Low-poo ili bebi šampon? | BA.inspinre.com
Kosa

Low-poo ili bebi šampon?

Low-poo ili bebi šampon?

Vjerovali ili ne, koristeći šamponi zapravo može uzrokovati više štete vašoj kosi nego jednostavno ide bez nje. Skloni smo da mislimo šampona, jer to pomoći proizvod koji osigurava kosu ostaje čista. Međutim, bez obzira na to kakav šampon koji koristite (i nadamo se da će do sada si barem koristeći jedan sulfat-free!), Ti si smathering sve to u kosu, sprečavajući kosu od toga da bude potpuno prirodan.

Čudno je da se teži da ima domino efekta, gdje upotreba jednog proizvoda zahtijeva, s druge strane, upotreba drugih proizvoda. Mi ćemo koristiti šampon za pranje kosu, ali stvarno ima tendenciju da se osuši to tako onda moramo uređaj, a svaki tako često, duboko uređaj. Mi također može naći da nam je potrebna gelovi i sprejevi za kosu da ukroti kosu (to iznenada poofed nakon što primijenio uređaj. Ili čak i uz pomoć uređaja nije dovoljno, a sada treba odmor-u uređaj.) U svakom slučaju, to je ciklična i skloni smo da je potrebno više proizvoda.

load...

Dakle, da se ciklus, kažemo početi na početku. Jeste li ikada razmišljali o potpuno rezanje kroz šampon? Ako je tako, kakve su vaše mogućnosti da očiste svoju kosu?

Baby Šamponi

Začudo, nešto što je "bez kidanja" i "blag" za bebinu kožu (i oči) je jedna od najgorih stvari koje možete staviti u svoj odraslih kosu. Pomislili biste da s obzirom da je beba šampon, to bi bilo bez štetnih kemikalija, ali zapravo je istina suprotna.

Osim sulfata, baby šampona su među agentima za sušenje možete staviti u kosi. Bebe prirodno proizvesti više ulja na njihovim vlasište, tako da je njihova kosa ima tendenciju da uvijek bude masnija nego odrasle osobe. Koristeći baby šampon eliminira ovaj problem za bebe. Za odrasle, međutim, možete biti stavljajući svoju kosu kroz prešu. Barem ne morate brinuti o tome gori oči dok ste pod tušem!

Low-Poos

Ako je misao potpuno krojenje šampon ostavlja malo nesiguran, razmotrite ide na "low-poo" način. Ova metoda uključuje korištenje vrlo male količine šampona svakih nekoliko dana. Čak i tada, ti bi koristiti samo ono što apsolutno mora koristiti. Za neke opcije niskim poo, razmislite o korištenju DevaCurl je Low-Poo, koji je posebno za kovrdžav koji spadaju između 2 i 3b. Za tebe 3CS i 4 / 4as, SheaMoisture je organska Raw shea maslac vlage zadržavanje šampon dobiva zvjezdani mišljenja, uglavnom od tip 4 i 4a kovrdžav. Ova nježna, low-poo će dati svoju kosu vlagu Prošlo je kapi, bez ostavljanja debeli sloj ostataka iza ili ostavljajući kosu osjećaj kao slama.

Domaći Mogućnosti

Naravno, također možete ići sve-prirodni na potragu drastično smanjiti količinu šampona koju koristite. Razmotrite mogućnost domaće limuna i krastavca "shampoothie." Alison i Jaye od Loving it Raw podijeliti svoje shampoothie (termin skovao Jaye) recept sa kojim Jaye ima odlične rezultate. Alison je kovrčava, ima najbolje rezultate će bez poo sa povremenim ocat za ispiranje (ona miješa do 3 kašike jabukovog sirćeta u toplu vodu, onda trlja to u njenoj kosi i ispiranja).

load...

Žele više?

Čak i Amanda Seyfried zna važnost zajedničkog pranja. Vidi šta ona ima da kaže!

Final Thoughts

Bilo da je vaš odlučiti da smanji šampon sve zajedno, idite niskog poo rute, ili otvorite svoj ispiranja za povremenu upotrebu, ne zaboravite da je saradnja pranje je uvijek odlična alternativa! Co-pranje jednostavno uključuje pomoću uređaja kao šampon. Jednostavno primijeniti uređaj i prst kroz kosu, trljanjem niti malo kako bi se omogućilo za čišćenje.

Iako je promjena od normalnog šamponiranje da nema, ili bilo koji od ovih drugih metoda, mogu uzeti mali danak vaše kose, za nekoliko nedelja, vi ćete početi da vidite neverovatne rezultate. Mnogi kovrdžav su šampon besplatan mjesecima, čak i godinama, pa odvojite malo vremena da isprobate i gledati svoje kovrče odskočiti i sjaj!

load...