Da li i ne koristite zdrave ljiljane | BA.inspinre.com
Ljepota

Da li i ne koristite zdrave ljiljane

Da li i ne koristite zdrave ljiljane

Iz koje proizvode koristiti za opasnosti za izbjegavanje, postoji puno informacija da se u vezi sa brizi za prirodnu kosu. Učinimo to malo lakše sa naše liste top 10 i ne treba raditi za zdravu kovrče.

Vlaže često

Vlaže poput vaše kovrče zavisi od toga - jer su nekako rade. U smislu vođenja kosa zdrava, vlaga je ključ za održavanje zdravih kovrče, koji imaju tendenciju da budu za kosu od drugih tipova kose. Koristeći hranjiva ispire sa kose svaki dan između pranje dan je dobar način da se to uradi.

Nemojte preopteretiti na proizvode

Jedan od najvećih dijelova i ne treba raditi za zdravu kovrče je pronalaženje ravnoteže između davanja kosu količine proizvoda treba i držeći je slobodan od nagomilavanja proizvoda. Najbolji način da to učinite je da zna desnom dijelu po proizvodu. Na primjer, većina šampona i uređaja bi trebala biti oko veličine četvrtine sa stilom proizvodima koji se više na strani dva novcice.

load...

Ne shampoo tako često

Svaki put kada shampoo kosu, vi skidanje to prirodne vlage. Bolji cilj je da oprati kosu svaka 3-4 dana, u zavisnosti od vaše osobne potrebe. Također je važno pronaći pravi šampon za vaš tip kose. To je dobra ideja da se kloni sulfata kada šamponiranja jer ne mogu oduzeti kosa prirodne vlage čak i brže.

Redovno osvježiti kosu

Dok ste možda shvatili svoj raspored šampon, osvježavajući može biti noviji koncept. Mnogi kovrdžav tvrde da su njihovi drugi dan izgled kose je obično najbolja; cocktailing sa odsustva-u i vode mix na suhim niti danima tri i četiri mogu dodati vlage potrebne za niti da ostanu svježe i lijepe između pranja.

Nemojte zanemariti zaštitni stil

Nositi zaštitne stil kako bi zaštitili svoje pramenove od oštećenja i da im samo dati generalnu odmor od manipulacije. Međutim, ne bi trebalo ostaviti samo zaštitnu stil u maksimalno 8 nedelja - ništa prošlosti ovom trenutku može dovesti do problema kao što su lomljenje ili ispucale vrhove.

Rukovati rubova s ​​oprezom

Vaš ivice su najviše krhki dio vaše kose. Oni zahtijevaju posebnu njegu i razmatranje. Ovo područje se mora postupati pažljivo jer nije nosio previše uske stilova koji se povuče na rubovima i dovesti do pucanja. U zavisnosti od vašeg teksturu kose, vi svibanj također žele izbjeći perete ivice jer to može dovesti do loma za one sa finim teksturama kose.

Ne otpetljati suvo

Obično je lakše raditi kroz zaplete u tuš kada je kosa napunili sa svojim omiljenim klizav uređaj. Također možete koristiti detangling četkicu post tuš sa dosta odmora u uređaj kako bi se olakšao svaki čvor bez cepa kosu.

Wrap kosu

Radite veliku lošu uslugu zdravlje vaše kovrče svaki put kada budem bez umotavanja kosu prije spavanja. Jastučnica Tugs na kosu i rubova, stvarajući trenje koje će vas probuditi s više od uzglavlja. Završavajući svoju kosu u svile ili satena poklopac motora osigurava zaštitu.

Nemojte koristiti oštre boja kose

Mnogi boje za kosu imaju amonijaka i drugih štetnih kemikalija u njima što može brzo dovesti do suhe, damagede kovrče. Ako želite boje, odlučite se za blažu alternative poput kane.

load...

Otpuštaju toplinu

Dok toplota alati mogu biti brzi popravak i jednostavan način da se postigne željeni izgled, to može oštetiti kosu. Previše topline može dovesti do isušivanja i krte niti. Da bi vaš kovrče zdrav i kao prirodnog izgleda moguće, uče da ovladaju pranje i otići.

Želite više kovrčava savjet? Pročitaj ovo.

9 Načini da spava s kovrčama

5 Greške I Made Prije Mastering Moji Wash & Go

Zašto vam je potreban Deep uređaj Mask

Kao NaturallyCurly na Facebook-u

load...