Gel i vodeni sprej za živahne letnje curke | BA.inspinre.com
Ljepota

Gel i vodeni sprej za živahne letnje curke

Gel i vodeni sprej za živahne letnje curke

Ljeto kovrče i valove može biti izazov - nema toplote, vlage, klor, morska voda, više topline i više drastične promjene temperature. Kosa može uzeti ljeto batine, s vremena na vreme.

Ali, ima kovrče i valove i dolaze sa koristi - kao što ne morate da ih sve oprati prečesto. Ako propustite jedan dan, to je u redu, vaše lokne i valovi mogu, doslovno, oporaviti, bez puno posla. I za teške ljetne dane, a ne pranje ili uređaj samo može biti od velike koristi.

Za one koji vole da šampon i stanje na dnevnoj bazi, kao i za one koji to ne čine, ovaj jednostavan proces revitalizirajući može se koristiti za bilo koju vrstu uvijanje ili talasa. To je posebno dobro za odlazak s posla na večeru ili poseban događaj nakon dugog dana.

load...

To je također divan proces za styling kovrče prije nego što odete u krevet, bez potrebe da ih ponovo oprati.

Je revitalizirajući Proces: gel i H2O

To je sve što vam je potrebno revitalizirati vašu prirodnu kovrče ili valove. To je najbolje da imaju sprej bocu za vodu, koji magle ili pokriva veće površine na glavu. Odaberite gel koji je ljubazan prema svojim kovrče. To ne mora biti skupo, postoje neke dobre droge-store kupuje koji su lako pronaći i neće povrijediti vaš novčanik. Nekoliko omiljeni gelovi za kovrdžav i valovi su: La Izgleda gelovi, BIOTERA gel (BIOTERA glazura je super za finije kose ili talasa), Kinky-Curly Curling Krema, La Bella Sport gel, Ecostyler gelova. Postoje mišljenja svih proizvoda za kosu tipa kao dobro. Možete pronaći više preporuka gel ovdje: Top 20 Curl-friendly gelovi.

Uputstvo

  1.  Počnite tako sekcionisanje kosu na manje dijelove (u zavisnosti od dužine možda imati do 4 ili 5 sekcija).
  2. Clip svake sekcije i primijeniti vode sa vodom sprej bocu do prve dionice, što je dovoljno da ga navlažiti.
  3. Zatim, koristite petnaest do veličine pola dolara gela na svom odjeljku, primjenjujući ga ravnomjerno u cijeloj sekciji.
  4. Ponekad je najlakše kaput ruke sa gelom za svaku sekciju. Budite sigurni da ne trljati kožu glave ili povući na bilo koji dio vaše kose kao što se primjenjuju. Lagano ponoviti na svakoj pramen kose onda izbrisati svaki dio sa mokrim peškirom.

Osim toga, možda želite da prst-curl neki dijelovi kao što kroz rad gel.

Kako Finger-Curl

Jednostavno uzeti dio pramen kose si radio gel i vode u i okrenuti se oko jedan ili dva prsta, u zavisnosti od toga koliko je široko želite pregib da se formira.

Ovaj proces je savršen za večernji ili ujutro, samo omogućiti dovoljno vremena za sušenje. To je najbolje kako bi se omogućilo revitalizovanim kovrče i valove za klima suha.

Sleep On It

Koristite satena ili svile jastučnicu za spavanje, ili zamotajte kosu u svileni šal u krevet vrijeme. Ako ste ograničeni vremena, koristite difuzor i lagano omogućiti kovrče da se osuši.

load...

Foto ljubaznošću @Flaviaesantiago
styling je

Odlazak s posla na večeru? Gore proces može potrajati malo više vremena nego morate dobiti od vašeg ureda na večernjoj zabavi. Stoga, možete pokušati jednostavniji i brži proces tako što vodu pri ruci i bočicu gela. To je uvijek odlična ideja da bi neki gel na poslu, ili u torbi. Umjesto stvaranja sekcije, zamagliti kosu lagano sa malo vode. Ako nemate bocu s vodom pri ruci jednostavno koristiti ruke. To nije potrebno da bi vaša kosa previše mokra.

Kaput ruke sa gelom i rade ga u kosu. Ide od kraja do korena može "roditi" svoj kovrče i valove malo više i pomoć stil kosu u isto vrijeme.

Nanesite više gel koliko je potrebno dok ne završite. Koristite svoje ruke savijaju i izmamiti bilo kovrče ili valove natrag na mjesto.

Ako ste krenuli na poseban večernji izlazak budite sigurni da imaju nekoliko glitzy ukosnice s tobom. Dodajte ih u revitalizovanim kovrče i valove za više elegantan ili "stranačko-ide" izgled.

VIŠE: Top 20 Curl-Friendly Gelovi

load...