Da li je tvrda voda loša za kosu? | BA.inspinre.com
Ljepota

Da li je tvrda voda loša za kosu?

Da li je tvrda voda loša za kosu?

Ako ste nedavno preselio u novi grad ili državu, možda ćete primijetiti nešto drugačije o svojoj kosi. Voda iz slavine može biti uticaja na režim u velikom način. I, da li imate "teško" ili "meke" vode, iako postoje prednosti i vraćanje na oba.

Da biste saznali koju kategoriju vodu pripada, možete biti sigurni da je glava tuša, odvod, ili slavina. Ako imate tvrdu vodu, onda ćete vidjeti mineralnih sirovina (beli talog) u tim mestima. Također se možete testirati dodavanjem oko 10 kapi za sudove na čašu vode. Ako se pokaže mliječno bijele, onda je to teško. Ako se i dalje jasno, onda je to čista i meka. Mnoge kuće vodovod-napajanje će testirati vaše vode za besplatno.

Evo šta tvoj tip voda znači za vaš kovrče.

load...

Ono što je teško za vodu?

Tvrda voda je visoka u mineralnim sadržaj. Voda se filtrira kroz niz minerala, uključujući i vapnenca i krede, ovisno o tome gdje živite. Kao rezultat toga, to je nešto mijenjati - možda grittier, zrnastije, i još kalcifikovane. To je razlog zašto voda iz slavine može izgledati, osjećati i ukus različito u različitim gradovima.

Iako je mineralna voda je odlična za unutrašnje zdravlje, ne uvijek žele da rade sa našim kose i kože. Na žalost, ne možemo popeti na izdani našim gradovima i mijenjati naše lokalne filtracije sistema. Možemo, međutim, kupuju proizvode koji bolje odgovaraju potrebama naših kose.

Ako živite u području gdje slavine bljuju tvrdu vodu, možda ćete primijetiti dosadniji, ravnija niti i imaju problema postizanje volumena ili sjaj. Vaš šampon neće proizvesti mnogo sapunicu, čak i ako sadrži sulfate. Mineralizovane voda je teže potpuno ispere kose. Koristite Šampon ili "helacioni" sredstvo za čišćenje, jer će to ukloniti teške toksina i naslage koje će svoju vodu ostaviti iza sebe. To je također velika da koristite jedan nakon kupanja u hlora bazen.

Je meka voda bolje?

Ono što vam je potrebno za korištenje

Nakon šamponiranja i ko-pranje, koristite maslac u kombinaciji sa na bazi vode, silikona seruma kao SheaMoisture 10-u-1 superfruit serum za brtvljenje vlagu bez začepljenja folikula. Pokušajte da koristite sredstvo za čišćenje na tržištu za plivače Ovo su specijalno formulisana za kemijski promijenjen i kaljenog vode. Stilu, koristite Pomiješan Lepote Curl Styling losion, što je pH uravnotežen - savršeno za korisnike tvrde vode. Glavni sastojak šampona će čitati Ethylenediamine Tetraacetic kiselina, ili EDTA za kratko. Ovo pomaže razbiti višak kalcija i magnezija.

A ružmarina šampon kao što je ovaj jedan od Aubrey Organics će ojačati i vlaže kosu i vlasište. Šampon barovi su odličan izbor za korisnike meke vode, previše. Koristite omekšavanje Styler, kao Alikay Prirodne Dulce Hidratantna Curl losion, da hidratizira i sjaj. Da bi kosa obnavlja bez opterećen, koristite uređaj bogata eteričnim uljima i glicerina, kao i Burt je Pčele Super Shiny grejp i šećerne repe.

load...

Ne znam da li si u lošem području voda?

Ako živite u Sjedinjenim Američkim Državama, koristite ovaj tvrdoća vode karta kao vodič tokom putovanja i posjete drugim gradovima, tako da možete biti spremni da mijenja svoj ljepote rutinu kako vam odgovara.

load...