3 razloga zbog kojih vaša kosa matira (i kako to zaustaviti) | BA.inspinre.com
Kosa

3 razloga zbog kojih vaša kosa matira (i kako to zaustaviti)

3 razloga zbog kojih vaša kosa matira (i kako to zaustaviti)
Getty Images

Kada dan pranje padne na um, mislimo na miris od naših omiljenih šampon i sustiže na naše omiljene emisije dok je naš kosa je duboko uređaj. Ponekad previdimo jedan od najvažnijih dijelova ovog zadatka: otpetljava. To pomaže da lakše naš stil sjednicu i prošle tokom sedmice. Takođe, pomaže u održavanju zdravlja vaše kose da spriječi bilo kakvu štetu ili lom. Naša pregib prijatelj, Jasmina, od Curly Q & A je umoran od njene kose matiranje i pitao:

Pitanje

"Može li neko reći koji su uzroci mat kose? Ovo je moj glavni problem i dalje ne može riješiti to pitanje. "

Odgovor

Mat kosa može doći ako kosa nije razvezane. Prvo, procijeniti trenutnu režim kosu. Koliko često ste otpetljava kosu? Da li temeljito detangling vaše kovrče uz veću količinu uređaja u toku dana pranje? To su prakse koje treba pratiti i držati na oku za i tu razloga zašto ste naišli matiranje:

1. Ne Zaštita Your Hair at Night

load...

Zaštita kosu noću ne samo pomoći u očuvanju frizuru za naredni dan, već i štiti zdravlje vaše kose. Da sačuva svoj stil, postavite kovrče u ananas, twist, pletenicu kosu ako očuvanje twist out / pletenicu izlaz (pokušaj da se ne ponovo twist / pletenica svake noći). Spava sa satenski šal, poklopac motora, ili jastučnicu može pomoći u sprečavanju kosu od otirača i lomljenja. Spavanje na pamučnu jastučnicu bez ikakve zaštite na vaša kosa će omogućiti kosu trljati protiv materijala. To može ukloniti vlagu iz kose i može uzrokovati kosu mat.

2. Nošenje zaštitne Styles predugo

Zaštitna stilovi su odličan način da se pomogne zadržati dužinu i olakšati brige o frizuru. Iako zaštitni stilovi su veliki, ostavljajući ih u predugo može izazvati više štete nego koristi. Zaštitni stil bi trebao biti instaliran kada je vaša kosa svježe oprana i hidratizirana. Zaštitna stilova mogu traje između 4-6 tjedna ovisno o stilu i održavanje. Osobno, ne bih ostaviti ga na bilo koji duže od šest sedmica, jer može izazvati matiranje ako je ostavljen predugo. Prilikom uklanjanja stil, pažljivo oprati i otpetljati kosu.

3. Ne raščešljavanje Your Hair Ispravno

Ako oblikujete frizuru kada se ne temeljito razvezane, to može dovesti do otirača. U toku dana pranje, koristite uređaj i otpetljati kosu. Možete koristiti uređaj s puno klizanja ako će to olakšati. Također možete koristiti svoj alat izbora, da li je rukama ili širokom zupčastog češalj. Pobrinite se da otpetljati kosu lagano sa krajevima na korijene. Podijeliti svoju kosu u rubrikama ako je to potrebno da se izbegne ne oseća preopterećeni. 

load...