Dlakavo iznenađenje koje je došlo uz trudnoću | BA.inspinre.com
Ljepota

Dlakavo iznenađenje koje je došlo uz trudnoću

Dlakavo iznenađenje koje je došlo uz trudnoću

Očigledan one uključuju veličine stomaka i veće poprsje. Mnogi moji prijatelji kažu da imam "trudnoće sjaj", ali to mi je teško primjetiti. Ipak, najviše je govorio o promjeni - osim stomaku, naravno - bio je moju kosu. Ljudi mi govore kako debeo i dug postaje. Oni su mi također reći da neće trajati, evo i zašto...

Normalan rast kose u odnosu na rast trudnoće kosa

Prema Gubitak Američko udruženje za kosu, normalan rast kose se sastoji od tri faze anagene je catagen i telogena. Anagene faza je aktivan period rasta za kosu koja traje oko 3-5 godina. U ovoj fazi, korijen prima odgovarajuće hranjive tvari za rast.

Kada je catagen faza počinje, folikul dlake prelaze od skupljanja i kosa polako odvaja od dermalne papile (gdje je kosa prima hranu). To je mnogo kraći period u prosjeku oko 10 dana.

load...

Faza telogena, takođe naziva period odmora, kada je kosa zapravo odbacuje. Ovo folikula će miruju za 2-3 mjeseci prije nego pripremama za drugi ciklus anagene fazi.

Tokom trudnoće, viši nivo estrogena uzrokuje kosu da ostane u fazi rasta duže dok je rasterećenje faza usporava, ali na žalost, rezultati ne traju nakon porođaja. Kosa će se vratiti u normalan fazi rasta i kosa koja nije prolivena tokom trudnoće može baciti sve odjednom nakon porođaja.

Kako je ovo utiče na moje kovrdžave kose odmah

Iako znam da je faza rasta neće trajati, ja sam definitivno uživa u privremenom privilegije. Kao ponosni član fine, kovrčavu kosu posade, moram priznati da je pojava debljine je klijanja više visoke petice i pohvale od mojih prijatelja.

Osim toga, moj rubovi su se vratili! Pa na neki način.

Ova proširena fazi rasta ih je zadržao oko. Prije trudnoće, ja sam bio uporan sa skalp masaže, ulja i drugih serumi rast. Ako sam se usudio da se zaustavi moj režim, su se pojavili tanji. Sada kad sam više od pola trudnoće, ja sam izgubio strpljenje da se pridržava režima još moje rubovima i dalje ostati. Score!

Pogodi šta drugo?

Kosa raste svuda - na svim mjestima želite da ih, pa čak i na mjestima ti ne. Iako to nije previše smetaju, došlo je do povećanja rasta dlaka na licu, stomak, leđa, grudi, stražnjica i nogu. Svakih nekoliko dana, moj pincete se od čupanja neželjenih dlačica.

Nisam očekivao ovo uopšte.

Najneočekivanije razlika bila je promjena u mom uvijanje obrazac. Neki od mojih savršeno spiralu kovrče su se na više S-oblik. Isto tako, moji koreni se pojaviti malo labavija. Nakon nedavnog šišanje, očekivao sam moje kovrče da naglo vratiti, ali ovaj novi pregib obrazac je ostao. Teško je reći da li će ove promjene nastaviti i nakon trudnoće ili vratiti. Samo će vrijeme pokazati.

Kakve promjene si iskusila tokom i nakon trudnoće?

Javite nam dole u komentarima.

Prati me na Instagram @DiscoCurls i gledati više od moje kovrčave kose video na YouTube-u

load...