Crna ljepota: kritikovani inovator | BA.inspinre.com
Ljepota

Crna ljepota: kritikovani inovator

Crna ljepota: kritikovani inovator

Već dugi niz godina Black beauty je došao pod velikim nadzorom iako je bio inovator u mnogim postojećim kulturnim praksama. Crne žene su stalno pod vatrom iz društva podsvjesno pozivaju nas životinjske za primanje njihove prirodne kose; mi smo također kritizirao za žele biti bijele rase, jer neke žene nose pravo tkanja ili perike. Međutim, društvo ne prihvata istu kritiku kada Crna žena preokrenuti dijalog o drugima.

Black Beauty je začetnik za mnoge kulturne strukture današnjice.

Kada vidimo kako žene u drugim kulturama koriste intenzivne šminke oko očiju da bi privukli pažnju na svoje lice, lako je misliti egipatskog vladara koji koriste šminku da simbolizuje važnost. Black Beauty je uticalo na živosti vidjeli preko kulture u Brazilu, na Karibima, i istočnoj Aziji. Specijalni događaji poput Jouvert i karneval, u kojem uglavnom žena mnogih vekova mješanog porijekla proslavili svoju kulturu kroz ples i pjesmu udio veze sa tradicionalnim afričkim plemena. Uticaj crne ljepote na kulturama, posebno onih iz afričke dijaspore održava svoju originalnost i omogućava kontinuirano raste.

load...
Kada govorimo o uticaju Black beauty o drugim kulturama, javljaju koncepti kulturne prisvajanja i kulturne razmjene.

Kulturna razmjena događa na način sa komunikacijom poštuje izrazito različitih kultura da razumiju običaja svake zajednice. Miješanje odvojenih kultura kroz kulturnu razmjenu omogućuje novi spoj tradicije koji i dalje jedinstveno procvat. Kulturne prisvajanje je negativan zbog dominirao utrke uzimajući kulturne aspekte potlačene rase, što ih čini dio njihove vlastite monetarne svrhe. Ove konfliktnih pitanja nisu izmjenjive zbog njihovih rezultata. Nedavno, Zendaya Coleman je nosio promašaj Locs za Oskara predstavljajući svoj identitet kao crnkinja; Giuliana Rancic odgovorila neosjetljiv negativnim komentarima. Kylie Jenner nosili promašaj Locs ali je opisan kao nervozan i trendi.

Kao Black žene počele grli svoje prirodne kose otvoreno, mediji su postali otvoreniji o svojoj kritici prirodne kose. 

FOTO VIA NECOLEBITCHIE

FOTO VIA TEEN VOGUE

FOTO VIA Jezebel

Slučajevi kao što su upravo ono što ljuti crne žene. Mi ne bi trebalo da bude pokoran i ponašaju kao da ova pitanja nas ne smeta.

Crnkinje je rečeno godinama koje su bile neprihvatljive naše prirodne kose i lijepo curvy tijela, ali sada druge žene pokušavaju da postignu savršen pune usne, u "Kylie Jenner izazov", i povećanje drugih područja koja se obično povezuje sa prirodnim ljepotama crne women.The društvene stavove od prirodne kose transformisali decenijama, ali je ograničen prihvatanje kroz prikazivanje strane medijskih platformi.

Osvrćući se početkom 90-ih, Erykah Badu i Lauryn Hill prkosili status quo ravno svilenkasta dlaka po ljuljanje svoje dredove i glave tajnosti; mediji nisu govore da njihov stil, ali to je jednostavno bio identifikovan kao etnički.

Kao crnkinje su počeli grli svoje prirodne kose otvoreno, mediji su postali otvoreniji o svojoj kritici prirodne kose.
load...

U 2014. Godini, InTouch Weekly je imao odjeljak pod nazivom Double stvorenje pita: "Da li vaš ljubimac liči na osoba?", U odnosu Solange na psa.

Mediji cosigns ideju da kosa u rasponu 3a-3c je prihvatljiv, ali 4a i iznad su neprivlačni. Medijsko praćenje danas od prirodne kose je bolja nego što je bila prije 10 godina s obzirom na pojavu crne ličnosti nose prirodne kose. Više medija dopisnici pokazuje podrška će potencijalno dovesti do više društveno svesni lepote zajednice.

NaturallyCurly World, vagati u sa svojim mislima - da li mislite da Black beauty i kultura je "popularan"? Su crne žene koje su prisiljene prihvatiti medijima prisvaja svoje norme?

Foto ljubaznošću hladu SOBA

Foto ljubaznošću KOMPLEKSA

Foto ljubaznošću BILLBOARD

load...