6 razloga da ne kupite taj proizvod za kosu | BA.inspinre.com
Ljepota

6 razloga da ne kupite taj proizvod za kosu

6 razloga da ne kupite taj proizvod za kosu

Narkoman proizvod Nisam, ali u jednom trenutku mislim da mogu reći da sam bio. Bilo je to vrijeme "ono što u svijetu je radi moja kosa, a šta je to potrebno" fazi koja je trajala za prve dvije godine me prevario prirodnih i zapravo pokušavaju da se pobrinuti za to. Pokušavao sam sve i svašta piše da će dati uvojcima vlage, kovrče ili rasti. Tužno ali istinito. Ja sam vjerujući sve hype koji je bio tamo, a zatim neke.

Visi glava od sramote

Živite i učite i odlaskom prirodnim sam puno naučio o sebi i industriji proizvoda za kosu. Najvredniji lekcija koju sam naučila o oboje je da je jedan od nas ima svoju kosu i novčanik u srcu, dok drugi pokušava da mene i moju dolara dijela načine. To je u redu... Iskreno, jer svi imamo misiju i misiju ili svrhu proizvođača kose je da mi proda svoje proizvode, ali moja misija ili svrha je da se koriste samo najbolje za moju uvojcima bez razbijanje banke.

load...

Baš kao i većina Naturals, tokom vremena počnete tražiti pokazivače ili naznake o tome šta proizvodi će biti dobro da pokušate i drugi će morati da se prošlo preko. Hej, ova tehnika se ne može ovladati preko noći i, na žalost, moramo shvatiti za sebe. Svi imamo različite kosu poroznost, genetika, i geografske lokalno stanovništvo i dobi, tako da se moraju uračunati u kada se ide u potrazi za novim proizvodima pokušati.

Imam nekoliko stvari koje će me drži od kupovine proizvoda i siguran sam da neki od njih mogu biti na listi kao dobro.

Mineralno ulje

Ovaj izuzetno zajednički sastojci kozmetičkih proizvoda potiče iz nafte i zapravo mogu biti kontaminirani kancerogenih policikličkih aromatskih ugljikovodika prema ovom članku na Livestrong. Takođe zatvara off kožu i čuva ga od disanja, pogoršava akne i mogu izazvati kože dobi prerano. Uprkos tome prilično uobičajene informacije o mineralna ulja, mnogi proizvodi i dalje sadrže ga i mnoge žene zapravo vole. Ja nisam jedan od onih žena tako da ako ja to vidim ili drugo ime se koristi pod poput vazelina ili PARAFFINUM Trčim za brda. Čak sam prestao pomoću ulja tijelo ili bilo koje proizvode ljepotu sadrže ovaj.

Miris ili Parfum u prvih 5 sastojaka

Uvek sam se pitala šta dovraga rade tamo gore na prvom mjestu. Već znamo važnost prvih pet sastojaka pa kad vidim da parfem ili miris je u tom listu da mi govori dvije stvari. Jedan, šta mirise pokušavaš da prikriju i zašto vam je potrebna toliko toga? Ja sam samo vidio da je nekoliko puta, ali svaki put sam bio brzo vrati da loše dječak nazad na policu jer sam ne zanima mnogo više u mom prvom pet osim vode i prirodnih sastojaka. #firstfivesnob

Neprivlačan ambalaže

Tužno ali istinito. Ako želite da torbu mene nego imaju prilično paket i pumpu. Nije me briga za teglu, osim ako je to duboko uređaj (OK, kao što sam Kokos CoWash dobije loptu, jer volim ga, ali žele da bi ga iz tog prokleto jar!), Ali ako imate dosadan paket ili to izgleda neprofesionalan nego što sam ne može ni da se okrenem da proverim.

Volim pastela i zemljanim bojama i ja ne volim ključne riječi su ožbukani širom bocu, jer često to nije u prvih pet sastojaka i to me nervira. Ako osećam da sam se prevario, neću ni dati šansu tako wow meni, ali budite iskreni.

load...

Miris

Moram volim miris proizvod ako planiram da ga koristite. Nije svaki miris se slaže sa mnom, pa čak i ako je cijeli svijet to voli, moram da volim da li ću ga nositi u mojoj glavi. Mirišem SVE koristim na moju kosu. Ona mora miris nebeskog - to obično znači prirodni miris eterično ulje, maslac ili preparata i nije komercijalni miris. No zaslađenih slatkog mirisa, jer ne želim da miriše kao što su kolačići, ali sve u maticu ili voće porodica je kao pobjednik sa mnom.

Non-prirodnih sastojaka u prvih 5

Pratio sam kovrčave metoda djevojka već dve godine i pokušati držim korištenje ne-prirodnih sastojaka na minimum. Moja kosa reaguje bolje prirodnim sastojcima a to uključuje i masni alkoholi, ali kad vidim više kemikalija nego prirodni u prvih pet nego ću staviti ga na policu s quickness. Znam šta mi je kosa reagira na bolje kad vidim gomilu bilja, ulja i korijenje nego bez njega, tako da ću staviti da teglu ili bocu na polici s quickness ako previše sastojaka strano.

Cijena (ponekad)

U redu, ja sam daleko od bogatih, ali nisam sam također gladi student. Često sam osvrnuti na nekoliko mjeseci prije, gdje sam bio sa mojim gladi student kćer da joj nokte i ja iskreno nisam okrenuo nos na mjestu je otišla u. Kada sam bio u njenim godinama, ja bih otišao na mjesto kao što je to iz razloga što je cijena bila moja glavna motivacioni faktor, ali kako starimo mi imaju tendenciju da pusti cijenu pada niže na listi prioriteta na neke stvari - moja bi pedikura, odjeću i proizvode za kosu.

Ja ne pokušavam staviti djeci kose proizvoda kroz školu, ali ako želim to, kao što je to ili stvarno imati to da će platiti za to. Sada, ima dosta proizvoda koji su po razumnim cijenama (iako je termin "razumnoj ceni" je subjektivna), ali ako želim da probam nešto i to je više od mog rezanih proizvoda ja ću ga probati. Ako sam prodao na sastojke, miris, ličnih računa i liniju proizvoda nego što sam može odreći cijenu, ali ako je preskup i ima druga pitanja nego što će ostati na toj polici sve od sebe.

load...