2 najboljih ulja za grubu kosu | BA.inspinre.com
Ljepota

2 najboljih ulja za grubu kosu

2 najboljih ulja za grubu kosu

Kao coily, Tip 4 Naturalista, uvijek sam mislio da sam automatski imala grubu kosu. Mnogo puta, riječi kinky, grubo, i coily su sinonimi znači "težak" ili "čupave" kosu, ali to je ogroman zabluda. Hajde da rascistimo hoćemo li?

Ono što je gruba dlaka?

Dva tipa 4 naturalistas može imati istu pregib obrazac, ali vrlo različite širine kose ili teksture. Jedan kosu možda drži twist se za dana, a drugi pada mlitavo u roku od nekoliko sati. Često smo brzo mislim da smo se jednostavno pomoću "pogrešan proizvod", ili da je naša kosa je "suho i neposlušne", ali možda sve svodi na razliku u širinama kosu.  

Kosa niti se može razlikovati od zategnutost naše kovrče i širine naših lanaca. Postoje uglavnom tri vrste širine kose: fine, srednje i grube. Svaki se određuje prosječna obim nečijeg niti. Gruba kosa se obično opisuje kao kosi sa najvećim obim. Ona ima tri različita sloja poznata kao medule, korteks, i zanoktica. Svi pregib tipovi mogu imati grube niti. Kosa tekstura se određuje genetika isto kao i tvoj pregib uzorak. 

load...

Gruba dlaka isto kao coily kosu?

Na našim definicijama gore, ne na bazi. Coily kose, kao iu Tip 4 i afro-teksturom kose, može biti gruba. To jednostavno znači da niti s uskim pregib obrazac može imati širok obim. Alternativno, valovit, tip 2 kosa može biti gruba, što znači da niti s labave pregib obrazac može imati širok obim.

Gruba dlaka isto što i gustu kosu? 

No, pojam "debeli" se često koristi da se odnosi na gustoću nečijeg lanaca, što znači da je broj folikula na jednom glavu. Ako imate puno folikula, možda imate puno kose s vrlo fine niti. Alternativno, možda ćete imati vrlo malo folikula, ali strands sa širokim obima, što znači da je vaš skalp nije jasno vidljiva. Grubo znači širi vlas kose i fino znači manji vlas kose.

Fuj! Sada kada sve to žargon je van način, zašto ne roniti pravo na ono ulja rade najbolje za grubu kosu. 

load...