Alternative bez šampona koji dodaju sjaj vašoj teksturi | BA.inspinre.com
Ljepota

Alternative bez šampona koji dodaju sjaj vašoj teksturi

Alternative bez šampona koji dodaju sjaj vašoj teksturi

Svi smo obučeni da koriste šampon za peremo kosu, ali šta to zaista učiniti da vaše lokne? Harsh deterdžente kao natrijev lauril sulfat (SLS) su obično odgovorni za skviči zvuk i suvo osjećaj u vezi sa svježe oprana kosa. Čitav Svrha šampona je ukloniti naslage proizvoda iz naše kose, ali to dovodi do uklanjanja važnih prirodnih ulja naše kovrče potrebno.

Kako možete očistiti kosu bez isušivanja povezani s tradicionalnim šampona? Hajde da pogledamo neki od razloga zašto možda želite da istražite šampon bez alternative. Ove opcije vam može pomoći da zadrži vlagu i elastičnost, dok nježno čišćenje i uređaj kosu.

Teksturom Hair & proizvodi za njegu kose

Kovrčava kosa predstavlja jedinstvenu pitanja koja treba riješiti, kada je u pitanju čišćenja naše kovrdžave, valovit i coily uvojcima. Mnoge dame su shvatili da proizvode koje koriste može pomoći ili ometati čišćenje, kondicioniranje i oblikovanje njihove kose. Pomoću posebnih kovrčave kose proizvoda treba da se bave inherentne izazove suhoće, zapetljavanje i lom. Ovi proizvodi obično uključuju više uređaja i hidratantne sastojke koji pomažu poboljšati zdravlje i upravljivost vašeg kovrče.

load...

Stripping deterdženti

Tradicionalni deterdžente naći u šampona će oduzme prirodnih ulja potrebna za održavanje zdravlja vaše kose. To može dovesti do suhe, zamršena kosa koja je najgora za kosu noćna mora kovrdžave djevojke. Sastojci naći u tipičnom šamponima obično uključuju ove deterdžente i teškim tenzida koji uklanjaju ne samo nagomilavanje iz upotrebe proizvoda, ali prirodna ulja vaše vlasište proizvodi za njegu vaše pramenove. Sulfat-free šampona i čišćenja uređaja koriste blaga sredstva za čišćenje da efikasno vratiti kosu u svježem stanju.

Hidratacija je ključ

Kovrdžava kosa treba više vlage zadržati kovrče upravljati, skokovito i sjajna. Iako voda je jedini pravi hidratantne kreme, možete tražiti određene sastojke koje olakšavaju za kosu da zadrži sve vlagu može. Tradicionalni šamponi ukloniti i nagomilavanje i prirodna ulja iz kose, ali oni ne rade puno da se vrati na vlagu sa svojim sada oduzeto niti. Uređaj za čišćenje često sadrže dodatni uređaj sastojke koji pomažu da dopuni svoj uvojcima.

Šampon-Free čišćenje

Jeste li znali da su neke metode koje se koriste za čišćenje kovrčave kose može povećati sjaj, smanjiti kovrča i da otpetljava povjetarac? Je Curly Girl metoda (CG) omogućava kosi da zadrži neke od svojih prirodnih ulja prilikom uklanjanja većine dodatnih ostataka koji mogu izgraditi na pramenove. Koristeći više prirodnih proizvoda u kombinaciji s prinosima CG metoda mekan, skokovito i glatko kovrče koje izgledaju i osjeća se odlično, a sve bez upotrebe oštre šampona.

A rastuće tržište

Tu su novi šampon bez proizvoda na tržištu usmjeren držeći svoj kovrdžava kosa lijepa. Brendove kao što su Curl Junkie, miješano Ljepota i L'Oreal stvorili čišćenje uređaj proizvode koji se odnose na veliki izazov čišćenja kosu bez izazivanja pretjerane suhoće. Pokušajte prebacivanje tvoju šampon za nježno uređaj i osjetite razliku čini u kosi.

Uzimajući šampon-Free Plunge

Kada ste spremni da preduzmu korake da ide na put šampon bez, postoji nekoliko stvari koje treba prvo razmotriti. Jer većina čišćenje uređaja i drugih ne-šampon proizvodi sadrže samo blage čišćenje, ne zaboravite da se koncentriraju na nanošenja proizvoda direktno na vlasište. Većina kovrdžav da oni ne moraju da povećaju svoje dane pranje, što je odlično, ali mogu koristiti više proizvoda da završi pranje rutinu. Takođe je važno pratiti druge oblikovanje proizvoda možete koristiti kao dobro. Bi se smanjila upotreba sastojaka poput silikona i mineralnih ulja koja kaput vaše vlasi i obično zahtijevaju šampon za uklanjanje.

load...

Važno je imati na umu da, iako je ova metoda radi dobro za mnoge, to možda neće raditi za neke, i to je u redu! Ljepotu bića prirodno je da možete eksperimentirati dok ne pronađete nešto što radi za kosu.

Happy stil, kovrdžav!

load...