Džedinova curly rutina kose za zdravu dužinu | BA.inspinre.com
Ljepota

Džedinova curly rutina kose za zdravu dužinu

Džedinova curly rutina kose za zdravu dužinu

Pricaj mi o sebi!

Moje ime je Jaylyn. Ja sam rođen i odrastao u sjevernom NJ (Jersey Djevojke stand up!) Ja sam trenutno borave u Pennsylvaniji. Radila sam u industriji osiguranja za 17 godina. Ja sam pravi Blizanci, vole da razgovaraju i nasmijati ljude. Ja sam YouTube narkoman, uvijek gleda vids o novim proizvodima i tehnikama u vezi prirodne kose.

Koja je vaša trenutna kosa rutinu? Koliko često perete, stanje, i stil? Omiljenih proizvoda! Deets!

Perem i duboko stanje kosa mi jednom tjedno. Trudim se i duboko stanje pod mojim Huetiful kosu parobrod svake druge nedelje. Koristim da bude takav narkoman proizvod, ali sada koristim Herbal Essence Hello Hydration šampon (da mi je kosa voli sulfata), ja koristim Aussie 3 Minute Miracle Moist duboki regenerator, obično dozvoliti da sjede u mojoj kosi najmanje jedan sat w / plastičnim zatvaračem. Za odsustvo-u, useSheaMoisture ja Curl Unapređenje Smoothie, a zatim Garnier Fructis Style Curl za oblikovanje gel u spreju.

load...

Koja ti je omiljena frizura? Odakle ti frizuru inspiraciju?

Moja omiljena frizura je pranje i otići. Da li Nosim sve to, ili ću isprepadati ga u stranu da napravi kovrdžave strane konjski rep ili visok kovrčava punđu. Ja dobiti frizuru inspiraciju iz YouTube gurua i časopisa.

Da li ste bili transitioner ili Big Chopper? Kakav je bio vaš put kao?

Prešlo sam do prirodne prije oko 15 godina. Uvijek sam imao stvarno neposlušnu sklone gustu kosu. Uvijek sam želio da uglađen ravno izgled, tako da sam koristiti da moj najbolji prijatelj pročačkaš moju kosu. Oko 21 ili 22, počeo sam da imam ljubavi za kovrčave kose. Znao sam da moja kosa je talasasta kad god je bio mokar, pa sam prestao uzimajući perms i na kraju prešlo preko. Ne sjećam se da to ne bude izazov za mene. Nije trebalo predugo za moju kosu u potpunosti preći na to prirodno.

Da li ste uvijek prihvatila svoj teksturu?

Od ide prirodno, ja sam zaljubljen u moju teksture. Mislim da je najbolja stvar vidi da su drugi naturals se vide različite teksture. Kovrče svi ne izgledaju isto. Prije odlaska prirodno, međutim, s obzirom da sam imao takav debeli neposlušnu kosu, uvijek sam tražio načine da ispravi svoju kosu, jer sam želio da glatko svilenkasti izgled.

Kako je porodica i prijatelji reagiraju na vašu odluku da ide prirodno? Kakav je bio vaš odgovor na njih?

Moja porodica i prijatelji su vrlo prijemčivi za to. Moja mama mi je rekla da želi da može dobiti afro! Moji prijatelji vole, a kad radim ispraviti moju kosu, rekli su mi da oni vole moj veliki kovrdžava nazad.

Opišite kosu (fine ili grube, tanke ili debele, jako porozna, niske, itd)

Moja kosa je u redu, ali vrlo gusta, tako da izgleda kao da imam vrlo, vrlo gustu kosu.

Koja je najluđa stvar koju si ikada uradio sa kosom?

Od ide prirodno, nisam učinio ništa da ga osim da ga ukrašene. Imam potrebu da se malo naglašava, ali bojim mogućnost oštećenja.

load...

Koja je vaša najveća žaljenja u vezi kosu?

Najluđa stvar koju sam ikada učinio moja kosa je odseci sve off. Prije odlaska prirodni, smanji sam sve svoje dlaku u ono što sam nazvao T-Boz šišanje sa zulufima. Nakon tjedan dana, zažalio sam to i htio mi kosu.

Ko je tvoj pregib zaljubljen?

Imam toliko pale. Volim Taren Momak je velika lijepa amo, Naptural85 kosa je prekrasna, Kelis (u njoj kovrdžava fazi).

Kako održavate kosu noću?

Ja ananas moja kosa noću i pokriti ga sa satenskom haube.

Kako se u održavanju zdravih dužina?

Trudim se da ostanem na vrhu moje ukrasi. Ukrasi su vrlo važni u mom mišljenju održavanju dužine. Moja kosa je osjetljiv na lomljenje ako nosim operem i idemo sve vreme bez davanja mi je kosa pauzu. Dakle, barem jednom mjesečno, dobijem roler iz salon i ja samo se korijenima raznesena da biste izbegli oštećenja topline. Taj stil obično traje oko 2 tjedna. Ja to dam kosu malu pauzu da nose ga u kovrdžave državi.

Koja je najbolja stvar o tome prirodno?

Najbolja stvar o tome da prirodni se osjeća kao pojedinca. Volim da ne izgledaju kao i svi ostali. Dobijem kompliment na moju kosu barem jednom dnevno iz potpunim strancima i volim ga.

Gdje ljudi mogu pronaći ste na webu?  

Ja sam na Facebooku, Jaylyn Savage. Također na Instagram: Curlbaby

load...