Prednosti maslinovog ulja za kosu | BA.inspinre.com
Kosa

Prednosti maslinovog ulja za kosu

Prednosti maslinovog ulja za kosu

Postoji realna nauka kako maslinovog ulja se ocjenjuje njihov proces ekstrakcije i kiselost pritisne nafte, prema dr Timothy Harlan, asistent profesora kliničke medicine na Tulane University države u članku Gina Shaw na WebMD. Ekstra djevičansko (EVOO), djevica, čist i lagani su različiti maslinovo ulje razreda koji ne legalno utjecati stanovnika SAD-a, kao što je američko ministarstvo poljoprivrede (USDA) nije član Međunarodnog saveta za masline. Međutim, u oktobru 2010. Godine u SAD standard za razreda maslinovog ulja i Olivek-ulje komine je stupio na snagu i USDA ocjenjivanja maslinovog ulja je sada zasniva na okus, miris, odsustvo nedostataka, i kiselost.

Razreda maslinovog ulja

To su američkim standardima za razreda maslinovog ulja, u skladu sa Medical News Today:

  • Američki ekstra djevičansko maslinovo ulje ima odličan okus, miris, kao i besplatan sadržaj kiselina masnih od ≤ 0.8g po 100g (0,8%).
  • Američki djevičansko maslinovo ulje ima relativno dobar okus, miris, kao i besplatan sadržaj kiselina masnih od ≤ 2g 100g (2%).
  • Američki djevičansko maslinovo ulje nije za ljudsku ishranu bez daljnje obrade je djevičansko ulje slabog okusa i mirisa.
  • load...
  • SAD maslinovo ulje je ulje mješavina oba djevičanskog i rafiniranih ulja.
  • Američki rafiniranih maslinovo ulje je ulje napravljen od rafiniranog ulja s nekim ograničenjima na obradu.

Koje vrste maslinovog ulja su najbolja za kosu?

EVOO i rafiniranih maslinovo ulje zadržati svoje nutritivne vrijednosti. Lakši formule obično imaju kemijskih dodataka koji mogu osušiti kosu gdje kao čisto maslinovo ulje je gusta, pruža intenzivnu vlagu i sjaj. Ako imate suhu ili oštećenu kosu, upravljanje jasno je hemijski izmenjenim maslinova ulja je obavezno.

Koje su prednosti maslinovog ulja na kosi?

Postoje tri glavna razloga za korištenje EVOO na pramenove: to će hraniti vlasište, usloviti kose i poboljšati elastičnost kose. Maslinovo ulje je san ulje za suhu i ili oštećene vlasi. Idealan je za grube dlake i za oštećene, porozne niti zbog kemijske obrade. EVOO zapravo može prodrijeti vratila kosu i zadrži vlagu kose jer bogatstvo je ulje u mogućnosti doći do korteksa i vlaže kosu iznutra. Ovo mazut je optimalno za kontrolu kovrča i treba koristiti štedljivo kao previše može odmjeriti kosu, pa čak i čini masna.

Savršen je za zimskih mjeseci, gdje, kao što je kosa sklonija suhoće. Maslinovo ulje neće popraviti ispucale vrhove, ali to im pomaže da glatko i može smanjiti njihova stopa na kojem su nastali nakon trim. Njegova primarna kemijski elementi su oleinska kiselina, palmitinska kiselina, i skvalen. Svi su ovlaživači i imaju omekšavanje kvalitetama.

load...