Hoćeš li dozvoliti Rachel dolezal da napravi kosu? (ona je otvorena za posao) | BA.inspinre.com
Ljepota

Hoćeš li dozvoliti Rachel dolezal da napravi kosu? (ona je otvorena za posao)

Hoćeš li dozvoliti Rachel dolezal da napravi kosu? (ona je otvorena za posao)

Možda ste pomislili da ste čuli posljednje iz Doležal, ali je u nedavnom intervjuu za Vanity Fair ona opisuje izazov izgubi uvaženih ulogu kao predsjednik, njeni prijatelji, njen kredibilitet i njen izvor prihoda u jednom naletu nakon intervjua u kojoj su njeni roditelji otkrila da joj je rođena bijele.

Da bi kraj s krajem, Dolezal je kapitalizacija na jednoj od vještina je naučila na fakultetu, iako ni na koji učionici ili amfiteatar. Ona krediti koledža godina za davanje joj priliku da se upoznaju i usavršiti vještine i tehnike potrebne za održavanje prirodne, tradicionalno African American frizura, kao što su pletenice i plete. Da, dobro ste pročitali.

Bilo je ove vještine koje su pomogle pružiti joj poklopac tijekom godina dok je ona lažno tvrdila svoj identitet kao crnkinja, a isti vještine sada pružaju nju dobit kao ona se suočava sa posljedice tih laži.

load...

Prema Vanity Fair, Rachel Dolezal je upravo na toj profesiji ozbiljno, a čak i gradi stabilan klijentelu - ona ispunjava tri kosu imenovanja nedeljno, za sada.

FOTO Justin Bishop Vanity Fair Dok je toliko ljudi i dalje biti plikovima njen rasno neosjetljivi izbor riječi i samoidentifikacije kao crnkinja, Dolezal i dalje ne razumem je pometnju o njoj javno svrgavanja.

Ona krede se godinama u skladu laže javno o njoj rase kao veliki nesporazuma između nje i medija. Ako mislite da Dolezal je podnio ostavku kako bi blijedi u zaborav sa svojim pletivom posla, razmislite još jednom. Ona dijeli s Vanity Fair njenu želju da jednog dana napišem knjigu dodatno objasniti njen razlog za identifikaciju kao Black:

"Volio bih da napiše knjigu tako da ja mogu poslati [da] svi tamo, za razliku od potrebe da i dalje objašnjava", rekla je za Vanity Fair. "Nakon toga izlazi, onda ću osjetiti malo više slobodnog da otkrije svoj život u rasnim pokret socijalno-pravde. Ja sam u potrazi za najbrži način vratiti na to, ali ne osjećam se kao da sam vjerojatno će biti u mogućnosti da ponovo uđe da je rad sa tipom liderstva potrebna da bi promjena ako nemam nešto poput objavio objašnjenje. "

Šta Black twitter mislite?

Od intervjuu Vanity Fair je išao uživo, evo nekoliko screenshot ono što neki visokotonca imao da kaže o celoj bizarna stvar:

Koje su vaše misli? Javite nam u komentarima ispod.

load...