Curly kids: Curly nega kose za laku noć | BA.inspinre.com
Ljepota

Curly kids: Curly nega kose za laku noć

Curly kids: Curly nega kose za laku noć

Slika: iStock

Ljetne pauze je gotovo, što znači da nisu daleko od toga da ponovo postavimo alarm i dobiti spremna za jutarnje žurbe. Vraćajući se u školu se obično povezuje sa novu odjeću, knjige, i ruksake; ali da li ste razmišljali šta da radim s kosom vašeg djeteta kako bi se osiguralo da su spremni pred školski autobus stiže?

Ako vi i vaša djeca već imaju rutinu za njegu kose onda možete biti skup ili možda samo treba da male promjene u cilju stvaranja plana za njegu kose igra koja možete vidjeti do kraja još jedne školske godine. Vi ste također u sreću, ako imate stariju djecu koji mogu da imaju tendenciju da se vlastite kose sa malo ili bez nadzora. Međutim, ako vaša djeca su mlađe ili nemaju rutinu još uvijek imate vremena da se sebe za uspjeh uključivanjem neke od ovih ideja u ono što radite sada i / ili stvaranje potpuno novu rutinu. Na kraju krajeva, to je nova školska godina!

load...

Naučite svoje dijete da vole svoju kosu

Nastava decu da vole i štite svoju kosu je vrlo važno. Vodi ih uključe u kosi ekipe puštajući ih staviti na svoje kape ili vezati vlastite satena šal. Kao stručnjak za vaše dijete, da razumijete ono što su u stanju učiniti da svoju kosu sami. Mogu li oni primjenjuju hidratantne kreme? Da li su oni u mogućnosti da koristite sprej bocu? Davanje vaše dijete neke ograničene, ali raznovrstan izbor frizura i puštajući ih da učestvuju u procesu stil je odličan način da im daju osjećaj nezavisnosti i ostvarenja, istovremeno pomažući im da nauče dobro brinuti kovrčave kose.

Odabrati prave proizvode

Nekoliko klinac-friendly proizvodi

  • Original Sprout šampon i regenerator - Kid-friendly i potpuno prirodan!
  • Kinky Curly Tiny vrti - Ko može odoleti a cute ime? Plus to je bez sulfata!
  • Mješoviti Chicks Leave-In - Savršeno za bi-rasne obitelji. Napomena: vaša kosa će love it too!
  • Curly Q Curly Q gel-Lešić - A klinac-friendly organski curl styler: što više mogao želite?

Oprati joj kosu noću

Izbjegavajte jutarnjim! To možda neće biti potrebno da se opere lokne svaki dan, baš kao što možda neće biti potrebno učiniti kako bi svoje. Možete se odlučiti za pranje svaki drugi dan, ili čak i manje, ovisno o količini aktivnosti je imala taj dan i ono što joj je tip kose je. Sve stvari su jednake, lokne su jače vašeg djeteta su, manje često treba oprati kosu. Pokušajte napraviti dan pranje zabavno, ali i shvatiti da uprkos svojim naporima vaše dijete i dalje može ga mrze. Sjedi ili stoji nije nešto što djeca briljiraju u tako uključuju sing-a-čezne, video i igračke što je više moguće. Koristite proizvode koji su posebno dizajnirani za kosu i teksture Vašeg djeteta za najbolje rezultate. Saznajte kako ti mama blogera brinuti o kosi svoje dece ovdje.

Pokažite svom djetetu koliko proizvoda za korištenje

Pokazati koliko proizvod joj je potrebna u kosi i pusti je da ni pomoć ili završiti sa ostatkom kose. Neka vidi i miris proizvoda koji koristite. Pusti je odabrati njen stil i ili pribor iz ograničenog izbora. Možda želite da ga ili joj dati neki predmet da pomognu vizualizirati poređenje količina proizvoda za korištenje. Na primjer, ako oni koriste odsustvo-u, koristite dnu malo kup papira ili plastične medaljon za mjerenje iznosa. Visual upite i poređenja su odlični za djecu.

load...

Bedtime tips

Ako vaše dijete ne voli da ide u krevet s mokrom glavom, pokušajte učiniti joj kosu s dovoljno vremena za to osigurati sušenje ili koristite za kosu difuzor pažljivo osušite kosu. Put joj je kosa u ananas za očuvanje labave stilova i pusti je da spava na satenskom jastučnicu ili koristiti saten / svila poklopac motora ili šal da zaštiti svoju kosu i očuvati stil.

Početi sa zaštitnom stilom

Zaštitna stilovi su dugotrajne i minimizirati i da li je moguće za djecu ustati i otići, što je uvijek plus. Posebno u prvim nedeljama kada su podešavate na rasporedu škole.

Refresh i otići

Kada je alarm isključen i mala stopala pao na tlo, vrijeme je da se razbudi kosu vašeg djeteta sa nekoliko spritzes vode ili kose osveženje. Voda za miješanje s uljem lavande će dati svoje kovrče veliku svjetlost miris i da ih hidriraju za dan unaprijed. Vi svibanj također žele igrati svoj devojčica kosu sa nekoliko slatka snimke ili svjetlucave trake za glavu.

Naučiti ljubavi primjerom

Nastava svoju djecu da vole svoje kovrče od malih nogu može pomoći u izbjegavanju ispravljanje želje i budućih oštećenja niz put.

Ono što kosa rutine da imate s vašeg mališana?

load...