Šta je devakut? Da li je to za mene? | BA.inspinre.com
Kosa

Šta je devakut? Da li je to za mene?

Šta je devakut? Da li je to za mene?

Foto ljubaznošću HAARMONY SALON STUDIO

Većina kovrdžav, wavies i naturals su užasnuti dobivanja šišaju, jer postoji toliko mnogo horor priče. Čak i ako nemate što ste čuli suza punjeni iskazi opisuju katastrofalan rezovi su primili pod nadzorom nekog stilista koji ne tako kvalificirani ili neiskusni kovrdžave kose. Kovrčava kosa nije kao ravnu kosu pa kad stilisti pokušavaju da koriste iste tehnike rezultat je neujednačena, iseckane, neprirodno rezova koji izgledaju kao svoj 4-godišnjeg nećaka uzeo stvar u svoje ruke. Rezanja mokre kovrčave kose ne dozvoljava stilista da vide gdje će vaše lokne prirodno pada, tako da je vaše kovrče smanjiti na ovoj državi neće dozvoliti vi ili stilista da vide pravi željeni oblik.

Alternativa stilisti koji vole ili prvenstveno stil ravna kosa su kovrdžave salone koji su sjeckanje u kosu pomoću rezbarenje i rezanjem tehnike koje bi trebalo da debulk ili tanke tvoju kosu. Ove skupe tehnike završiti deformacije stvarnih pregib strukturu i svoje ciljeve Frizi i ripped. Na kraju dobijete Udica nitima i raste van strašno! To je glavni razlog mnogih prirodnih, kovrdžav i wavies su počeli raditi vlastite ukrasi i rezova, i iako radimo dobar posao, to nije ništa poput odlaska na profesionalan i dobiti kraljevski tretman i savršen rez. Ako umiru za novi stil i nemaju pojma šta da radim, onda možda želite dati DevaCut probati.

load...

Foto izvor Prije i poslije MY DEVACUT

Je DevaCut je stvorio Devachan Salon i predstavlja posebnu tehniku ​​za rezanje kovrdžave, valovita ili coily kosu. Rez je više o tome da svaki pregib izgleda bolje, a ne samo način da "ukroti" kovrdže. Rez je kreiran na suhu kosu tako da je stilista vidi kako će svaki pregib pasti i svaki pojedinac pregib je u obliku. Izabere si stil nakon konsultacija sa svojim stilista prije procesa rezanja. Ne boj se, ako niste u New Yorku gdje je Devachan Salon jer možete pronaći salone i DevaCut na širom SAD-a kroz Moje Deva Curl. Ako želite da pročitate komentare pojedinih stilista i salone iz drugih kovrdžav, možete koristiti naš Salon Finder.

Rez je prvenstveno za žene koje imaju neku vrstu pregib definicije i nositi oprati i go

Žene žele da imaju DevaCut se preporučuje uzeti u obzir činjenicu da je rez je prvenstveno za žene koje imaju neku vrstu pregib definicije i nositi oprati i go. Jer je prosječna kovrdžave ima više od jednog teksture, rezanje kose na suhom, oprati i otići država omogućava stilista da vide kako različitih tekstura prirodno pasti i oblikovati željeni oblik odatle. Ako često nosite kosu u razvučeno stilova (npr twist outa, pletenica se, ravno željezo), onda ova metoda ne može biti najbolja opcija, jer postoji mogućnost da će vaš oblik biti neujednačen u razvučeno državi. Ako ste pranje i ide kovrdžava ili coily, zatim ispravljanje prije rezanja ne može biti najbolja opcija, jer kada se kosa smanjuje, integritet oblik može biti ugrožena.

Ako mislite da je DevaCut nije za tip 4 kose, to jednostavno nije istina za sve vrste 4 tekstura. Chary Jay je nedavno podijelila svoje Wash and Go Perfected salon iskustvo gdje stilista definiran njen tip 4 ili Z-tekstura.

Foto izvor CHARY jay PRANJE I GO Perfected

Ako ste nedavno prirodne ili novo da kao pranje i ide kovrdžava ili prirodne, ja visoko predlažemo mastering svoju tehniku ​​prije primanja DevaCut. Za neke ljude, operite i go nisu doslovno oprati i otići, tako savladavanje tehnike u kojoj ste zadovoljni rezultatima je sjajna baza prije primanja rez.

Ispod možete svjedoci kako pažljiv i znanje stilista Dianne Nola je uz smanjenje naš vrlo vlastiti Junior Sadržaj Urednik Devri ima frizuru Dianne Nola.

Da li s obzirom na DevaCut? Da li ste primili DevaCut? Kakvo je vaše iskustvo?

load...