14 razloga da ostanu prirodni | BA.inspinre.com
Ljepota

14 razloga da ostanu prirodni

14 razloga da ostanu prirodni

Za mene osobno, odlazak u salon dobio previše expensive-- sam htio da naučim svoju kosu, a ja apsolutno volio svestranost od prirodne kose. Ako napravite odluku da ide prirodno, pobrinite se da je vaša odluka, a ne neko pritiska vas. Imajte na umu da je ovo vaša kosa i putovanja. Evo nekoliko razloga zašto bi želite ići prirodno:

1. Želite promjenu

Ovo bi moglo biti od toga da ravna kosa sve vrijeme da žele drugačiji izgled. Ako ste u potrazi za promjenu, sigurno ćete dobiti da se sa prirodnom kosom. Ako ste umorni od istog stila iznova i iznova, ide prirodnim vam može dati beskrajne mogućnosti da zadovolje tu promjenu tražite.

2. Opovrgava evropske i zapadne standarde ljepote

Kad sam bio mlađi, bio sam učio da ravna kosa je bila standard za ljepotu i pribranost. Kinky i coily kosa nije prihvaćen kao lijep, lijep, ili odgovarajuće. Ali sada. Prirodna kosa je svuda! Kompanije žele biti dio pokreta, modeli i dizajneri su za to, a standard "šta je lepo" se mijenja. Ravnu kosu, šta? Ravnu kosu, ko?

load...

3. Zdravije za vas

Ništa protiv Relakseri i druge metode obrade, ali jake kemikalije su samo nije zdravo za vas. Bez obzira na to koliko je kutija dražeje sa dodatkom ulja, ljekovitog bilja, i slatka slika, to je i dalje grub hemikalija koja može utjecati na vaše zdravlje na duge staze.

4. Prihvatite novi rast

Prošli su dani užasavam novi rast. Ako ste u potrazi za postizanje i zadržavanje dužine, od vas će radovati kada novi rast pojavi!

5. Dlake svestranost

Možete biti 4 različite žene u tjedan dana! Stan peglaju Beauty, Afrostatic Diva, Lioness Blowout i Fierce ženski Twistout. Uz pravu njegu, prirodna kosa zaista može vam dati bilo koji stil se vi osjećate za bilo koji dan želite.

6. Fleksibilnost za prethodni način života sukobe

Za sve vas plivača, vežbača, a joga majstori, ovo će biti velika promjena za vas. Jedna stvar koju će učiniti je znoj kad se ostvari. Da, to je sigurno neizbježan. Prirodna kosa definitivno mogu vam dati svestranost za pranje dnevno ili oblikujete frizuru za vježbu. Isto tako, ako ste na-the-go, ide prirodno ima velike mogućnosti za oblikovanje: oprati n go, afro, lepinja, itd

7. Ti ćeš stvarno naučiti svoju kosu

Kada sam bila opuštena, nisam brinuo o mojoj kosi. Razlog nije bio, jer nisam se osjećala kao da ili ne znam kako, ali zato što sam imala nekoga ko bi mogao da uradi to za mene. Jednom sam otišao prirodno, nije bilo salon sam otišao u koji su znali kako se to prirodna kosa (vjerovatno sada su se promijenili ili je mogao samo je moj grad). Tako da sam bio primoran da stvarno naučiti moju kosu. Kada odete prirodan, naučit ćete da to ne može svatko prirodne kose. Nisu svi će znati kako da briga za prirodnu kosu. Tako da će biti na vama je da naučite vaše kose. Ko pametnijeg posla kosu, od tebe? Budite svoju kosu guru. 

8. Vrijeme i novac saver

Osim uštede novca za odlazak u salon tjedno, ide prirodno može uštedjeti mnogo novca. Osim ako ste narkoman proizvod ili bukvalno imate dnevno pranje pun ulja nakon bilja nakon tretmana nakon druge tretmane, imajući prirodna kosa nije tako skupo. Sve što je potrebno je šampon i / ili ko-pranje, uređaj, ostavi u, Styler i Bobby igle (mnogo, mnogo njih). Možete imati drugih proizvoda ovisno o vašoj želji stajling i njegu kose, ali to je u osnovi to.

load...

