Gospođa SAD nas podsjeća da možemo iskopati našu kovrdžavu krunu i biti naš vlastiti model | BA.inspinre.com
Ljepota

Gospođa SAD nas podsjeća da možemo iskopati našu kovrdžavu krunu i biti naš vlastiti model

Gospođa SAD nas podsjeća da možemo iskopati našu kovrdžavu krunu i biti naš vlastiti model

Sinoć, Kara McCullough, Miss District of Columbia, uzeo krunu kući na Miss USA 2017 izboru. Da, ona ima neke upitne odgovora koji nas je ostavio grebanje glavu, ali postoji nekoliko stvari koje se divim o 25-godišnji naučnik i definitivno proizlazi iz njene odluke da ostane vjerna sebi i prihvati njen prirodno kovrdžava krunu! Ako ste ikada gledao bilo takmičenje, znaš kako većina žena izgledaju isto i nose kosu kost ravna, elegantan ili zadirkivali do savršenstva. Dakle, bio sam inspiriran Kara razloge da koristi svoju platformu da ide protiv zrna i nose njene prirodne kose, rekla je refinery29, "Kada sam odlučio da nosim prirodnu kosu sam imao veliku podršku mnogih ljudi, u suštini, odlučio sam da prihvate ono što me osjećati ugodno, prigrliti ono što čini da se osećam najbolje i najpametnije na sceni. Ali isto tako prihvatiti ono što drugi ljudi mogu povezati. "

Kao što smo polako počeli svjedočiti više raznolikosti i inkluzivnosti u mainstream medijima to pokazuje mlade žene da imamo moć da se vlastite uzori. Objasnio je kara, "Niko lici na mene na televiziji, niko nije izgledao kao što sam ja u reklamama, niko lici na mene na sceni. Kada nisam vidio nikoga u natjecanjima sa svojim frizuru, odlučio sam da želim biti kalup. "To rezonira sa mnom jer odrastanja Gledala sam Miss SAD izboru i shvatio sam kako većina žena nije izgledala kao što sam ja i imao malo ili nimalo autentičnost o njima, tako da više ne podesiti jer nisam mogla odnositi. Kao Biracial žena, mislimo da je bitno da sve su žene zastupljene u medijima, bez obzira na njihovu etničku pripadnost, tip tijela, tekstura kose ili boju kože. Zastupljenost pitanja. Modeli raznovrsniji ulogu imamo više mogućnosti smo dali da se tačno ko smo stvoreni da budemo i živimo neograničeno. Vi go girl!

load...

Foto Izvor: APImages

Još jedna stvar koju sam cijenjen od ove godine Miss SAD izboru su prekrasne nijanse žena u top 10 koji su predstavljali žene raznih profila i industrije, podsjećajući nas da smo LIMITLESS!

svi se krećemo naprijed kada smo prepoznali kako otporni su žene oko nas.

Na kraju, ono na vrhu je sve off je bio istinski zaljubljen, koji je prikazan iz bivše Miss SAD, Deshauna Berberi (koji je potresao joj je prirodna boja) kad je krunisan Kara McCullough, čista magija! Bez obzira na vaše izglede na Miss SAD izboru, nadam se da ćemo svi clap kada naše sestre osvojiti i izraziti istinske ljubavi jedni za druge, jer kad jednom osvoji, svi smo pobijediti! Kao što je jedan od mojih omiljenih pesnika Rupi Kaur kaže: "Svi smo krenuti naprijed kada smo prepoznali kako otporni su žene oko nas su."

Da li ste podesiti u Miss USA izboru? Iznesite svoje mišljenje s nama u nastavku.

Šta je sljedeće: 6 neposlušna načina da se proslavi Body Positivity 

load...