Kako sakriti tvrdoglavicu | BA.inspinre.com
Ljepota

Kako sakriti tvrdoglavicu

Kako sakriti tvrdoglavicu

Kako mogu sakriti zalizak na potiljak? Imam tip 2b kosu i imam masivne zalizak na potiljku. Zbog ove moje strane ide na pola puta niz potiljak, čak i kada se kreću moje strane na drugu mjesto. S obzirom da sam neka moja kosa osuši, kako mogu sakriti?

Odgovor

Postoji nekoliko trikova da napravi zalizak ponašaju jer cowlicks su samo pramen kose koja raste u drugom pravcu od ostatka kose. Oni formiraju u maternici tako jednom imate zalizak tog kretena je tu zauvijek. Iako odbija da poštuje i ne može se ispraviti, možete ga da se ponašaju ili barem pada u skladu dovoljno da ga maskirati. Evo nekoliko savjeta koji bi trebalo da vas šibati da zalizak u formi!

Da padne u skladu

Kao da nam treba još jedan razlog da volim biti kovrčava djevojkom, uvojci zaista pomoći da se maskira kravu lizati. Ideja je da se ne zalizak strane ogledala zalizak jer pokušavaju da se bore za pramen kose može biti prilično nemoguće ponekad. To može zahtijevati postavljanje klipova u kosi dok mokre u zalizak području, tako da je u skladu lijepo ili stavljanje valjka na vlažnu kosu postaviti preko noći. Dok nećete riješi to, možete pokušati i da ga promašiti u pravcu druge vlasi dok spavate.

load...

Strateški plasman proizvoda za kosu

Gelova i pomada mogu raditi u vašu korist na izradi zalizak ležala kao što žele. Dok je kosa mokra, nanesite gel kroz dlake na pramen kose i pobrinite se da dobije gel sve do korijena. Styling proizvod će biti sjajna ideja da pomogne kosu čekanje na mjesto sa fen s difuzorom prilog. Ako radi na suhu kosu probamo pomada. Cilj je da se to isto primjenom pomada na čuperak dlake od korijena do vrha i stil u pravcu želite postaviti.

Toplinskim oblikovanjem

Mrzim da stavim ovo na listi, ali to je opcija. Naša kovrče su delikatne tako pomoću topline prečesto (dnevno ili nedeljno) ne bi trebao biti go-to za zalizak smjene. Toplinskim oblikovanjem će omogućiti zalizak u skladu sa pritiskom od vrućine uređaja i ne zaboravite da koristite dobru zaštitu od toplote, po mogućnosti onaj sa silikone!

Rock ravno (bez grijanja)

Velika stvar ide pravo kada ste kovrčava je da postoji nekoliko načina da ispravi svoju kosu bez upotrebe topline. Valjak podešavanje Curlformers ili banding su odličan način da se ispravi kosu bez topline i snage (barem na kratko) je pramen kose da leži u pravcu druge dlake.

Rock A zalizak-prijateljski stil

U redu, ne stvarno oslobađanje od njega, ali hej, na one dane kad samo mi se ne bore se ili pramen kose, nažalost, dobio bitku, samo se odlučiti za stilove koji se krije u potpunosti. Lepinje (visoka peciva, niske lepinje, bočni lepinje i neuredan lepinje) su odlični, kike, kape i šalovi nisu samo veliki stilovi za loše dane kosu. Oni mogu maska ​​je pramen kose s lakoćom i dobiti te vrata brže.

load...