Da li šamponi sa nijansom sadrže novocaine? | BA.inspinre.com
Kosa

Da li šamponi sa nijansom sadrže novocaine?

Da li šamponi sa nijansom sadrže novocaine?

Za godina se pričalo da je "Bez suza" baby šampona namijenjena za bebe sadrže novocaine kao anestetik.

Ova teorija je FALSE. Evo tri razloga zašto:

  1. Ako ovi šamponi sadržavao tupe agent poput nov0caine, onda roditelji bi osjetiti osjećaj peckanja ili tupe u dohvat ruke kako ga primijeniti na kosu svog djeteta.
  2. To bi zapravo opekotine na koži i očima djeteta tokom procesa pranja.
  3. Ovo bi stavio i bebe i odrasle po izuzetno visokim rizikom za bolesti, pa čak i smrt zbog izloženosti toksin.

Dakle, šta je u našem "ne-suza" šampona?

Kao što vjerojatno znate, većina šamponi sadrže sulfate, kako bi se pomoglo u procesu čišćenja. Oni su poznati iritira kožu i oči. Više od samo posljednjih nekoliko godina, mnoge kompanije su preformulisati šampona i proizvoda biti bez sulfata, ali beba šampona koriste dugolančanih tenzida (manje emulgator za čišćenje kose) ili jonske polimera. Ovi pomažu spriječiti peckanje za svaki put kada se sapun ulazi u oči djeteta. To je razlog zašto mnogi šamponi na tržištu za dojenčad i malu djecu su označeni kao "ne-suza" šamponima.

load...

U 2009. Godini Kampanja za sigurnu kozmetiku istraživao sadržaj brojnih beba šampona i kozmetičkih proizvoda i pronašla formaldehid i 1,4 dioksan u Johnson & Johnson Baby šampon (kao što su učinili od 1953. Godine). J & J je bio prisiljen da preformulisati svoje proizvode i do maja 2013. Godine kompanija je objavila da su svi formaldehid, parabene, triklosan i ftalati su ispao iz svih svojih proizvoda za bebe.

Neizvesno šta za pranje vašeg mališana kosa sa?

Evo sigurno, nježan šampon recept:

Sastojci
  • 1 oz tečni Castilla sapun (bez mirisa)
  • 4 oz filtriranu vodu
  • 3 kapi eteričnog ulja lavande
  • 3 kapi naranče ili limuna ulje
uputstvo

Kombinirati sastojke u posudu a pjenjenja i koristiti po potrebi. Kosa vaše bebe će ostati s čistom, mekom, a uz ugodan svjež miris.

load...