Da li definišete svoje kravlje? Ili da li vas valjkare definišu? | BA.inspinre.com
Ljepota

Da li definišete svoje kravlje? Ili da li vas valjkare definišu?

Da li definišete svoje kravlje? Ili da li vas valjkare definišu?

Da li pripitomiti svoj uvojcima ili neka podivlja?

Od Dictionary.com

Definira: "jasan, precizan, nepogrešiv."

Ja nisam jedan od onih kovrdžav koji je ikada, ikada htio da ukroti moje kovrče. Odrastajući siromašni, glupog, nosi ruku-me-padovi haljine priborom od koljena čarape mog brata, pomislili biste da bih imao kompleks o svemu. Povrh toga, izgubio sam zube na redovnoj osnovi i dobio nemilosrdno zadirkivao moje ime zbog popularnog brenda povrća u to vrijeme: Libbi. Jer sam imao pet starija braća i sestre, od kojih gotovo svi imaju ravnu kosu, ja sam bio posljednji u redu za sve. Nema vremena za slatka girly frizure u našoj kući! Ali sam imao kovrdžavu kosu, i znao sam po sebi, da me drugačije. Drugačije od mojih školskih drugova, i različiti čak i od moje braće i sestara.

Kovrčave '80

Imao sam mnogo curlier kosu nego ja sada. Dolazak starosti u 80-ih, velika kosa, dobro, veliki. U stvari, veći to bolje. Čak i trake za kosu dana nije mogao natjecati sa svojim kovrče i look-ne bez mnogo proizvoda za kosu i guyliner. Za mene, divlje moje kovrče su, to bolje. Naravno, koristio sam najjeftiniji proizvoda na tržištu. I onda odmah nakon operem kosu, uzeo sam fen da biste dobili još veći kosu!

Ako Curls Could Talk

U 1970-ih, afro, ili "prirodno", kako su je zvali, bio je više od frizuru. To je bio bona fide politička izjava. Nosi afro dozvoljeno ljudima da izraze svoje kulturne (pa čak i historical) identiteta kroz svoje individualne frizuru.

load...

Ipak, trend za toliko godina kasno je da se ispravi, glatka, definirati i da-pitoma jedan je lijep, prirodne kovrče, Kinks i spirale.

Dozvolite mi da budem jasan: nemam kosu bori da neko sa toliko curlier kosu ima. Ja nisam odrastao sa nekim pritisak na mene da nosim kosu na određeni način kako bi bili "prilično". Ja sam otišao u svoju uređaja kada je došao u moju kovrče, a nismo imali modne časopise, tako da nisam obraćao pažnju na reklame koje mi je rekao ono što sam trebao izgledati. To ne znači da te pritisci nisu bili preovladava za mnoge ljude i vrlo realna. Ja samo kažem da mislim da je to doprinelo da mi hodanje za nijansu malo na divljoj strani.

Kako amo da idete?

Ne Tame Me!

Pročitao sam na neslaganje među kovrdžav koji su podijeljeni o tome koliko definicija da daju svoje brave. Dok je argument za "definiranje" vaše kovrče mogu doći od stručnjaka predlaže proizvoda kako bi vaše lokne mekom, glatkom i "uredan", kako bi bilo da malo apstrakcije pokazati ko si?

Nijedna žena se ukroti sve vreme. Naravno, svi imamo radna mjesta i uglavnom se pridržavati standarda haljinu na radnom mjestu. Ali kovrče su vaše prirodne prvorodstvo! Ako ste navikli da troše jedan sat ili više dnevno na kosu, kažem testirati malo vode. Zabij nožni palac u jednom nedeljno i otići kao prirodni moguće. Dok ste uvijek treba voditi računa o svom kovrče sa proizvodima kvaliteta dlake, koji kaže da je potrebno da ukroti kosu? Igranje to glatko nije uvijek najbolje za vaše samopouzdanje. Biti pravi, biti ti, i učenje pronaći ljepotu u koji si je ono što se radi na kraju krajeva.

Go Wild!

Trend prema neposlušnu kosu čini se da raste, a ja za jednu, volim ga. Ako bih mogao rasti veliki neposlušne amo bih nositi divlje i labave i pustite da pohvalim moje malo nemirna ličnost. Odlazi sa twist-outa, Bantu čvorova, a slučajevi satena jastuk. Adios na maslinovo ulje, ostavi-ins, i detanglers. Ja bih da mi amo veliki, sa vlastitim ličnost, po ugledu kako se osjećam iznutra. Cijeli Ova tema šalje pjesmu kroz glavu: poklopac Aretha o Carole King prirodne Žena, jedan od najljepših i na zemlju ljubavne pjesme ikada snimljenih. Mislim, stvarno, kako jednostavno je to ljubavna pjesma, a ipak koliko to sumiramo kretanja prirodne kose? "Ti se osećam kao prirodni žena." Gotovo.

load...

Nakon što je rekao da, imam veliko poštovanje za one koji su odlučili da, pa čak i da se, definirati svoje uvojke iz bilo kojeg razloga. Zaista sam u strahopoštovanje od napornog rada, briga, trošak, vrijeme i uspone i padove uključeni. Ali, doduše, čeznem za nazad. I nikad neće imati amo sam tako loše želite. I nikad neće biti Pam Grier u 1970. Ja sam više kao Sally Field zaglavila sa Jackie Gleason, ali potajno da pali na Burt Reynolds i sve svoje "prirodno" kose (prijevod: dlake na grudima, zapamtite da stvari?). Osećam divlje unutra i mislim da su oni koji mogu da izraze koji su svojim kosu su zaista sreće.

Bez obzira na stranu kojoj se nalazite, zapamtite ovo: vi ste i dalje na strani prirodno kovrčave kose, tako da su na istoj strani. Oba izbora su jednako važni i svi je drugačiji i ima valjane razloge za izbore oni čine.

Sada, reci mi nešto dobro: Da li definirati vaše kovrče, ili da vaše kovrče definiraju ti? Ili oboje?

U redu, tako da možda ona nosi periku, ali to je Aretha! Znak vremena? Mislim da je tako. Nema mnogo pobjegao pritisaka, zar ne?

load...