9. Pride u Afrotastic istoriji

Ako ste u istoriju od prirodne kose, onda će prirodno bi definitivno biti za vas. Lično, volim povijest i vremenski okvir crne kose i kako je evoluirala kroz povijest do danas. Imajući prirodna kosa čini da se osećam kao da sam dio velike povijesti. Moja kosa je super korijene (igra reči) i to me čini tako ponosan da bude Afrotastic u svom pravu i povijesti.

10. Veliki smisao u prirodnoj zajednici

Kada postanu prirodni, od vas će naslijediti gomilu sestre, tetke, Mommas, pa čak i braća. Prirodnu kosu zajednica je vrlo gostoljubivi i pun ljubavi, kada je u pitanju Novajlija Naturals i onih koji razmišljaju ide prirodno. Možete se pridružiti prirodnim grupama kose na Facebook, chat na forumima, dodajte svoje komentare i mišljenja o prirodna kosa online publikacija, ili čak pogledajte obiteljska atmosfera od prirodne kose na drugim društvenim medijima. Imajući prirodna kosa dolazi s obitelji koji su spremni da vam pomoći u vašem zdravom putovanju kosu.

11. Inspire sljedeću generaciju

Vaše mališane već želim biti baš kao i mama! Vaš kćeri, nećake, a grand-beba definitivno gledajući da vidite ono što je važno za vas. Kada prihvate vaše prirodne kose, oni će vidjeti da je prirodna kosa označava milost i ljepotu. Oni će naučiti da vole svoj kovrče, zavojnica, Kinks, a dremke od početka svog života. Pomozite im napravi prvi korak u vole svoju kosu gledajući te volim svoju prirodnu kosu.

12. Kontrola naše ekonomije i biznisa

Ozbiljno! Vidite li koliko biznisi koji žele da učestvuju u industriji prirodne kose? Većina kompanija su cigle i malter one, ali postoje rastu i razvoju kompanija koje su crne i prirodne dlake vlasništvu. Zar to nije razlog za slavlje u sebi ?!

13. Feel jedinstven i poseban

Danas, prirodna kosa gleda kao na nešto tako jedinstveno i posebno od svakoga ko prolazi. Bilo da je vaša prirodna kosa teče i gipko ili pahuljasto i bogate, prirodne kose je u osnovi lijepa. Ljudi žele da dotakne kosu, govorimo o kosi, pitati pitanja u vezi kose, pa čak i miris vaše kose (ozbiljno, morao sam da se to dogodi prije). Prirodna kosa je nešto što je pohvalio oko i volio na. Izgleda da je tako novi u drugim kulturama, pa čak i neki od nas. Prirodna kosa je nova djevojka u gradu i svi žele komad od nje.

14. Osjećaj slobode i prihvatanja

Ne kažem opušteno kosu drži vas vezan i lancima, ali to je nešto o odlasku prirodno da vas čini oslobođen. To je tvoja kosa koja raste iz svog glave i prihvatite to! Vaša kosa je na rasporedu koji ste postavili za nju, a ne na nekom drugom je vremenskim rasporedom. Dajete kosu slobodu da kovrče dok je drago, amo kao ona raste, i proljeće u nedogled. Ne postoje ograničenja za prirodnu kosu! Sve se može postići sve dok si je prihvatiti.

Ako napravite odluku da ide prirodno, pobrinite se da je vaša odluka, a ne neko pritiska vas. Imajte na umu da je ovo vaša kosa i putovanja. Napravite pravi izbor za vas na miru.

Ovaj članak je izvorno napisan Christina preko GlobalCoutureblog.net i objavljen na CurlyNikki.

load...