Kako doći do ciljeva dužine kose | BA.inspinre.com
Ljepota

Kako doći do ciljeva dužine kose

Kako doći do ciljeva dužine kose

Bez obzira da li raste iz jednog pixie, ili jednostavno osjećati kao da si udario kosu plato rast na svojim ramenima, možda ćete biti u potrazi za tajnu postizanja dug, zdrav, sirena-kosa status kose. Istina je da je brzina na kojoj vaša kosa raste uglavnom predodređeno svoj genetika tako, ako ste bili u potrazi za pilula koja će utrostručiti rast kose, možete prestati tražiti. Vježba, pije puno vode, dobija dovoljno sna, i hranjivih ishrane bogate su najbolji opklade za optimizaciju brzine rasta kose.

Pravi prepreka za postizanje vaše dužine kose ciljevi mogu zapravo nemaju nikakve veze sa novim rastom u svojim korijenima na sve; ste češće bave loma na krajevima kose. Ako se osjećate kao da ne vide dužinu sabiranje, pokušajte uključivanje ove savjete u svoju rutinu za njegu kose.

Zaustavite topline

Ako curling štapovi, ravnim šipkama, ili udarac sušila uputiti uobičajeni nastup u oblikovanje kose rutinu, onda ste definitivno bave šteta topline. Šteta topline može manifestirati na mnogo načina, od kovrča do tuposti i isušivanja, izgubiti, mlitava kovrče koje ne naglo vratiti nakon što ih oprati. Ova oštećenja dovodi do loma, pa ako se osjećate kao da gube abnormalnu količinu kose u tuš, ovo bi mogao biti faktor. Najbrži način da bi se izbjegla takva šteta je da smanjite upotrebu topline alata, posebno dok pokušavate da raste svoju kosu. Neke žene ih koriste kao malo kao jednom ili dva puta godišnje, ali ako ih svakodnevno koristite, onda barem pokušajte da smanjite to jednom tjedno ili manje. Na žalost, ova promjena u strukturi vaše kose je nepovratan, tako da postoji samo jedan način da se riješi to...

load...

Say Yes to Trims

Oštećene, ispucale vrhove će vjerovatno završiti u lom. Radije nego izgubiti da dužina slučajno, naći stilista možete vjerovati da će smanjiti vrlo mali iznos, koji se nazivaju "prašine", tako da će vaše krajevima biti u zdravom stanje bez gubljenja previše dužine. Popularna izreka je da se trim svakih 6-8 tjedna, ali istina je da treba bazirati svoj ukrasi na pojedinca zdravlje kose. Ako ste ispucale vrhove, vi doživljava više čvorova i lom nego što je normalno za vas, a vaša kosa je manje upravljati nego što je nekad bilo, onda bi to moglo biti vrijeme za trim. Kao dodatni bonus, oslobađanje od tih žilavo, nezdrave krajevima odmah će vašu kosu učiniti deblju, i zdravije.

Koristite prste

Ako vode aktivan stil života koji uzrokuje čvorova i klupka, onda raščešljavanje je kritičan korak u kosi rutinu. Ovo je trenutak kada možete izgubiti velike količine kose ako se radi pogrešno. Prstima će biti najnežnija alat koji možete koristiti na svoju kosu, jer oni mogu osjetiti čvorova i ne zapetljalo način četke i fine češljeve zuba može. Ako želite da koristite alat, a zatim i bešavne širok zub češalj je najbolji. Pažljivo raditi kroz svoj čvorova kada je vaša kosa zasićena klizavoj uređaj izgubiti minimalnu količinu kose.

Smanjiti trenje

Ako se osjećate kao tvoja kosa je prestao da raste na svojim ramenima, to može biti zbog trenja. Tokom dana, naša kosa trlja na odjeću, jastuke i ručnike. Možete smanjiti trenje noseći kosu u zaštitnu stilu kao pletenicu, obrta, ili lepinja (koja štiti vaš krajevima). Svetski rekorder po Najveći svjetski Afro, Aevin Dugas, rekao nam je da ostaje pri svojoj dužini od "držeći ga u zaštitnu stilu 90% vremena, a možda i nosi ga na vikende." Dokaz je u kosi. Ako volite da nosite kosu, možete učiniti lako prelazi kao da koristite satena jastučnicu ili amicrofiber ručnik, a oba su blaže na pramenove. Komplikovane frizure koje uključuju mnogo manipulacije također može dovesti do loma i opadanje kose, tako biti jednostavno!

Ne možemo kontrolirati koliko brzo naše kose raste, ali možemo igrati ulogu u brizi za ono što imamo. Najvažniji savet možemo ponuditi je da voli i zabavite se sa kosom na svakom dužine. Ovaj jednostavan čin će vam dati strpljenja da se brine za nju, tako da je to u svom najzdraviji državi moguće.

Ova fotografija je podnijela StyleNook korisnik ShesCurlyy_, ako želite to podijeliti svoju kovrčava autoportret post ovdje.

load...
load...