5 razloga za početak korištenja Castor ulja danas | BA.inspinre.com
Ljepota

5 razloga za početak korištenja Castor ulja danas

5 razloga za početak korištenja Castor ulja danas

Jedno od pitanja s kojima se suočavaju milioni žena širom svijeta je gubitak kose. To je generalno nije problem ako je blaga. Međutim, neki ljudi se suočavaju sa velikim gubitkom kose koja može dovesti do ćelavosti. Uzroci gubitka kose može se mijenjati. Kada je u pitanju vaša kosa, bolje je da se oslanja na prirodne proizvode sami. Jedan takav proizvod je ricinusovo ulje. Ricinusovo ulje se često previđa kao tretman za zdravlje i ljepotu i često se misli samo kao lijek za zatvor, ali ima dugu povijest se koristi za mnoge druge ozdravljenja i ljepote poboljšanje tretmana previše. Ricinusovo ulje je izvedena iz sjemena ili bean postrojenja tocka. Ricinusovo ulje može pomoći eliminirati bradavice, čireve, poremećaji menstrualnog zagušenja, lišaj, i gljivičnih i bakterijskih infekcija.

Ricinusovo ulje sadrži vitamin E, minerale, proteine, antibakterijski i anti-fungicidnim svojstvima. Osim ozdravljenja prednosti, ricinusovo ulje također sadrži anti-upalni svojstva, a sve se odnose na zdrav rast kose.

Za maksimalnu korist mješavina ricinusovog ulja s drugim uljem, npr jojobe, arganovo, kotač ili uljem avokada.

poboljšava cirkulaciju

Dovoljne cirkulacije u vlasištu području pomaže stimulirati protok krvi u folikula. Kada se pravilno hranjena korijena kose, kosa niti će biti jači i otporniji, dopuštajući im da rastu duže bez razbijanje. Ricinusovo ulje na vlasište može pomoći da se poveća cirkulacija. Osim toga, ricinusovo ulje ima jačanje učinak na folikule kose i može stimulirati rast kose u slučajevima alopecije, ili gubitak kose.

load...
hidratizacija vlasišta

Koristiti ricinusovo ulje za vruće ulje tretmane i vlasišta masaže koje će stimulirati rast kose i držite kosu mekom i upravljati. Ostavite ulje u kosi preko noći, prekriven plastičnim zatvaračem da primi topline i poboljšanje penetracije. U jutarnjim satima, oprati kosu temeljito s šamponom ukloniti sve tragove ricinusovog ulja, a zatim stilu kao i obično.

Pictured HEY Curlie

Smanjuje sitnog, dodaje Shine

Castor ulje za kosu tretmani nije pronađeno da se poveća sjaj kose. Ovaj efekat je uzrokovano sposobnost ricinusovog ulja 's do kaput vratila kosa, brtvljenje vlage i stvaranje silkier površinu. Za optimalnu sjaj, koristite tretman vruće ulje jednom mjesečno ili hidratantna tretmana tjedno.

Sprečava gubitak kose

Je antifungalna i antibakterijska svojstva u ricinusovog ulja su korisni u borbi protiv skalp infekcija. Infekcije i bolesti vlasišta su glavni uzroci gubitka kose.

Seals vlage

Ricinusovog ulja formulirana za visoko teksture kose jer je poznat po svojoj sposobnosti da zapečati vlage u kosi, borbu protiv prirodnih suhoću ovih tipova kose. Nanesite ga nakon hidratantna sa proizvodima na bazi vode za dugotrajan pečat.

Pictured HEY Curlie

Želimo vidjeti svoj napredak!

Molimo vas da postavite napredak i oznaku #heycurliecastoroilchallenge. To će motivirati i inspirirati sljedeće kovrdžav! Izazov završava 1. April! Prati me na Instagram @Hey_Curlie za više informacija. 

load...