Evo zašto obući haljina nikada neće izaći iz stila | BA.inspinre.com
Ljepota

Evo zašto obući haljina nikada neće izaći iz stila

Evo zašto obući haljina nikada neće izaći iz stila

Folija haljina je jedan od najvažnijih univerzalnih i kultni siluete koja je našla svoj put u broju ormara žena tokom vremena. Kreiran 1974. Godine, od strane dizajnera Diane von Firstemberg, ova haljina je jednostavno jedan komad tkanine, je da pređu na području grudi i činč u struku, sve povezivanjem dva veza. Nosile poznate ličnosti, edukatori, političari, poslovne i više, to wrap haljina također izgleda dobro na svaki tip tijela i Diane stil je posebno napravljen poznat po upotrebi dres tkanine, a diše nametljiv teksture. Simbolizuje slobodu u ženske seksualnosti, mentalno zdravlje, i ukupnu osnaživanje ženstvenosti, u wrap haljina je postao ikona popularne u 70-ih za oslobođenjem žena.

Upitan o statusu haljine kao modni spajalica, Diane je izjavio: "Sve je počelo kao wrap vrha i suknje, i mislio sam da će napraviti jednostavan i seksi haljinu. Nisam imao pojma da će biti takav fenomen. To je bio tako bez napora, i to dozvoljeno ženama da idu na posao i još uvijek osjećati kao žena... Nekad sam putovati širom zemlje, s nekim u različitim gradovima i pomažući im da vežu svoje wrap haljine. Uvijek sam mogao vidjeti kako je promijenjen žena jednom kada je obukla... Bilo je vrlo osnažujući stvar za mene, i za njih. " - Rafinerija 29.

load...

Imam kruške oblik tijela i saznajte dosta seksipil i povjerenja u nosi odjeću koja laska moje krive istovremeno mi dozvolili da i dalje bude udobno. Folija haljina je uvijek bio jedan od mojih Faves za kako se osećam, i plus ja volim dobru minimalnu outfit koji govori sam za sebe. Dok je moj džepove ne mogu baš priuštiti originalni stil, iako, nisam naći super šik i vrlo o alternativnim trend u Forever21 Plus! Umjesto da ide za moje normalno neutralne palete je kobalt plava nijansa takođe isticao da mi kao novi način da se boja u moj ormar, ali i drži na moju ljubav prema osnove. U svijetu mode, znaš moraš živjeti lil malo i osećam podebljano u zadnje vrijeme, tako da se igra sa boja definitivno će ostati tu i ovu haljinu je zabavno prvu opciju.

Dodatke ovaj izgled također pokazala kao podvig, jer nisam htio da idem u uniformi put oblačenja joj se za noć u gradu izgled, što je kako bi se normalno rock ovo. Umjesto toga, otišao sam za moju verziju "večeru i piće u San Fran, pre nego što krenemo na salonu koji svira house glazbe" vibracije. Bacio sam se na svijetlo roza skaja Moto jakna iz Forever 21 (v hiljadugodišnje zar ne?). * Zanimljiva činjenica: Našao sam ovo u muškoj sekciji! Samo mali podsjetnik da je moda i evolutivne nije definisan pol konstrukti. * A za moje cipele, sam izabrao crni Bootie iz Nordstrom Rack sa malo vezenim cvijećem, jer to je sve o nenametljivi detalji za mene.

Moj stil evolucija je nešto ozbiljno sada, kao što sam ja počinjem da nosim stvari koje čine da mi je dobro, mentalno i emocionalno. Tako bilo da je to Slinky wrap dress jedan dan ili znojenja i Huaraches drugu, ako se dobro osjećam, dobro izgledam. Sa wrap haljina kao takav poznat stil, znala sam da moram da uzmem lični ići na to.

Da li sam osjećati oslobođeni? Um yeah! Ali što je najvažnije, osjećao sam se kao pravi gazda da sam ja. Hvala DVF za feminizam i kreativnost!

Želite više moj stil? Vidi moj IG @whatsuplauren_ i pratite prirodno kovrčavu na Facebook-u!

Sve slike courtest od @cassandra_Jk

Kosu @prettyeyegirl_mzcuts

load...