Gravitacija i kovrdžava kosa: Zbog toga vaša kosa ne raste | BA.inspinre.com
Ljepota

Gravitacija i kovrdžava kosa: Zbog toga vaša kosa ne raste

Gravitacija i kovrdžava kosa: Zbog toga vaša kosa ne raste

Zašto se ne moja kosa raste? Ja volim svoju kosu i skoro imam sve oštećene frizuru od zadnji put sam koristila topline (tjedan dana prije Dana zahvalnosti), ali primijetio sam da mi kosa ne stvarno postizanje bilo koje dužine. To je frustrirajuće nema kraja i ne znam šta da radim! Imam 3c kose u leđa, 4a kosu iza ušiju i 3b dlaka na prednjoj strani. Ja koristim kovrčava metodu djevojka na moju kosu. Pre-poo sam ranije svakog pranja zatim pokušajte duboko stanje (uvijek ističe).

Kad izađem iz tuša sam pustio svoju kosu suho za par minuta (to je mnogo vode se na mokru moju kosu, ali se osuši vrlo brzo) u peškir zatim staviti u kokosovog ulja, koji se ne ispire, a na kraju je pregib jačanje krema (idem između DevaCurl SuperCream i Shea vlage Curl jačanje Smoothie). Onda sam stavio moju kosu u pletenicu-out, stavite na kosu haube, i pustiti ga ujutro. Sad sam mislio da bi to moglo biti moj kraj četkanje protiv mog ramena tako da sam koristio up-dos na tjednoj bazi i druge zaštitne stilova, ali nije napravio nikakvu razliku. Moja kosa je najzdravije što je ikada bio i imam puno više volumena, ali je dužina je isti. Ja ne znam šta da radim, a ja sam u mom kraju razum. Please help.

load...

Odgovor

Vaša kosa raste. Kosa i dalje raste, a često smo zbuniti rast kose sa zadržavanjem dužine, koji se zadržava najstariji kose (krajevi) i da ih ne gubi kroz lom. Vaš rutina zvuči čvrsta i kažete vaša kosa je zdravija nego što je ikada bio. Radite sjajan posao zaštite vaše krajevima kao repova su u stalnom kontaktu sa odjeće, torbicu trake, pa čak i na otvorenom elemenata i mogu van ili da se brže nego krajevi koji su skloni ili zaštićene oštećen. Zvuči kao da imate visok poroznost kose, jer se osuši tako brzo. Ja bih preporučio prebacivanje se redoslijed kojim ste primijeniti kokosovo ulje i koji se ne ispire, pokušajte primjenom odsustvo-u uređaj koji će vlaže kosu zatim ulje da zapečati ga.

Pre nego što pretpostavljam da se bore sa lom prodiskutujmo popularan problem kovrčave djevojke suočiti sa svojom kosom, naime kosu skupljanje.

Što je skupljanje?

Kosa skupljanje je kada pojedinac niti stisnuti se u uskim rotacije, uzrokujući kosu da raste prema van. Dok neki vjeruju da kovrdžava kosa raste sporije nego ravnu kosu, to je mit kao i svi kosa raste oko ¼ do ½ inča mjesečno, ovisno o vašem zdravlju i genetike. Naša kosa samo savija i krive, a dužina se ne može lako vidjeti, osim ako raščistili. Tip 4s imaju tendenciju da imaju najviše skupljanja sa svojim čvršće zavojnice i rekli ste da ste imali neki tip 4 namotaja na glavu tako da može davati iluziju da kosa ne raste.

Mnoge kovrčave cure godišnje ili polu-godišnje dužina provjere kako bi se utvrdilo koliko je porastao. Vaša kosa može izgledati dobiti "veći" umjesto duže, a godišnji ček dužina je odličan način da se utvrdi da li je zadržavanje dužinu koja se ne može pokazuje.

Bi mogao biti vremena za trim

Često kada smo osjetiti naša kosa se ne zadržava dužina može biti zbog Raggedy krajevima koje treba ukrašene, koja je neophodna da zadrže dužinu. Oštećen ili izlizan krajevima može dovesti do oštećenja dalje se vratila kosu i držite lokne da ostvari svoj puni potencijal rasta.

load...

Pokušajte skalp masaže

Uvijek možete upisati u vlasišta masaža s prirodnim uljima za poboljšavaju cirkulaciju krvi u folikule i stvoriti bogat okruženje za rast kose. Radim ovo nekoliko puta tjedno može biti opuštajuće i odličan način da se poveća rast vaše kose.

Vlaže i zapečatiti

Suhe i lomljive pauze za kosu, pa držeći svoj dlake hidrirana i zapečaćena borbenih da lom i zauzvrat vam daje više zadržavanje dužine. Duboko uređaj nakon svakog pranja, vruće ulje tretmana, a upis u načinu LOC će pomoći u održavanju tih niti hidratizirana i zapečaćena. Metoda LOC je poseban poredak u kojem se prijavljujete svoje proizvode, kao što sam gore spomenuo. Počnite sa svojim ispire sa kose (L), pečat u vlage s uljem (O), zatim krem ​​(C). 

load...