Ispiranje ulja na vrućem tretmanu ulja: ne oni nisu isti | BA.inspinre.com
Ljepota

Ispiranje ulja na vrućem tretmanu ulja: ne oni nisu isti

Ispiranje ulja na vrućem tretmanu ulja: ne oni nisu isti

Jedna od glavnih razlika je u tome vrućem ulju tretmani obično primijeniti prije šamponiranja kose, dok ulje za ispiranje se obično radi nakon šamponiranje kose, neposredno prije nanošenja uređaj. Razlike ne prestaju tamo, držati čitanje kako bi se utvrdilo što je najbolje za vas!

vruće ulje tretmani obično primijeniti prije šamponiranja kose, dok ispiranje ulje se obično radi nakon šamponiranja

Ulje za ispiranje

Ulje za ispiranje je korak obično završava nakon šamponiranja kosu neposredno prije nanošenja uređaj. Jednom kada je kosa čista i dok je kosa još mokra, veću količinu nafte se primjenjuje širom sve kose premaz od korijena do vrha. Prodoran ulja kao što su maslinovo, kokosovo, i avokado ulja se preporučuje za upotrebu zbog svoje niske molekularne sastav, koji će im omogućiti da se vežu za vodu unutar kutikulu za sprečavanje hygral umor. Uređaj se može primijeniti, dok je ulje i dalje u kosi slijedi konačni ispiranje vodom sjednice uklanjanjem viška ulja i uređaj. Ulje za ispiranje također pomaže u borbi protiv prekomjerne sušenja tokom procesa šampon, jer zatvara vlage u kosi. S druge dodatnu korist ulje za ispiranje je sposobnost da dodate prirodnih ulja natrag u kosu, koji su mogli biti oduzeta dok šamponiranja.

load...
Prednosti ulja za ispiranje
 • Sprečava suhoću od šampona
 • Seals vlagu
 • Lakše raščešljavanje / smanjenje u jednom Strand čvorova
 • Povećana vlažnost
 • Smanjena frizz
 • Prevencija hygral umora
 • Mekana, sjajna i upravljati lokne
robijaša

Iako ulje ispiranje žanje tona koristi za kovrče, postoje nedostaci. Kontinuirano ulje za ispiranje bez pravilno razjašnjenja ili čišćenje vlasišta najmanje jednom mjesečno mogu brzo nakupiti naslage proizvoda, privlači sve više prljavštine i prašine. Redovno razjašnjavanja je važan korak u vašem kovrčava režim kako bi se osiguralo kosu i vlasište su čiste, što omogućava drugih proizvoda i vlagu dalje probiti.

Kako ulje za ispiranje

Nakon što shampoo i prije nego što uslovljavaju, nanesite baznog ulja za kosu na isti način na koji bi se uređaj. Masaža ulje iz korijena na krajevima, potpuno premaz kosu. Dozvolite da se ulje postaviti za nekoliko minuta, a zatim isperite ga. Pratite sa svom svakodnevnom uređaj. Za potpuni vodič za ulje za ispiranje, pročitajte ovdje.

Vruće tretman ulje

Vruće ulje tretmana, s druge strane se obično koriste kao opcija pre-poo, što znači da je ulje se primjenjuje prije šamponiranja kose. Pre-pooing je i korak se koristi za borbu protiv hygral umor. Bilo koji ulje po svom izboru se zagrijava malo i nanosi direktno na kožu glave da se bori protiv peruti i teško suhu kosu. Hot tretmani ulje se može primijeniti da se osuši ili blago vlažnu kosu. Osim toga, kada se primjenjuje vruće ulje, sjedi pod kapuljačom za kosu ili pomoću plastične uređaj kapica za 15-20 minuta će omogućiti da se ulje prodire dublje. Ovom metodom ćete i dalje moći da dobiju meka i sjajna kosa, iako vrućem ulju tretmane više fokusiraju na vlasište.

What You Will Need
 • Ulje po svom izboru. Pokušajte jednu od ovih top 5 ulja za vruće ulje tretmana.
 • Plastična aplikator boca
 • Plastične uređaj cap
 • Velika šolja, zdjela ili lonac kipuće vode
Kako to učiniti tretman vruće ulje
 1. Okupljaju 1 šoljica ulja ili ulja spoj po svom izboru.
 2. Sipajte ulje u plastične aplikator bocu.
 3. load...
 4. Sjesti plastični aplikator bocu u veće čašu tople vode, posudu ili lonac od prokuvane vode za zagrijavanje
 5. Test temperatura ulja na vrhu poleđini ruke prije nanošenja na vlasište
 6. Nanesite zagreje ulje na vlasište i blago vlažnu kosu, masirajući temeljito
 7. Pokriti s plastičnim zatvaračem i omogućiti ulje odstoji 15-20 min. (Sjedeći pod kapuljačom za kosu po izboru)
 8. Šampon i stanje u skladu sa svojim normalnim rutinu 

Koji način voliš za kovrče? Kakvo je bilo vaše iskustvo? 

load...