Da li su prirodni i organski proizvodi za ljepotu sigurni? | BA.inspinre.com
Ljepota

Da li su prirodni i organski proizvodi za ljepotu sigurni?

Da li su prirodni i organski proizvodi za ljepotu sigurni?

Prosječna žena se prijavljuje do 200 kemikalija na kožu svaki dan kroz kozmetike, losioni i preparate za kosu. Ipak, nekoliko pitanje realnost iza marketing obećanje o naših omiljenih bocu ili teglu kozmetičke, kose ili proizvod kože. Na kraju krajeva, oni dolaze iz renomiranih kompanija, kupuju milijune žena širom svijeta, a njihovi oglasi pokazuju kako je lepo možemo biti ako ih redovito koriste. Ono što ne vjerovati?

Standardi za prirodne i organske Beauty Products

Možete kupiti kozmetiku označen prirodne i organske u supermarketima, apotekama, skladište, online trgovinama i salonima. Ali kozmetike su među najmanje reguliranih proizvoda na tržištu, i proizvode koji su označeni organski ili prirodno ne može zapravo biti. Major rupe u savezni zakon omogućiti kompanijama da koriste skoro svaki sastojak u kozmetičkim proizvodima, čak i hemikalije koje se zna da povredi ljudsko zdravlje i okoliš.

load...

FDA ne komentar ili regulirati ono što ide u kozmetici prije nego što se na tržištu u salone i potrošače. To zabranjuje ili ograničava samo 11 kemikalija iz kozmetičkih proizvoda u odnosu na 1.100 kemikalija Direktive Europske unije Kozmetika zabranjuje od kozmetike.

Ali postoje kompanije koje brinu o interesima i sigurnosti potrošača, salon profesionalci i okoliš.

Planet, ljudi i proizvoda

Priroda je ciklus-brige, primanje i davanje leđa i proizvođača prirodnih i organskih kozmetičkih proizvoda dijele duboko poštovanje za to. Oni udružuju snage s prirodom, koristeći svoje resurse dok ih održavaju. Oni poštuju biodiverzitet, čine dugoročne odnose s ljudima koji su zapravo njegovati biljke. I oni prate fer trgovinske prakse.

Proizvodi od prirodnih sastojaka postižu bolje rezultate bez štetnih kemijskih sastojaka koji ulaze u krvotok tako što apsorbuje kroz kožu. Oni također sadrže manje iritansi i alergeni, te su zemlje prijateljski uzrokujući malo da nema negativan uticaj na životnu sredinu.

Prodaja prirodnih i organskih kozmetičkih proizvoda dostigla milijardu 7 € u 2008. I iznosio 1 € milijardu rasta u kozmetičkom tržištu. Sensing vrhunac, pametne i odgovorne kompanije dobrovoljno počeo da sigurnije proizvode i usvojen trostruki red ne samo profit, ali i planeta i ljudi. Redovima kompanije koje usvajaju ove prakse polako raste uz podršku organizacija poput NATRUE.

NATRUE - True Friends prirodnih i organska kozmetika

Neprofitna organizacija sa sjedištem u Bruxellesu, NATRUE pomaže proizvođačima održavanje standarda za prirodne i organske kozmetike (i njihovi sastojci) promovišući industrijski standard, globalni Certifikati za korišćenje prirodnih i organskih kozmetičkih proizvoda.

Osnovano 2007. Godine, NATRUE sada predstavlja dvije trećine evropske prirodne i kozmetike na tržištu. Brendove kao što su Weleda, Dr. Hauschka Skin Care, Kneipp, Logona i Lavera su NATRUE certifikat. Burts Pčele je prvi proizvođač SAD da se pridruže.

Crtanje linija između konvencionalne i prirodne kozmetike

Većina kozmetika su pune sintetičke sastojke koji NATRUE ne misli da su neophodni. Njihova globalno priznata Oznaka certifikata vam govori koji proizvode možete vjerovati garantovanjem da je proizvod kao prirodna kao što može biti. U NATRUE oznaka znači organski i prirodan proizvod zapravo sadrži proverenog sastojaka.

load...

Snositi NATRUE etiketu, proizvod mora imati prirodne i organske sastojke i koristiti meke proizvodnju i ekološki prihvatljive prakse. NATRUE certificirani proizvodi ne sadrže sintetičke mirise i boje, naftnih proizvoda koji potiču (parafina, PEG, propyle-, alkyle-, itd), silikonska ulja i derivata, ili genetski modificirane sastojke. Osim toga, sastojaka i proizvodi ne smiju biti testirani na životinjama. NATRUE potvrđuje oba proizvoda i sirovina, i održava bazu podataka sirovina za proizvode koji nose njihova oznaka.

U NATRUE label ima tri nivoa certifikaciju počinju sa certificiranja prirodna kozmetika. To postavlja visoke baze standard koji se mora postići prije nego što proizvod može kvalificirati za druga dva nivoa. Proces certifikacije NATRUE je transparentan, samostalno upravlja i sve kriterije certifikaciju i informacije dostupne su na njihovoj web stranici.

Potrošači i Salon Professionals Benefit

U NATRUE oznaka omogućava korisnicima da izbjegli potencijalno štetnih kemikalija u proizvodima ljepote koje koriste svaki dan. Stilisti mogu pružiti klijentima siguran, efikasan, netoksični proizvoda i zaštite potrošača i zaposlenima iz izloženost štetnim hemijskim sastojcima. Oni također mogu podstaći proizvođače brendova nose da se razjasni kako definirati svoje prirodne i organske kozmetičkih proizvoda.

NATRUE Video

Http://www.youtube.com/watch?v=gxWnNupVmlI&feature=player_embedded

Karen Mcintosh (Suburbanbushbabe u CurlTalk) je zahvalan ravno bogovima kosu koji ju je zanemariti. Dijeliti svoje mišljenje s Karen u CurlTalk ili svom blogu

load...