osvježavanje poput Jessicurl Awe Inspiraling sprej, i dodati neke gel za kontrolu Nedolični kovrče. S obzirom da sam u potpunosti ne kvasiti moju kosu, sušenje vrijeme je izuzetno kratko.

Moja rutina za veliki uticaj treninga

Držite kosu 'stabilne' u svojim rigorozniji treninga - to znači čvrsto vezan. Da, vaše lokne će vjerojatno dobiti ispružena. Takođe znoji mnogo više, tako da je teško održavati u istom stilu kao i ranije. Međutim, ako vam ne smeta ljuljanje gubitnik talasa u ispružio stil, još uvijek možete biti spreman za nekoliko minuta!

Ja inače nosim traka za glavu i vezati moju kosu u dva uskim cimetom lepinje ili samo jedan gornji čvor cimet lepinja - volim glatko rubovima! Budući da je kosa uvrnut, to je skoro kao zaokret od set: vaša kosa će imati gubitnik obrazac jednom izveli. Držim stil koliko god mogu, da pusti kosu i vlasište suho nakon radnog out, onda otpustite peciva i koriste neke stajling gela ili ostaviti (ja volim Briogeo ispire se za ovaj korak) za kontrolu frizz.

Ako imate vremena, SPRITZ vaše kovrče vodom ili pregib obnavljanje dok ne budu skoro mokra. Zatim ponovo aplicirati gel. To će već reaktivirati stajling proizvode u kosi i gel će se pobrinuti za bilo neposlušne vlasi.

load...

Ćete uštedjeti dosta vremena od kada nećete morati da ga potpuno oprati. Vreme sušenja će i dalje biti problem, iako. I normalno pokušati koncentrirati moje HIIT dana kada moram da potpuno perem kosu, tako da ja mogu treninga bez brige o moj stil.

Zaštitna ispruži stil kao Curlformer set, roler ili twist-out će vam omogućiti da rock do nedelje lepu kosu sa samo upotrebu nekih suhi šampon.

Sve što treba da uradite je da dobro staviti kosu u punđu na vrhu glave (to će omogućiti znoj kaplje niz bez vlaženja kosu previše), koristite za glavu za rubove i jednostavno čekati za kosu da bude potpuno osuši prije nego što se u traku za glavu ili lepinja. Ćete ostati sa poliranim beachy valova.

Ovo je moj omiljeni način - posebno sada kada sam u tranziciji. Budite sigurni, međutim oprati kosu ako se znojite stvarno puno ili ako vaša kosa jednostavno osjećati bruto: prljav skalp nije zdravo i može zaustaviti svoj rast kose ili da vaša kosa ispasti.

load...