Heyfranheyova poroznost kose 101 | BA.inspinre.com
Kosa

Heyfranheyova poroznost kose 101

Heyfranheyova poroznost kose 101

Nema ništa više zbunjuje nego sljedeći sve korake predložio popularnih blogera kose i vloggers i još uvijek završavaju sa neposlušnu, lomljive kose. Pogotovo kada učite čuda brtvljenje s uljem ili maslacem za dugotrajnije hidrataciju, ali ipak probuditi sa žedan niti do sljedećeg jutra. Ono što daje? Pa, to može biti poroznost vaše kose.

Što je poroznost?

To je sposobnost kosu da upija vodu, proizvoda i ukupne vlage. Rasponi se oborio na nizak, normalan i visoke poroznosti. Evo pramen test slijedi šut svakog klasa, šta to znači za kosu režim i kako da popravim.

poroznost Test

Sljedeći put kada perete kosu, uzmite pramen i baci ga u čašu vode. Ako je nit odmah potone na dno, onda je vaša kosa visoke poroznosti. Ako se lebdi negdje u sredini s lakoćom, onda je to normalno poroznosti. Ako se čini da ostanu na vrhu, uzimajući zauvijek da tone prema dolje, a zatim svoj niti su niske poroznosti.

load...

Niske poroznosti

To je više nego vjerojatno zbog genetike. To obično se kao proizvodi koje primjenjuju se samo sjedi na vrhu vaše kose? Vaša kosa ne lako apsorbirati proizvoda; otuda njegova nesposobnost da zadrži vlagu i sjaj vaše potrebe kosu. The Strand je ostao na vrhu stakla, jer voda nije mogao dobiti u njemu da ga potopi. Nezgodna dijelu koji imaju niske poroznosti kose je koliko dobro zapravo može držati vlagu jednom unutra, ali uzimajući ga unutra je ključ!

Niske poroznosti Proizvodi

Čuvajte se proizvode sa niskim pH zbog visoke kiselosti radi na tome da zadrži zanoktica zatvorena. Drugim riječima, oni neće pomoći vašem slučaju! Potražite proizvode koristeći više alkalne sastojke koji će vam pomoći podići zanoktice. Redovne sode bikarbone tretmana (Google: Cherry Lola tretman) ili proizvode koji sadrže glicerin može pomoći u poboljšanju razine vlage. Istina, mnogi naturals imaju problema sa oba sastojka pa ih isprobam za određeni tip kose i vidjeti ako oni pomažu!

Normalno Poroznost

Ovaj opseg teži da se boji i Stalni bolji od druga dva. I da li će održati vlagu i sjaj na duži vremenski period. To je u suštini smatra vrlo poželjan i nizak tip kose održavanja. Međutim, imajte na umu da su redovni kemijske procese, uključujući i topline, može promijeniti poroznost kose tokom vremena.

Visoke poroznosti Proizvodi

Zdraviji sastojci, redovna duboko uređaj, hidratacija i malo ili nimalo topline režima će vam pomoći zadržati normalan poroznost vlasi na optimalno zdravlje.

Visoke poroznosti

Visoke poroznosti znači da vaš zanoktice su izloženi teškim iznos štete, bilo kroz okolišnih faktora ili preterana upotreba topline i kemijskih procesa.

Da li vaša kosa izgleda da ostanu mokre dugo? Ili tvoje niti osjećati kao da što su brže upija vlagu iz vašeg proizvoda je što su brže izgubiti? Vaš Strand je potonuo na dno stakla zbog praznine i velike otvore, što omogućava ulaz u više vode, sve širom kutikule.

Visoke poroznosti Proizvodi

Deblji Butters i proizvoda s više ulja su korisni za ovaj tip kose jer će zapečatiti zanoktica, pa čak i služi kao zaštitni sloj. Želite da koristite stvari s niskom pH, koji su kisele, i pomoći će zategnuti otvorenom kutikule. Brtvljenje sa čistim Aloe vera nakon nanošenja Vaše dopuštenje-u će biti od velike pomoći. Redovna jabučni ocat za ispiranje, razrijediti sa 2 čaše vode, pomoći će detoksikaciju zagađenja (od toga da tako otvoreno ranjive na elemente) i pomogne zatvoriti kutikule. Protein tretmani se preporučuje da privremeno zakrpati rupe.

load...

Istina je, ne postoji popravljanje previše porozna kose. Ovi režimi će pomoći da se lakše upravljati, ali redovna ukrasi, tako da možete fokusirati na novi rast, i glavni zastoja u upotrebi topline i kemikalija će biti ključ.

load...