5 stvari koje treba uraditi kada se kosa lomili | BA.inspinre.com
Ljepota

5 stvari koje treba uraditi kada se kosa lomili

5 stvari koje treba uraditi kada se kosa lomili

Lasandra Barksdale ukopana u tašnu i izvadi 4 inča dugo loc.

"Ja povući na njih, tako da znam da sam svoj najgori neprijatelj", kaže Barksdale, koji je imao Locs za osam godina, i želi da im rastu u dupe dužine.

Ako imate dredove, vi ste vjerojatno čuli za strašne lom scenarija. Provela si mjeseci ili godina da ih na određene dužine, tako da kada se prekine, to može biti prilično uznemirujuće. Evo da radim kad ti Locs slomiti tako da možete se vratiti na pravi put pet stvari.

1. Nemojte se previše uzrujan

Prvi put je jedna od vaših Locs slomiti, možda ćete dobiti prilično uznemiren. Pošto je ovaj izgled je potrebno neko vrijeme da obrađuju, to može biti frustrirajuće kada se ishod strašne lom. Bilo da se radi malu pauzu ili mnogo loma, to može biti uznemirujuće. Nemojte se previše uzrujan, jer iako postoje stvari koje možete učiniti kako bi se ova situacija bolja.

load...

2. Saznajte zašto

Osim bave lom provjerom emocije o tome, saznati zašto je ključni korak. Ako vaš Locs se raskidanjem obično postoji uzrok smisla istraživati. Da li povući svoj stilova prejako? Da li perete Locs prečesto i sušenje ih? Da li vam je potrebno više svakodnevno vlage, jer su postali krhki i suha? Ako ne možete pronaći uzrok problema, to može biti od pomoći u budućnosti. Ako je suhoća je vaš problem, isprobajte Soultanicals dlake Sorrell Knappylicious Kinky Drink, Cantu Hidratantna Twist i gel Lock ili TGIN Twist i definiciju krema.

3. Ponovo

Dobra vijest je da možete ponovo postavite svoj razbijena Locs. Možete ili otići u profesionalne ili ponovo priključite ga na svoju ruku. To će vam pomoći zadržati još dužina širom kosu za razliku od ima nekoliko područja gdje su kraći i neujednačen svoj Locs. Za ponovno je loc, uzeti na kraju kratkog loc i podijeliti ga na dva dijela, a zatim uzeti svoj slomljen loc i stavite ga između dva dijela. Onda to i tradicionalni pletenicu, koristeći dva kraja sekcije i LOC kao tri sekcije tvoje pletenice. Onda dlan roll LOC kada ste završili bez ikakvih proizvoda. Možete gledati Jungle Barbie koristiti ovu metodu ovdje.

4. Sprečiti

Nakon što ste uspostavili uzrok lom, trebalo bi da sve od sebe kako bi se spriječilo događa u budućnosti. To može značiti sve, od dobijanja redovne ukrasi kako bi bili sigurni vaše Locs se ne opterećena do tačke razbijanje da se bave problemom ispadanja. Ako imate Locs koji su razrjeđivanje u pojedinim mestima, možete imati svoj stilista popraviti području koristeći neki dodao kosu iz radnje napajanja ljepotu da će završiti oko tanke područjima dok vaša kosa vrati u svoje željene debljine.

5. Dodajte neke zaštitne stilova

Ako imate lom, treba uzeti u obzir dodajući nekoliko zaštitni stilove na svoj izgled. Zaštitna stil za Locs može biti bilo šta od wrap stilova frizure ili bilo koji stil koji daje svoj Locs odmor od manipulacije ili povlačenjem. Evo 15 loc tutorijali da ti dam stil inspiraciju.

Top Loc Savjeti iz naše CurlTalk forum

"Nemojte koristiti vosak proizvode nakon što su zaključana." NubianCoils

"Ne overtwist ili se previše obessessed sa previše uređenim estetski. Ne želiš Locs da se drži za goli život." - Msjaim

load...

"Spavajte sa kosom pokrivena noću." - Luvmylocs

"Nemojte koristiti frotir ručnici." - NubianCoils

"Koristite satena jastučnicu." - Akilamonique

"Iako je kosa Loc'ed, pobrinite se da kosa je uslovljeno da izbegne suvo lomljive Locs." - Geode

"Oduvek (i dalje) ispirati svoju kosu pod tušem dnevno!" - NubianCoils

"Smanjite na šamponiranje." - Ekaette

Za više informacija, pogledajte ove Instagrammers sa Locs.

load...