Čarape i voda se mešaju | BA.inspinre.com
Kosa

Čarape i voda se mešaju

Čarape i voda se mešaju

Ja apsolutno ljubav vodi! Možda zvuči otrcano, ali kad god sam u oceanu osećam kao da sam jedno sa Bogom i prirodom. Prošli su dani kada sam pustio mi je kosa Rob me na to iskustvo. Kao i većina naturals, u prošlosti ja bih se odlučio od odlaska na bazen ili uzimanje zamoči u okeanu. Ne samo zato što nisam mogao plivati, nego zato što nisam htio da se moja kosa mokra u strahu da bi svi svjedoci moje uredno frizirane afro Puff raspasti u mali skupljen masu kose. To je bilo neugodno onda jer bi druga deca ukazuju i smijati na činjenicu da je moja kosa je bila drugačija i da će u potpunosti promijeniti svoj izgled nakon uzimajući mokro dok njihova ostao relativno isti. Kao što sam stariji, iako (mnogo stariji), i naučili da prihvate tu razliku i moje druge jedinstvene kvalitete, bio sam bolje. Prije nego što sam znao da sam zakucavaju i ronjenje (imajte na glavi još uvijek ne mogu plivati) i uživanje u osjećaj vode dok je prolazio kroz moje zavojnice i milovao moje vlasište. Ima li šanse da moram da idem na plažu, uzeo sam!

Osećam drugačije o bazenu ipak. Hlora gori grlo i deset puta oštriji na mojim uvojcima od oceana vode. Hemikalije ostaviti moja kosa suha i vrlo skloni lom, što je ne ide za mene. Naprotiv, okean vode pomaže moju kosu u procesu razjašnjenje mnogo kao jabučni ocat (ACV) isprati! Ostavljajući mi jednu manje stvar kad god perem kosu nakon puta do plaže. U stvari, kad god se spremam za plažu budem siguran da je moja kosa je već prljava, tako da ja ne petljaju novu 'uradi ili ništa a ja da okean perem kosu za mene.

load...

Nakon buđenja da očiste moju kosu nakon puta do plaže za jednu noć, primijetio sam da mi je kosa bila potpuno osuši. Pretpostavljam da bi to bilo kon odlaska na plivanje za neke, ali samo vidim to kao priliku da se mom dubokom tretman uređaj koji je ono što ja obično radim ionako nakon perem kosu. Jedna od najvećih prednosti za mene je, međutim, kako je okean vode prirodno pojašnjava moju kosu! Kada sam otišao da ga nakon toga oprati, primijetio sam da mi je skalp je bio potpuno čist ostavlja bez potrebe za 5 min ACV ispiranje nakon što sam šamponiranja! Oh kako volim okean. Skoro me žele za kovrčavu Beach Party. Možda sljedeće godine, ako je to Božja volja.

Da li ste poslali u RSVP za kovrčavu Pool Party? Ne propustite ovaj pregib-TAS-tic događaj!

Žele više?

Top 10 hlor-Fighting uređaji

Curly Vodič za početnike: Swimming With kovrčavu kosu

Kovrčava njegu kose za plivanje i Summer Vlažnost

Kovrčave Pool Party is Back!

load...