6 koraka koje morate preduzeti za dužu kosu | BA.inspinre.com
Ljepota

6 koraka koje morate preduzeti za dužu kosu

6 koraka koje morate preduzeti za dužu kosu

Kosa raste u četiri ciklusa. Anageni ili raste faza traje dva do sedam godina i odrediti dužinu nečije kose. Catagen ili regresija faza je odmah i traje desetak dana. Ovo je mjesto gdje folikulu dlake skuplja i odvaja od dermalno papile. Treća faza je faza telogena ili u mirovanju. Ova faza traje oko tri mjeseca, i dok je ovaj kosa se odmara, nova nit počinje u fazi rasta. Posljednja faza je rasterećenje faza i kosa konačno odvoji.

Kako starimo anagene faze smanjiti, ali ove faze se dešavaju na vlastitu vremenu, tako da žele svoju kosu da raste nije ono što većina ljudi misle kada kažu da. Ono što oni zapravo znači je da oni žele zadržati dužinu.

Što je zadržavanje dužina?

Zadržavanje dužina znači držeći svoj niti duže bez oštećenja pucanja. Ovo je kako se dobija dužu kosu jer prečesto, naše navike uzrokuju lom i opet navodi na razmišljanje njihova kosa više ne raste. Cilj je da se zaustavi loše navike, tako da kosa zadržava duže i da postignete dužinu želite. Evo šest poena načina za dobivanje dužine težite.

load...

6 koraka da se zaustavi lomljenja za dužu kosu

1.Vlažna raščešljavanje

Raščešljavanje dolazi sa teritorija ako imate valovit, coily ili kovrdžavu kosu. Naša kalemova kose oko sebe i može izazvati čvorova ili zapetljavanje i često dovode do loma pri pokušaju da ih ukloniti. Neki suho ravnanje kose i drugih mokrim ravnanje kose, ali za većinu uspješnu i efikasnu raščešljavanje sesija, kosa mora biti vlažna. Kosa je najslabiji kad je mokra tako detangling zasićene kosa dozvoljava za više lomljenja uprkos kosa bude lakše raditi. Dry raščešljavanje je opcija mnogi vole, ali što pokrenete rizik od škljoca lanaca ili čak krckaju kutikule kose a. Takođe Mrzim osjećaj kao da sam podrivanje moju kosu pri pokušaju da se osuši ravnanje kose.

Kako na vlažnu ravnanje kose

Vlažnom raščešljavanje se otpetljava suhu kosu koja je spritzed vodom i primjenom raščešljavanje uređaj ili maslac da pomogne omekšavaju kosu i dodati klizanja. Ovo je najviše idealno za kosu jer je dovoljno savitljiv da rade u i uklonite zaplete, ali ne previše mokra da bi kosa slaba i podložna pucanju. Ovo omogućava niti da zadrže svoje dužine i vidjet ćete veliku razliku, ako se osjećate da ste pogoditi visoravni.

2. Zaštitna stil / niska manipulacija

Što više nositi naš kovrčava niti, više ne možemo zapravo dovesti do pucanja. Čak i rutine koje imamo u mjestu kako bi kosu zdrava kao šamponiranja ili čišćenja naše kose je štetno. Kovrčava kosa je potrebno manje manipulacije i najveći razlog mnogi odlučuju za zaštitne stilova ili niske manipulisati stilova. Oni stilovi uključuju podignuta kosa, peciva, pletenice i bilo koji stil koji ušuška aways krajeve kose, koji su najstariji niti i često najslabija vlasi na našoj glavi. Većina stilova koje održavaju niti skriveno od elemenata, odjeća, a vi je zaštitni stil, ali nikada zanemarivanja kosu samo zato što je ušuškan. To tek treba da se pere, uređaj, i hidratizirana.

3. Redovno ukrasi

Ovom trenutku ne može biti dovoljno naglasio. Držeći Raggedy, ispucale vrhove je vrlo štetan za zdravlje vaše kose. Redovito ukrasi držite niti zdrava i spriječiti split završava širenja prema gore duž osovine kosu. Omogućavajući split da se ovom trenutku znači da će još više dlaka treba smanjiti zbog oštećenja kasnije niz liniju. Idem dva puta godišnje za trim, i ne mogu uvijek reći kada je vrijeme kada su prisutni moja vila čvorova. Kao dodatni bonus, kosu s čistim krajevima uvijek izgleda bolje i mogu držati stilova bolje.

load...
4. Stop toplinskim oblikovanjem

Heat stil je opasan način rukovanja kovrdžave, coily, i valovite kose. Čak i jedna prijava direktne topline može uzrokovati nepopravljive štete vratila kosu. Protein obveznice u kosi su trajno oštećen, a vi ostaje slab, mlitava kosa koja ne može zadržati vlagu. Ne postoji lijek za to i možemo samo prekinuti termički oštećene kose. Čak i uz primjenu za zaštitu od toplote, šteta topline može javiti, kao toplota protectants samo smanjili šanse za štete.

Stan pegle, blow-sušilice, curling štapićima i lokne su sve primjeri direktne topline i kada je postavljen previsoko da ne samo da može dovesti do oštećenja topline, ali i isušuju kosu ostavljajući je ranjiva na lomljenje previše. Kovrčava djevojke treba da ode direktno topline sami ili ga koristiti štedljivo, kao nekoliko puta godišnje. Iako to možda zvuči ekstremno, svaki stil želite da se osećate zahtijeva topline može biti kreiran s metodama bez topline kao valjak omotu, threading, ili banding. To je sve o pronalaženju alternativa.

5. Držite kosu vlaži

Hidratizirana kosa je manje sklona pucanju. Suhu, krhku niti je lakše razbiti i imaju manje elastičnost, a hidratizirana niti su više savitljiv i manje skloni lom. Možete zadržati kosu hidratizirana korištenjem hidratantnih proizvoda za na bazi vode. Volim dobre, staromodne vode za moju hidratantna sveti gral, ali balans između vlage i proteina je od vitalnog značaja za održavanje na svoj niti duži i sticanja dužine.

6. Redovito protein tretmani

Mora postojati odgovarajuća ravnoteža vlage i proteina za zadržavanje dužine. Od svjetlo bazi proteina proizvoda do teških proteina tretmani, pronalaženje onaj koji radi za vas je od vitalnog značaja. Ako manipulisati kosu mnogo, imaju visoku poroznost kose, topline, ili koristite kemijske tretmane poput boje ili ravnanje, morat ćete obnoviti kutikule kose sa proteinima tretmana. To može biti mjesečno ili svakih nekoliko mjeseci zavisno od zdravlja ili za njegu kose rutinu vaše kose. Imam visoka poroznost kose, ali podalje od topline i kemikalija, tako da su koristeći mjesečni proteina tretmana. Previše proteina može dovesti do suhe, lomljive vlasi ali premalo može dovesti do kašasti, mlitava niti previše. Jaka kosa koja ima odgovarajuće vlage i proteina dovodi do zadržavanja vaše niti duže i omogućuje vam da dužinu želite.

load...